Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 269/270 İlkİlk ... 169219259267268269270 SonSon
Arama sonucu : 2156 madde; 2,145 - 2,152 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    %45-50 civari hisse omer,sami ve diger buyuklerde. Bu durumda 325 bin yatirimcida, 2000-2500 lot ortalama bir hisse duser ki burada bir spekulasyon yapilacaksa, bunun hisse toplamasi daha bir miktar surer gibi. Spekulator, hisseyi istiyorsa, samiyle omerin hisselerinin toplamini gecince elleri kasinir tabii bu simdiki hakim ortaklarin icerdeki borc verdigi para su an ellerindeki kozlari, simdilik isler karisik degil ama onumuzdeki yil neye gebe bilemeyiz.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
    %45-50 Ömer ve Sami'de ise, adamlar elindeki halka açık olmayanları ne için toptan satışa gönderdiler ? Bu bana pek anlamlı gelmedi. Ayrıca bu kadar lotun onlarda olduğuna dair bir kanaate nasıl ulaştınız?
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2. Ayrıca stoklardaki emtia durumu yeni değil, daha önceki bilançolarda da benzer durum vardı. Aynı zamanda emtia dahil tüm stoklar parasal pozisyon kazançlarına katkı veren kalemlerden birisi ve zaten enflasyon değerlemesi geçirmiş durumda. Aynı şey aynı dönem için iki kere değerlenemez. Enflasyon muhasebesi olmasaydı bir stok değerlemesi durumunda ekstra katkı yapardı ancak.
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    %45-50 Ömer ve Sami'de ise, adamlar elindeki halka açık olmayanları ne için toptan satışa gönderdiler ? Bu bana pek anlamlı gelmedi. Ayrıca bu kadar lotun onlarda olduğuna dair bir kanaate nasıl ulaştınız?
    Yanlis anlamissiniz, omer + sami + kmt ~= %25. Kalan 20-25% diger buyuk baslarda. Yani kucuk yatirimcida %50-%55 gibi bir miktar var takastan gozuktugu kadariyla.

4.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    Yanlis anlamissiniz, omer + sami + kmt ~= %25. Kalan 20-25% diger buyuk baslarda. Yani kucuk yatirimcida %50-%55 gibi bir miktar var takastan gozuktugu kadariyla.
    Tamam dediğiniz gibi olsa da, şimdi şu anda dediklerinizi neye göre tespit ediyorsunuz? Elinizde bunu destekleyen bir veri var mı? Yoksa sadece kişisel öngörünüz mü?
    Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Tamam dediğiniz gibi olsa da, şimdi şu anda dediklerinizi neye göre tespit ediyorsunuz? Elinizde bunu destekleyen bir veri var mı? Yoksa sadece kişisel öngörünüz mü?
    Bu cok temel bir bilgi sizin tamam demeniz ve onaylamamaniz bir anlam tasimaz, bu sirketi kontrol eden buyuk baslar %40-50 civarida yaklasik olarak bu takastan ve Kap'tan gorebilirsiniz. Geriye kalan da kucuk yatirimcida gozuken o, neyin tartismasini yapiyoruz anlamiyorum.

Bunlar kayitli herkesin erisecegi bilgiler, teori falan yok.

Size ogreten adam durumunda olmak istemem ama Fintables/Matrix ten takaslara bakabilirsiniz, ustune Kap'ta sirketin hakim ortaklari zaten bulunuyor, en son %10 omer %10 sami idi ustune %3-%5 civari kmt var yine sami ve omerin. Ustune 3 tane %5 civari durum bildirimi yapan ortak var yakin zamand + %5 Tera almisti bir ay once, bu bilgilerin hepsi acik bilgiler.

Ustune Is yatirim ve diger yatirim fonlarina bakarsiniz toplamin %50 kusur oldugunu gorursunuz.

Siz yinde saglamasini kendiniz yapin.

Durum yaklasik %50-55 buyuk baslar gerisi kucuk yatirimcida.

6.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    Bu cok temel bir bilgi sizin tamam demeniz ve onaylamamaniz bir anlam tasimaz, bu sirketi kontrol eden buyuk baslar %40-50 civarida yaklasik olarak bu takastan ve Kap'tan gorebilirsiniz. Geriye kalan da kucuk yatirimcida gozuken o, neyin tartismasini yapiyoruz anlamiyorum.

Bunlar kayitli herkesin erisecegi bilgiler, teori falan yok.

Size ogreten adam durumunda olmak istemem ama Fintables/Matrix ten takaslara bakabilirsiniz, ustune Kap'ta sirketin hakim ortaklari zaten bulunuyor, en son %10 omer %10 sami idi ustune %3-%5 civari kmt var yine sami ve omerin. Ustune 3 tane %5 civari durum bildirimi yapan ortak var yakin zamand + %5 Tera almisti bir ay once, bu bilgilerin hepsi acik bilgiler.

Ustune Is yatirim ve diger yatirim fonlarina bakarsiniz toplamin %50 kusur oldugunu gorursunuz.

Siz yinde saglamasini kendiniz yapin.

Durum yaklasik %50-55 buyuk baslar gerisi kucuk yatirimcida.

Sayın cumbaba, gayet net ve açık bir şekilde yazıyorum. Ben öyledir ya da değildir gibi bir iddiada bulunmuyorum. İş Yatırım'daki payların bu şahıslara ait olduğu söyleminiz tamamen kişisel bir tahmin. Bunun hiç bir şekilde ispatı yok. Olabilir de, olmayabilir de. Benim sizi onaylama ya da onaylamama babında bir söylemim yok, buna gerek de yok. Bir iddianız varsa bunu neye dayandırdığınızı sordum. İş Yatırım'da şu kadar pay var, bu da şunların demenizin ispat edilebilir bir yönü yok. Aksi de ispat edilemez. Ben aksini de savunmuyorum. Sadece kendiniz öyle olduğunu düşünüyorsunuz. Gerçekte öyle de olabilir, düşündüğünüzden farklı da. Takas bilgileri elimde var, hiç bir takas bilgisi bir aracı kurumun takasındaki hisselerin kime ait olduğunu söylemez size. Sadece tahmin yapabilirsiniz en fazla.
    Clausewitz

7. Hemen göster telefonunu diyen dayılar pozisyonuna girmeden uyarayım

hiç bir kesin belge ve bilgiye değil tamamen yılların verdiği tecrübemden kaynaklanan kişisel görüşümü paylaşıyorum

on milyonlarca lotu bu fiyatların çok daha üstünden alanlar her halde aşağıdan satıp zarar etmek için almadılar(bizim bilmediğimiz şirket bilgilerini çok daha önceden alımış olabilirler olumlu gelişmeler olacağını görmüş olabilirler tabi bu tahmin) ,son düşüşleri bu büyüklerin küçük yatırımcının elindekileride almak için aşağı basıp ne toplayabilirsek hareketi olabilir .
    yani elinizdekileri verin ille verin dercesine düşürdüler.bu durumda gelecekte çok agresif olumlu haberler ve çıkışlar yaşanması mümkün olabilir bu benzeri durumları başka şirketlerde yaşayarak gördük . kağıtta bu gün satışların durulup alışlara dönmesi beni bu düşünceye itti diyebilirim.

Herkesin yeni yıla sağlık bereket ve huzur içinde girmesini dilerim sevgi ve saygılarımla

8. Benim argumanimi anlamamakta israr ediyorsunuz benim argumanim son derece net kap'ta bu sirketin zaten %25 civari patronlarda kmt ile birlikte + %5 Tera daha yeni satis yapildi kamuya acik bilgi + 3 tane buyuk montanli bu hisseyi tasiyon spekulatorlar var buda kap'ta mevcut + yatirim fonlari ve digerleri toplamda %40 - %50'ye yakin butun soyledigim budur ayrica bunu da yatirim fonlari verilerine, takasa bakip gorebilirsiniz, matrix veya fintables gibi ortamlarda kapta bu bildirimler mevcut tera bir ay once bildirildi, diger spekulatorlerde dun bildirildi kap ta mevcut.

Siz neyi tartismak pesindesiniz cozemiyorum, ortada bir iddia yok benim tarafimda acik veriler uzerinden bilgilendirme var.

Sonuc, kalan yaklasik en az %50 en fazla %60 kucuk yatirimcidir ve ortalama kisi basina 2000-2500 lot tasir yine kamuya acik bilgi olan 325 bin yatirimci ve 650 milyon (%50-%60) hisse miktari uzerinden, umarim yeterince acik olmustur.

Kimseyle bir tartismaya girmek gibi amacim yok, siz yine bildiginiz gibi yapin ancak bu hissede cok kucuk yatirimci var argumani sayi olarak dogru olsada, agirlik olarak, nicel olarak bu boyle degil, bunu aciklamaya calistim, umarim anlasilmistir.

Sayfa 269/270 İlkİlk ... 169219259267268269270 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •