"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Ayrýca stoklardaki emtia durumu yeni deðil, daha önceki bilançolarda da benzer durum vardý. Ayný zamanda emtia dahil tüm stoklar parasal pozisyon kazançlarýna katký veren kalemlerden birisi ve zaten enflasyon deðerlemesi geçirmiþ durumda. Ayný þey ayný dönem için iki kere deðerlenemez. Enflasyon muhasebesi olmasaydý bir stok deðerlemesi durumunda ekstra katký yapardý ancak.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Bu cok temel bir bilgi sizin tamam demeniz ve onaylamamaniz bir anlam tasimaz, bu sirketi kontrol eden buyuk baslar %40-50 civarida yaklasik olarak bu takastan ve Kap'tan gorebilirsiniz. Geriye kalan da kucuk yatirimcida gozuken o, neyin tartismasini yapiyoruz anlamiyorum.
Bunlar kayitli herkesin erisecegi bilgiler, teori falan yok.
Size ogreten adam durumunda olmak istemem ama Fintables/Matrix ten takaslara bakabilirsiniz, ustune Kap'ta sirketin hakim ortaklari zaten bulunuyor, en son %10 omer %10 sami idi ustune %3-%5 civari kmt var yine sami ve omerin. Ustune 3 tane %5 civari durum bildirimi yapan ortak var yakin zamand + %5 Tera almisti bir ay once, bu bilgilerin hepsi acik bilgiler.
Ustune Is yatirim ve diger yatirim fonlarina bakarsiniz toplamin %50 kusur oldugunu gorursunuz.
Siz yinde saglamasini kendiniz yapin.
Durum yaklasik %50-55 buyuk baslar gerisi kucuk yatirimcida.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Sayýn cumbaba, gayet net ve açýk bir þekilde yazýyorum. Ben öyledir ya da deðildir gibi bir iddiada bulunmuyorum. Ýþ Yatýrým'daki paylarýn bu þahýslara ait olduðu söyleminiz tamamen kiþisel bir tahmin. Bunun hiç bir þekilde ispatý yok. Olabilir de, olmayabilir de. Benim sizi onaylama ya da onaylamama babýnda bir söylemim yok, buna gerek de yok. Bir iddianýz varsa bunu neye dayandýrdýðýnýzý sordum. Ýþ Yatýrým'da þu kadar pay var, bu da þunlarýn demenizin ispat edilebilir bir yönü yok. Aksi de ispat edilemez. Ben aksini de savunmuyorum. Sadece kendiniz öyle olduðunu düþünüyorsunuz. Gerçekte öyle de olabilir, düþündüðünüzden farklý da. Takas bilgileri elimde var, hiç bir takas bilgisi bir aracý kurumun takasýndaki hisselerin kime ait olduðunu söylemez size. Sadece tahmin yapabilirsiniz en fazla.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Hemen göster telefonunu diyen dayýlar pozisyonuna girmeden uyarayým
hiç bir kesin belge ve bilgiye deðil tamamen yýllarýn verdiði tecrübemden kaynaklanan kiþisel görüþümü paylaþýyorum
on milyonlarca lotu bu fiyatlarýn çok daha üstünden alanlar her halde aþaðýdan satýp zarar etmek için almadýlar(bizim bilmediðimiz þirket bilgilerini çok daha önceden alýmýþ olabilirler olumlu geliþmeler olacaðýný görmüþ olabilirler tabi bu tahmin) ,son düþüþleri bu büyüklerin küçük yatýrýmcýnýn elindekileride almak için aþaðý basýp ne toplayabilirsek hareketi olabilir .
yani elinizdekileri verin ille verin dercesine düþürdüler.bu durumda gelecekte çok agresif olumlu haberler ve çýkýþlar yaþanmasý mümkün olabilir bu benzeri durumlarý baþka þirketlerde yaþayarak gördük . kaðýtta bu gün satýþlarýn durulup alýþlara dönmesi beni bu düþünceye itti diyebilirim.
Herkesin yeni yýla saðlýk bereket ve huzur içinde girmesini dilerim sevgi ve saygýlarýmla
Benim argumanimi anlamamakta israr ediyorsunuz benim argumanim son derece net kap'ta bu sirketin zaten %25 civari patronlarda kmt ile birlikte + %5 Tera daha yeni satis yapildi kamuya acik bilgi + 3 tane buyuk montanli bu hisseyi tasiyon spekulatorlar var buda kap'ta mevcut + yatirim fonlari ve digerleri toplamda %40 - %50'ye yakin butun soyledigim budur ayrica bunu da yatirim fonlari verilerine, takasa bakip gorebilirsiniz, matrix veya fintables gibi ortamlarda kapta bu bildirimler mevcut tera bir ay once bildirildi, diger spekulatorlerde dun bildirildi kap ta mevcut.
Siz neyi tartismak pesindesiniz cozemiyorum, ortada bir iddia yok benim tarafimda acik veriler uzerinden bilgilendirme var.
Sonuc, kalan yaklasik en az %50 en fazla %60 kucuk yatirimcidir ve ortalama kisi basina 2000-2500 lot tasir yine kamuya acik bilgi olan 325 bin yatirimci ve 650 milyon (%50-%60) hisse miktari uzerinden, umarim yeterince acik olmustur.
Kimseyle bir tartismaya girmek gibi amacim yok, siz yine bildiginiz gibi yapin ancak bu hissede cok kucuk yatirimci var argumani sayi olarak dogru olsada, agirlik olarak, nicel olarak bu boyle degil, bunu aciklamaya calistim, umarim anlasilmistir.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Yer Ýmleri