Artan

16,72 10 18:10
445.060,00 10 18:10
173,80 10 18:10
363,50 9.98 18:10
3,31 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

172,80 -10 18:10
12,60 -10 18:10
583,50 -9.95 18:10
31,50 -9.95 18:10
115,10 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.590.230.357,42 18:10
7.913.421.988,00 18:10
7.791.630.197,90 18:10
7.294.524.485,35 18:10
7.222.454.090,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 270/271 İlkİlk ... 170220260268269270271 SonSon
Arama sonucu : 2161 madde; 2,153 - 2,160 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    Benim argumanimi anlamamakta israr ediyorsunuz benim argumanim son derece net kap'ta bu sirketin zaten %25 civari patronlarda kmt ile birlikte + %5 Tera daha yeni satis yapildi kamuya acik bilgi + 3 tane buyuk montanli bu hisseyi tasiyon spekulatorlar var buda kap'ta mevcut + yatirim fonlari ve digerleri toplamda %40 - %50'ye yakin butun soyledigim bunu da yatirim fonlari verilerine, takasa bakip gorebilirsiniz, matrix veya fintables gibi ortamlarda.

Siz neyi tartismak pesindesiniz cozemiyorum, ortada bir iddia yok benim tarafimda acik veriler uzerinden bilgilendirme var.

Sonuc, kalan yaklasik en az %50 en fazla %60 kucuk yatirimcidir ve ortalama kisi basina 2000-2500 lot tasir yine kamuya acik bilgi olan 325 bin yatirimci ve 650 milyon (%50-%60) hisse miktari uzerinden, umarim yeterince acik olmustur.

Kimseyle bir tartismaya girmek gibi amacim yok, siz yine bildiginiz gibi yapin ancak bu hissede cok kucuk yatirimci var argumani sayi olarak dogru olsada, agirlik olarak, nicel olarak bu boyle degil, bunu aciklamaya calistim, umarim anlasilmistir.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
    Arkadaşım, % 25 civarı patronlarda diye açıkladığınız cümlede siz halka açık olmayan payları da bu işin içine katıyorsunuz bu yaptığınız hesapta. Fiyatı belirleyen fiili dolaşımdaki paylardır.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

2.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    Hemen göster telefonunu diyen dayılar pozisyonuna girmeden uyarayım

hiç bir kesin belge ve bilgiye değil tamamen yılların verdiği tecrübemden kaynaklanan kişisel görüşümü paylaşıyorum

on milyonlarca lotu bu fiyatların çok daha üstünden alanlar her halde aşağıdan satıp zarar etmek için almadılar(bizim bilmediğimiz şirket bilgilerini çok daha önceden alımış olabilirler olumlu gelişmeler olacağını görmüş olabilirler tabi bu tahmin) ,son düşüşleri bu büyüklerin küçük yatırımcının elindekileride almak için aşağı basıp ne toplayabilirsek hareketi olabilir .
    yani elinizdekileri verin ille verin dercesine düşürdüler.bu durumda gelecekte çok agresif olumlu haberler ve çıkışlar yaşanması mümkün olabilir bu benzeri durumları başka şirketlerde yaşayarak gördük . kağıtta bu gün satışların durulup alışlara dönmesi beni bu düşünceye itti diyebilirim.

Herkesin yeni yıla sağlık bereket ve huzur içinde girmesini dilerim sevgi ve saygılarımla
    Sayın Nevriz, elbette hiç bir kimse taşıdığı mallarda zarar etmek istemez ve alırken de bu niyetle almamıştır. Bunun küçük yatırımcısı büyük yatırımcısı olmaz. Ama şunu da unutmayalım, bazen şirketlerin ya da patronlarının bile fiyatın bulunduğu yerin çok yukarılarında geri alım yaptıkları oluyor. Hatta buna xx,xx fiyattan geri alım yaptılar % 15 aşağısından alım yapmıyorlar diye sitem edenler de çokça gördük forumlarda.

Hangi senaryonun olacağını elbette bilemeyiz. Sonuçta elimizde kristal küre mevcut değil. Spekülatörlerin hisse topluyor olması iyi bir işaret olarak yorumlanabilir. Ama tahtayı yukarı yönlü hareket ettirebilecek kadar kontrolün ellerinde olması lazım. Bunu becerebilirlerse ne ala. Diğer türlü bu kadar çokça kişiye yayılmış hisseyi harekete geçirebilmek çok kolay bir iş değil. Şirketten güzel haberlerin gelmesi, fiyatı tırmandırabilecek katalist durumların ortaya çıkması gerekli.

Umarım herşey beklentileriniz gibi gerçekleşir ve mağdur olan çok sayıda küçük yatırımcı da huzur bulur bir nebze.
    Clausewitz

3.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Arkadaşım, % 25 civarı patronlarda diye açıkladığınız cümlede siz halka açık olmayan payları da bu işin içine katıyorsunuz bu yaptığınız hesapta. Fiyatı belirleyen fiili dolaşımdaki paylardır.
    Yolun acik olsun kardesim, bildigin gibi olsun.

4.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    Yolun acik olsun kardesim, bildigin gibi olsun.
    Sizin de yolunuz açık olsun ve bildiğiniz gibi olsun.
    Clausewitz

5. Ulkemiz insaninda hepimizde genel bir mental yorgunluk mevcut, bunu asip daha guzel tartisma platformu olusturabiliriz dilegiyle, mutlu yillar.

6.  Alıntı Originally Posted by cumbaba Yazıyı Oku
    Bu cok temel bir bilgi sizin tamam demeniz ve onaylamamaniz bir anlam tasimaz, bu sirketi kontrol eden buyuk baslar %40-50 civarida yaklasik olarak bu takastan ve Kap'tan gorebilirsiniz. Geriye kalan da kucuk yatirimcida gozuken o, neyin tartismasini yapiyoruz anlamiyorum.

Bunlar kayitli herkesin erisecegi bilgiler, teori falan yok.

Size ogreten adam durumunda olmak istemem ama Fintables/Matrix ten takaslara bakabilirsiniz, ustune Kap'ta sirketin hakim ortaklari zaten bulunuyor, en son %10 omer %10 sami idi ustune %3-%5 civari kmt var yine sami ve omerin. Ustune 3 tane %5 civari durum bildirimi yapan ortak var yakin zamand + %5 Tera almisti bir ay once, bu bilgilerin hepsi acik bilgiler.

Ustune Is yatirim ve diger yatirim fonlarina bakarsiniz toplamin %50 kusur oldugunu gorursunuz.

Siz yinde saglamasini kendiniz yapin.

Durum yaklasik %50-55 buyuk baslar gerisi kucuk yatirimcida.

Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
    sayın cumbaba %5 mal alan 3 yatıtımcı var demişsiniz,
    bir yanlış anlaşılma olabilirmi. ben kaplarda kontr hissesinin %5 ini alan bir bildirim göremedim.
    şu var satılmayan 2 mılyon lotun %5 inden fazlasını alan 3 yatırımcı kapı var,

tolun kudaloğlu 1.034 mılyon lot almış %46(2 mılyon lotun)
    gökhan melih armutçu 800.000 lot %35
    rüştü boran keskiner 237.000 lot % 10.6
    şeklinde dün bir kap var.kontrun % 5 ini yani 65 mılyon lotu geçmiş olan 3 yatrımcı haberini göremedim.yanlış bir anlaşılmamı var.

7. kontr hisse dağılımı
    936 mılyon lot borsada takasda
    130 mılyon lot ömer
    130 mılyon lot sami
    65 mılyon lot tera
    1.261 milyar lot dağılımını biliyoruz. toplam 1.3 milyar olması lazım
    39 mılyon lot eksik bu da kmt de kalan benim tahminim. kmt nin malları takasda değil diye biliyorum.
    936 mılyon lot da küçük veya büyük yatırımcı ayırımını ben bilmiyorum.ama emin olmadığım tahminler var.ama herhangi takas bilgisine dayanmıyor. yazmak saçma olur. iş yaıtrımdaki malın ne kadarının büyük yatırımcı olduğunu bilmek imkansız.

8. Yeni Yılınız Kutlu Olsun.

Sayfa 270/271 İlkİlk ... 170220260268269270271 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •