"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Sayın Nevriz, elbette hiç bir kimse taşıdığı mallarda zarar etmek istemez ve alırken de bu niyetle almamıştır. Bunun küçük yatırımcısı büyük yatırımcısı olmaz. Ama şunu da unutmayalım, bazen şirketlerin ya da patronlarının bile fiyatın bulunduğu yerin çok yukarılarında geri alım yaptıkları oluyor. Hatta buna xx,xx fiyattan geri alım yaptılar % 15 aşağısından alım yapmıyorlar diye sitem edenler de çokça gördük forumlarda.
Hangi senaryonun olacağını elbette bilemeyiz. Sonuçta elimizde kristal küre mevcut değil. Spekülatörlerin hisse topluyor olması iyi bir işaret olarak yorumlanabilir. Ama tahtayı yukarı yönlü hareket ettirebilecek kadar kontrolün ellerinde olması lazım. Bunu becerebilirlerse ne ala. Diğer türlü bu kadar çokça kişiye yayılmış hisseyi harekete geçirebilmek çok kolay bir iş değil. Şirketten güzel haberlerin gelmesi, fiyatı tırmandırabilecek katalist durumların ortaya çıkması gerekli.
Umarım herşey beklentileriniz gibi gerçekleşir ve mağdur olan çok sayıda küçük yatırımcı da huzur bulur bir nebze.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Ulkemiz insaninda hepimizde genel bir mental yorgunluk mevcut, bunu asip daha guzel tartisma platformu olusturabiliriz dilegiyle, mutlu yillar.
sayın cumbaba %5 mal alan 3 yatıtımcı var demişsiniz,
bir yanlış anlaşılma olabilirmi. ben kaplarda kontr hissesinin %5 ini alan bir bildirim göremedim.
şu var satılmayan 2 mılyon lotun %5 inden fazlasını alan 3 yatırımcı kapı var,
tolun kudaloğlu 1.034 mılyon lot almış %46(2 mılyon lotun)
gökhan melih armutçu 800.000 lot %35
rüştü boran keskiner 237.000 lot % 10.6
şeklinde dün bir kap var.kontrun % 5 ini yani 65 mılyon lotu geçmiş olan 3 yatrımcı haberini göremedim.yanlış bir anlaşılmamı var.
kontr hisse dağılımı
936 mılyon lot borsada takasda
130 mılyon lot ömer
130 mılyon lot sami
65 mılyon lot tera
1.261 milyar lot dağılımını biliyoruz. toplam 1.3 milyar olması lazım
39 mılyon lot eksik bu da kmt de kalan benim tahminim. kmt nin malları takasda değil diye biliyorum.
936 mılyon lot da küçük veya büyük yatırımcı ayırımını ben bilmiyorum.ama emin olmadığım tahminler var.ama herhangi takas bilgisine dayanmıyor. yazmak saçma olur. iş yaıtrımdaki malın ne kadarının büyük yatırımcı olduğunu bilmek imkansız.
Yeni Yılınız Kutlu Olsun.
Yer İmleri