"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Sayýn Nevriz, elbette hiç bir kimse taþýdýðý mallarda zarar etmek istemez ve alýrken de bu niyetle almamýþtýr. Bunun küçük yatýrýmcýsý büyük yatýrýmcýsý olmaz. Ama þunu da unutmayalým, bazen þirketlerin ya da patronlarýnýn bile fiyatýn bulunduðu yerin çok yukarýlarýnda geri alým yaptýklarý oluyor. Hatta buna xx,xx fiyattan geri alým yaptýlar % 15 aþaðýsýndan alým yapmýyorlar diye sitem edenler de çokça gördük forumlarda.
Hangi senaryonun olacaðýný elbette bilemeyiz. Sonuçta elimizde kristal küre mevcut deðil. Spekülatörlerin hisse topluyor olmasý iyi bir iþaret olarak yorumlanabilir. Ama tahtayý yukarý yönlü hareket ettirebilecek kadar kontrolün ellerinde olmasý lazým. Bunu becerebilirlerse ne ala. Diðer türlü bu kadar çokça kiþiye yayýlmýþ hisseyi harekete geçirebilmek çok kolay bir iþ deðil. Þirketten güzel haberlerin gelmesi, fiyatý týrmandýrabilecek katalist durumlarýn ortaya çýkmasý gerekli.
Umarým herþey beklentileriniz gibi gerçekleþir ve maðdur olan çok sayýda küçük yatýrýmcý da huzur bulur bir nebze.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Ulkemiz insaninda hepimizde genel bir mental yorgunluk mevcut, bunu asip daha guzel tartisma platformu olusturabiliriz dilegiyle, mutlu yillar.
sayýn cumbaba %5 mal alan 3 yatýtýmcý var demiþsiniz,
bir yanlýþ anlaþýlma olabilirmi. ben kaplarda kontr hissesinin %5 ini alan bir bildirim göremedim.
þu var satýlmayan 2 mýlyon lotun %5 inden fazlasýný alan 3 yatýrýmcý kapý var,
tolun kudaloðlu 1.034 mýlyon lot almýþ %46(2 mýlyon lotun)
gökhan melih armutçu 800.000 lot %35
rüþtü boran keskiner 237.000 lot % 10.6
þeklinde dün bir kap var.kontrun % 5 ini yani 65 mýlyon lotu geçmiþ olan 3 yatrýmcý haberini göremedim.yanlýþ bir anlaþýlmamý var.
kontr hisse daðýlýmý
936 mýlyon lot borsada takasda
130 mýlyon lot ömer
130 mýlyon lot sami
65 mýlyon lot tera
1.261 milyar lot daðýlýmýný biliyoruz. toplam 1.3 milyar olmasý lazým
39 mýlyon lot eksik bu da kmt de kalan benim tahminim. kmt nin mallarý takasda deðil diye biliyorum.
936 mýlyon lot da küçük veya büyük yatýrýmcý ayýrýmýný ben bilmiyorum.ama emin olmadýðým tahminler var.ama herhangi takas bilgisine dayanmýyor. yazmak saçma olur. iþ yaýtrýmdaki malýn ne kadarýnýn büyük yatýrýmcý olduðunu bilmek imkansýz.
Yeni Yýlýnýz Kutlu Olsun.
Yer Ýmleri