Artan

300,00 9.99 18:10
10,46 9.99 18:10
4,74 9.98 18:10
29,14 9.96 18:10
436,25 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 18:10
20,70 -10 18:10
7,02 -10 18:10
191,70 -10 18:10
128,70 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

20.757.848.428,25 18:10
12.854.269.253,19 18:10
12.205.965.780,50 18:10
11.174.965.825,18 18:10
8.272.556.856,08 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 287/292 İlkİlk ... 187237277285286287288289 ... SonSon
Arama sonucu : 2333 madde; 2,289 - 2,296 arası.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by tarik1234 Yazıyı Oku
    Ardyz ile kont hiç bir benzerliği yok ard hiç blrzançman borç işinde yüzmedi kont sorunu finansal ve ortaklar inatla çözmek istemiyor şu durumdan oldukça memnunlar
    Size katılıyorum. 7-8 liralarda ARDYZ de olan biri olarak hem de topiğinde kayıtlı kuyutlu konunun KONTR da hele buna EMKEL i de katıyorum zerre alakası yok.ARDYZ nin patronu işinde gücünde tahtasında spekülatörcülük oynamıyor. Orada sıkıntı o alınan bedelli kararıyla İstanbul portföyün operasyonuna taş koyulmuş olması. Ayrıca ARDYZ de imtiyaz var KONTR da yok.

Durumdan memnun olur çünkü zaten hisse gitsin kesinlikle istenmiyor dağıtılan malları toplaması için zaman gerekli.Bir de piyasa yükselişi tuzu biberi oldu.

Sürekli negatif yazar gibi oluyoruz benim burada yazı yazmaktaki amacım bu saatten sonra elinde olan yatırımcıyı panikletmek değil.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; Dün saat: 13:22.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

2.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Size katılıyorum. 7-8 liralarda ARDYZ de olan biri olarak hem de topiğinde kayıtlı kuyutlu konunun KONTR da hele buna EMKEL i de katıyorum zerre alakası yok.ARDYZ nin patronu işinde gücünde tahtasında spekülatörcülük oynamıyor. Orada sıkıntı o alınan bedelli kararıyla İstanbul portföyün operasyonuna taş koyulmuş olması. Ayrıca ARDYZ de imtiyaz var KONTR da yok.

Durumdan memnun olur çünkü zaten hisse gitsin kesinlikle istenmiyor dağıtılan malları toplaması için zaman gerekli.Bir de piyasa yükselişi tuzu biberi oldu.

Sürekli negatif yazar gibi oluyoruz benim burada yazı yazmaktaki amacım bu saatten sonra elinde olan yatırımcıyı panikletmek değil.
    zaten yapmamız gereken bu nesnel veri ile durumu aydınlatmak hisse niye bu halde

sasa 1 ayda %1 aşağıda
    hektaş -%3,67
    kontrol -%28,69
    kordsa -%1,44
    petkim -%4,32
    bist %100 %6 yukarda

borçlu şirketler bist ile kolere olamıyor

ne yapması lazım borç ödemesi azaltması lazım

nasıl yapacak bedelli ile

yine aynı mevzu aynı konu

yüksek bedelli olmadan hissenin yükselmesi çok zor

yapabilirmi evet yarın bile yapar ama nedense yönetim istemiyor

demekki hissesin şu halinden oldukça memnunlar

3.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    BENZERLİK

Günaydın arkadaşlar

Bu gün size tartışma götürmeyecek verilerle bir örnek hikayeden bahsetmek istiyorum ARDYZ

bu ardyz bir teknoloji şirketi becerikli uyanık dünya gelişmelerine göre yola çıkmış bir patronu var ,halka arz dönemi tüm teknoloji şirketleri gibi onunda yıldızı parlıyor ihaleler alıyor falan öyle olunca dikkatimi çekti
    2020 yılı sermayesi 23,875 milyon
    2021 yılı %612 bedelsiz kararı alıyor sermayesini 170 milyona çıkarıyor fiyat dengeli bir şeklide yukarı hareket eğiliminde ,sermaye artırımı işini bitrir bitirmez bir hafta sonra %200 bedelli kararı alıyor ne oluyorsa ondan sonra oluyor kızılca kıyamet kopuyor borsa tarihinde görmediğim bir direniş başlıyor küfürler hakaretler (bende onların içindeyim ) spk lara şikayetler cimerlere şikayetler şirketin telefon santralleri kilitleniyor ,şirket sahibi açıklama yapıyor diyorki ben teknoloji şirketiyim daha büyük işleri yapacağım daha büyük paralar kazanacağız bana güvenin daha büyük işler içinde sermaye lazım kafam çalışıyor ancak param az
    uzatmıyayım onbeş günlük saldırılar her yerden tv lerden dergilerden finans çevrelerinden derken o hantal spk anında harekete geçiyor %200 bedellisini reddetiğini açıklıyor
    peki ben dahil neden isyan etmiştik şirket kısa süre önce yüklü bedelsiz yapıp arkasından bedelli kararı alınca bunu soygun olarak görmüştük bedelsizleri bizi soymak için yaptığını düşünmüştük ,fakat bunun soygun olduğunu görmek için zaman lazımdıki anlayabilelim soygunmu değilmi

ancak biz soygun olduğu kesin kanaatine varmıştık burada yazamayacağım hakaretler edildi ,neyse zaten spk da iptal etmişti

ben yeni bölünmüş yavrulardan almıştım 11,50 den büyük küfürlerle lanet okuyarak 7 liradan sattım çıktım ,o günlerde herkes patron kaçacak şirket batacak diyordu etkilendim doğrusu ne kurtarsak kardır zararın neresinden dönsek kardır deyip lanetler okuyarak sattım

o çalkantılı günler geçti şirketin sermayesi halen 170 milyon ancak o günden sonra şirket her yıl temettü verdi , şu an dokuz aylık karı 181 milyon yine ihaleler alıyor , zaman gerçeği ortaya çıkardı şirket batmadı patronu kaçmadı

kontrolmatik şu an böyle bir dönem yaşadığına inandığım için paylaşmak istedim ,buradan kontrolmatik güzellemesi yaptığımı çıkarmayın kontrolmatiğide zaman ortaya koyacak demem o ki bu günden geleceğe kesin böyle olacak demek fikri sabitlik olur
    şunuda belirteyim o kızgınlık o güvensilik dönemi nedeniyle bir daha ARDYZ hissesine bulaşmadım büyük ihalaler almasına kağıdın yönünü yukarı çevirmesine karşı
    kağıdı fiyatı bu gün an itbarıyla 37 tl öfkeyle kalktım zararla oturmuş oldum ,ÖNYARGI doğru sonuçlar doğurmayabilir

kontrolmatikte bu çalkantı nedeniyle sanırım epey geri dönmeyecek yatırımcıları olacak ileride çok iyi olsada benim ARDYZ ye bir daha gitmemem gibi
    Elma ile armut karşılaştırması. ARDYZ hiç bir zaman borç batağına düşmedi, finansal borçları azdı, çoğu zaman net finansal borç/favök oranı negatifti, yani net nakitte idi. Şu anda da bu oran oldukça düşük ve şirket finansal borçları çevirmede sıkıntı yaşayan bir şirket değil. Ayrıca üzerinde işletme sermayesi baskısı oluşturacak bir durum da pek mevcut değil.
    Bir de brüt kar marjları yüksek, capex/net satışlar oranı düşük bir yazılım şirketi ile KONTR karşılaştırması oldukça yanlış. Örneklemeler yaparken muadil şirketlerle yapsanız mantıklı olur. Herhangi bir konuda bir ortak nokta yakalayıp mukayese yapmanız yanıltıcı olabilir.

4. Birkaç gündür başlığı okumadığım için mesajları geriden okuyordum, o nedenle son paylaşımıma paralel bilgi paylaşan arkadaşlar olmuş. Sonradan gördüm. Yazdıklarım biraz tekrar gibi olmuş.

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Elma ile armut karşılaştırması. ARDYZ hiç bir zaman borç batağına düşmedi, finansal borçları azdı, çoğu zaman net finansal borç/favök oranı negatifti, yani net nakitte idi. Şu anda da bu oran oldukça düşük ve şirket finansal borçları çevirmede sıkıntı yaşayan bir şirket değil. Ayrıca üzerinde işletme sermayesi baskısı oluşturacak bir durum da pek mevcut değil.
    Bir de brüt kar marjları yüksek, capex/net satışlar oranı düşük bir yazılım şirketi ile KONTR karşılaştırması oldukça yanlış. Örneklemeler yaparken muadil şirketlerle yapsanız mantıklı olur. Herhangi bir konuda bir ortak nokta yakalayıp mukayese yapmanız yanıltıcı olabilir.

kiside teknoloji şirketi ben hektaşla kontr benzetmesimi yaptım ki elmayla armut olsun ,ben ardyz borç batağına düştü demedimki bedelli kararlarından dolayı her iki şirketin yatırımcı isyanının benzetmek istedim ,şimdi burada kontrolmatiğin yeniden yüklü bedelli yapılması öneriliyor yoksa şirket batacak sami kacacak deniyor ,bırakın yüklü bedelliyi %50 bedelliyi bile şu an spk nın vereceğine asla inanmıyorum verecek olsaydı %300 verirdi onu vermeyen yenisinimi vercek

Şunuda belirtmek istiyorum eğer ardyz nin bedellisini o gün isyanlardan etkilenmeyip onaylasaydı spk bu gün ardyz çok daha iyi yerlerde olabilecekti ,çünkü geç kalmamak lazım teknoloji beklemez diyordu onun içinde yatırım yapmak lazım bu da parayla olacak diyordu ,yazık etmişiz meğer adama o günlerde en çok isyancılardan biri bendim belki çok daha üstün özellikler ve teknolojiler kazanacaaktı
    asıl üzerinde düşünülmesi gereken kontr zevk içinmi borçlandı ne güzel ağır aksak giderken karlıda oluyorken ne gereği vardı rahatını bozmaya sıkıntıya girmeye ,
    Sami beyle bir kaç defa yüz yüze görüşmemde en az üç yıl önce %200 bedelli yapın demiştim o zaman herkes kağıdın peşindeydi yapmadı şimdi hatasını kıvranarak ödemeye uğraşıyor. o görüşmelerimizde çok hızlı hareket edip dünyadan geç kalmamalıyız demişti bunun içinde finans ihtiyacımız var demişti şartlarda uygunken bedelliyi yapmadı bir taraftanda yatırımlarına devam etti ve tıkandı sonrası malum kağıdın beli kırıldı kan kaybetti yatırımcı isyan etti haklı olarak dün geç kalmanın geleceği hesap etmeden hareket etmenin bedeli ödeniyor şimdi
    ancak şurası bir gerçek ki sami keyf için borçlanmadı keyfinden başını belaya sokmadı ,bir an önce yol almak istedi yol kazasına uğradı ,bunda makro ekonomiyi yönetenlerinde payı var tüm dünyanın tersine hareket edildi nas denilerek sonuç hem makro ekonomi hem şirketler yaralandı ,bu vesileyle yatırımcılarda payımızı aldık tabi zarar olarak

şimdi geriye dönüp baktığımda ardyz ye haksızlık etmişiz o gün onun bedellisini spk gelen şikayetlerden etkilenmeyip verseydi şimdi ardyz belki daha üstün teknolojilerle donamış olacaktı geç kalmamış olacaktı hem şirket hem ülke kazanacaktı

6. Sayın Tarık1234 sizinle anlaşamadığımız konu ;

Sami Beyimizi bugün Trump çağırsa dese ki Venezuela daki tüm madenleri ve nadir toprak elementlerini senin işletmene verdim. Sami bey o Kap ı bu akşam ve uzunca bir süre atamaz.Atmaz.....
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7.  Alıntı Originally Posted by nevriz Yazıyı Oku
    kiside teknoloji şirketi ben hektaşla kontr benzetmesimi yaptım ki elmayla armut olsun ,ben ardyz borç batağına düştü demedimki bedelli kararlarından dolayı her iki şirketin yatırımcı isyanının benzetmek istedim ,şimdi burada kontrolmatiğin yeniden yüklü bedelli yapılması öneriliyor yoksa şirket batacak sami kacacak deniyor ,bırakın yüklü bedelliyi %50 bedelliyi bile şu an spk nın vereceğine asla inanmıyorum verecek olsaydı %300 verirdi onu vermeyen yenisinimi vercek

Şunuda belirtmek istiyorum eğer ardyz nin bedellisini o gün isyanlardan etkilenmeyip onaylasaydı spk bu gün ardyz çok daha iyi yerlerde olabilecekti ,çünkü geç kalmamak lazım teknoloji beklemez diyordu onun içinde yatırım yapmak lazım bu da parayla olacak diyordu ,yazık etmişiz meğer adama o günlerde en çok isyancılardan biri bendim belki çok daha üstün özellikler ve teknolojiler kazanacaaktı
    asıl üzerinde düşünülmesi gereken kontr zevk içinmi borçlandı ne güzel ağır aksak giderken karlıda oluyorken ne gereği vardı rahatını bozmaya sıkıntıya girmeye ,
    Sami beyle bir kaç defa yüz yüze görüşmemde en az üç yıl önce %200 bedelli yapın demiştim o zaman herkes kağıdın peşindeydi yapmadı şimdi hatasını kıvranarak ödemeye uğraşıyor. o görüşmelerimizde çok hızlı hareket edip dünyadan geç kalmamalıyız demişti bunun içinde finans ihtiyacımız var demişti şartlarda uygunken bedelliyi yapmadı bir taraftanda yatırımlarına devam etti ve tıkandı sonrası malum kağıdın beli kırıldı kan kaybetti yatırımcı isyan etti haklı olarak dün geç kalmanın geleceği hesap etmeden hareket etmenin bedeli ödeniyor şimdi
    ancak şurası bir gerçek ki sami keyf için borçlanmadı keyfinden başını belaya sokmadı ,bir an önce yol almak istedi yol kazasına uğradı ,bunda makro ekonomiyi yönetenlerinde payı var tüm dünyanın tersine hareket edildi nas denilerek sonuç hem makro ekonomi hem şirketler yaralandı ,bu vesileyle yatırımcılarda payımızı aldık tabi zarar olarak

şimdi geriye dönüp baktığımda ardyz ye haksızlık etmişiz o gün onun bedellisini spk gelen şikayetlerden etkilenmeyip verseydi şimdi ardyz belki daha üstün teknolojilerle donamış olacaktı geç kalmamış olacaktı hem şirket hem ülke kazanacaktı
    Sami sonuçta halka açık ve paydaş yatırımcıları olan bir şirket yönetiyor. Risk almadan başarı gelmez deyip altından kalkamayacağı yüklerin altına girmeye hakkı yok. Bu riskli durumdan sadece kendisi etkilenmiyor, o şirketin hisselerini taşıyan herkes etkileniyor. Bu işler öyle ben yaptım oldu denecek basitlikte değil. Kafana göre bu kadar riskin altına giremezsin. O zaman halka açmayacaksın şirketi.

O hatalı bu hatalı gibi sürekli sorunları başkaları ile paylaştırıp Sami'nin hatalarının getirdiği yükü hafifletmeye ve sürekli masum bir profil çizmeye çalışmak abesle iştigal.

Dışardan baksanız şu yazdıklarınızın çoğunu bizzat kendiniz eleştirirdiniz.

8.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Sami sonuçta halka açık ve paydaş yatırımcıları olan bir şirket yönetiyor. Risk almadan başarı gelmez deyip altından kalkamayacağı yüklerin altına girmeye hakkı yok. Bu riskli durumdan sadece kendisi etkilenmiyor, o şirketin hisselerini taşıyan herkes etkileniyor. Bu işler öyle ben yaptım oldu denecek basitlikte değil. Kafana göre bu kadar riskin altına giremezsin. O zaman halka açmayacaksın şirketi.

O hatalı bu hatalı gibi sürekli sorunları başkaları ile paylaştırıp Sami'nin hatalarının getirdiği yükü hafifletmeye ve sürekli masum bir profil çizmeye çalışmak abesle iştigal.

Dışardan baksanız şu yazdıklarınızın çoğunu bizzat kendiniz eleştirirdiniz.

Eleştri ayrıdır düşmanca tavır takınarak sürekli tu kaka yapmak ayrıdır ben saminin avukatı değilim bir çok kereler eleştrimi yaptım bundan sonrada yaparım , benim anlatmak istediğim hırsızın hiçmi suçu yok meselesi
    bu gün sadece kontrolmatik şirketi değil bir çok firma zorda darda bunların hepsimi suçlu gözlerini ışıldatan adamların hiçmi suçu yok ,bir anda zar zor yürüyen arabayı tekerleğine çivi çakmak ta neyin nesiydi nas cıların hiçmi payı yok milletin bu hallere düşmesinde
    bırakın şirketleri bir kenara insanlar perişan oldu emeklinin suçu neydi sırtına bindikce bindiler mesela saminin durumundan daha ağır , o zaman tüm emeklileri suçlayalım evlerinizi iyi geçindiremiyorsunuz diye ,sen kantarın topuzunu kaçır ondan sonra tek başına samiler emekliler suçlu olsun yok öyle bir dünya.

ayrıca ben kontrolmatik ille mutlaka başarılı olacak demiyorum deyipde vebalde alamam ,sadece beni bağlayan kendi görüşümü paylaşırım ben inandığım için buradayım kontrolmatiğin bu zor günleri atlatacağına inandığım için buradayım yoksa tek harf yazmam.
    benimki ya kazanırım ya kaybederim mantığı ,korkak bezirgan gibi davranmıyorum risk aldım sonucunu bekleyeceğim.isterse beş liraya düşsün kararımı değiştirmem çünkü ben 25 lira olacağı için almıştım olursa olur olmazsa canım sağ olsun

Sayfa 287/292 İlkİlk ... 187237277285286287288289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •