Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
149,60 10% 1,24 Mr 133,50 / 149,60
36,38 9.98% 248,57 Mn 33,20 / 36,38
11,25 9.97% 188,64 Mn 11,25 / 11,25
12,03 9.96% 252,68 Mn 11,07 / 12,03
3,12 9.86% 59,98 Mn 2,79 / 3,12
8,15 -9.94% 571,34 Mn 8,15 / 8,99
128,90 -9.42% 2,43 Mr 128,30 / 152,90
227,40 -8.97% 1,08 Mr 224,90 / 240,80
39,22 -7.8% 55,64 Mn 39,04 / 42,40
36,94 -7.74% 113,62 Mn 36,04 / 42,00
258,25 1.77% 5,42 Mr 256,25 / 261,50
208,30 5.58% 5,17 Mr 194,90 / 209,80
294,00 -1.34% 4,81 Mr 291,25 / 294,75
43,24 0.32% 3,37 Mr 41,04 / 44,22
2,45 1.24% 3,24 Mr 2,37 / 2,50
17,11 1.06% 277,74 Mn 16,51 / 17,17
67,75 -0.73% 3,00 Mr 66,45 / 68,35
326,75 2.03% 3,03 Mr 323,25 / 327,50
208,30 5.58% 5,17 Mr 194,90 / 209,80
694,00 0.73% 1,55 Mr 681,00 / 699,00
89,20 0.22% 159,86 Mn 87,35 / 89,30
109,40 -0.73% 58,64 Mn 108,00 / 109,90
326,75 2.03% 3,03 Mr 323,25 / 327,50
27,78 -1.14% 43,18 Mn 27,50 / 27,94
11,32 2.07% 291,51 Mn 10,93 / 11,39
78,85 0.45% 148,77 Mn 77,50 / 79,30

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 287/369 ÝlkÝlk ... 187237277285286287288289297337 ... SonSon
Arama sonucu : 2950 madde; 2,289 - 2,296 arasý.

Konu: KONTR - Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Þ.

1.  Alýntý Originally Posted by tarik1234 Yazýyý Oku
    Ardyz ile kont hiç bir benzerliði yok ard hiç blrzançman borç iþinde yüzmedi kont sorunu finansal ve ortaklar inatla çözmek istemiyor þu durumdan oldukça memnunlar
    Size katýlýyorum. 7-8 liralarda ARDYZ de olan biri olarak hem de topiðinde kayýtlý kuyutlu konunun KONTR da hele buna EMKEL i de katýyorum zerre alakasý yok.ARDYZ nin patronu iþinde gücünde tahtasýnda spekülatörcülük oynamýyor. Orada sýkýntý o alýnan bedelli kararýyla Ýstanbul portföyün operasyonuna taþ koyulmuþ olmasý. Ayrýca ARDYZ de imtiyaz var KONTR da yok.

Durumdan memnun olur çünkü zaten hisse gitsin kesinlikle istenmiyor daðýtýlan mallarý toplamasý için zaman gerekli.Bir de piyasa yükseliþi tuzu biberi oldu.

Sürekli negatif yazar gibi oluyoruz benim burada yazý yazmaktaki amacým bu saatten sonra elinde olan yatýrýmcýyý panikletmek deðil.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 06-01-2026 saat: 13:22.
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

2.  Alýntý Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazýyý Oku
    Size katýlýyorum. 7-8 liralarda ARDYZ de olan biri olarak hem de topiðinde kayýtlý kuyutlu konunun KONTR da hele buna EMKEL i de katýyorum zerre alakasý yok.ARDYZ nin patronu iþinde gücünde tahtasýnda spekülatörcülük oynamýyor. Orada sýkýntý o alýnan bedelli kararýyla Ýstanbul portföyün operasyonuna taþ koyulmuþ olmasý. Ayrýca ARDYZ de imtiyaz var KONTR da yok.

Durumdan memnun olur çünkü zaten hisse gitsin kesinlikle istenmiyor daðýtýlan mallarý toplamasý için zaman gerekli.Bir de piyasa yükseliþi tuzu biberi oldu.

Sürekli negatif yazar gibi oluyoruz benim burada yazý yazmaktaki amacým bu saatten sonra elinde olan yatýrýmcýyý panikletmek deðil.
    zaten yapmamýz gereken bu nesnel veri ile durumu aydýnlatmak hisse niye bu halde

sasa 1 ayda %1 aþaðýda
    hektaþ -%3,67
    kontrol -%28,69
    kordsa -%1,44
    petkim -%4,32
    bist %100 %6 yukarda

borçlu þirketler bist ile kolere olamýyor

ne yapmasý lazým borç ödemesi azaltmasý lazým

nasýl yapacak bedelli ile

yine ayný mevzu ayný konu

yüksek bedelli olmadan hissenin yükselmesi çok zor

yapabilirmi evet yarýn bile yapar ama nedense yönetim istemiyor

demekki hissesin þu halinden oldukça memnunlar

3.  Alýntý Originally Posted by nevriz Yazýyý Oku
    BENZERLÝK

Günaydýn arkadaþlar

Bu gün size tartýþma götürmeyecek verilerle bir örnek hikayeden bahsetmek istiyorum ARDYZ

bu ardyz bir teknoloji þirketi becerikli uyanýk dünya geliþmelerine göre yola çýkmýþ bir patronu var ,halka arz dönemi tüm teknoloji þirketleri gibi onunda yýldýzý parlýyor ihaleler alýyor falan öyle olunca dikkatimi çekti
    2020 yýlý sermayesi 23,875 milyon
    2021 yýlý %612 bedelsiz kararý alýyor sermayesini 170 milyona çýkarýyor fiyat dengeli bir þeklide yukarý hareket eðiliminde ,sermaye artýrýmý iþini bitrir bitirmez bir hafta sonra %200 bedelli kararý alýyor ne oluyorsa ondan sonra oluyor kýzýlca kýyamet kopuyor borsa tarihinde görmediðim bir direniþ baþlýyor küfürler hakaretler (bende onlarýn içindeyim ) spk lara þikayetler cimerlere þikayetler þirketin telefon santralleri kilitleniyor ,þirket sahibi açýklama yapýyor diyorki ben teknoloji þirketiyim daha büyük iþleri yapacaðým daha büyük paralar kazanacaðýz bana güvenin daha büyük iþler içinde sermaye lazým kafam çalýþýyor ancak param az
    uzatmýyayým onbeþ günlük saldýrýlar her yerden tv lerden dergilerden finans çevrelerinden derken o hantal spk anýnda harekete geçiyor %200 bedellisini reddetiðini açýklýyor
    peki ben dahil neden isyan etmiþtik þirket kýsa süre önce yüklü bedelsiz yapýp arkasýndan bedelli kararý alýnca bunu soygun olarak görmüþtük bedelsizleri bizi soymak için yaptýðýný düþünmüþtük ,fakat bunun soygun olduðunu görmek için zaman lazýmdýki anlayabilelim soygunmu deðilmi

ancak biz soygun olduðu kesin kanaatine varmýþtýk burada yazamayacaðým hakaretler edildi ,neyse zaten spk da iptal etmiþti

ben yeni bölünmüþ yavrulardan almýþtým 11,50 den büyük küfürlerle lanet okuyarak 7 liradan sattým çýktým ,o günlerde herkes patron kaçacak þirket batacak diyordu etkilendim doðrusu ne kurtarsak kardýr zararýn neresinden dönsek kardýr deyip lanetler okuyarak sattým

o çalkantýlý günler geçti þirketin sermayesi halen 170 milyon ancak o günden sonra þirket her yýl temettü verdi , þu an dokuz aylýk karý 181 milyon yine ihaleler alýyor , zaman gerçeði ortaya çýkardý þirket batmadý patronu kaçmadý

kontrolmatik þu an böyle bir dönem yaþadýðýna inandýðým için paylaþmak istedim ,buradan kontrolmatik güzellemesi yaptýðýmý çýkarmayýn kontrolmatiðide zaman ortaya koyacak demem o ki bu günden geleceðe kesin böyle olacak demek fikri sabitlik olur
    þunuda belirteyim o kýzgýnlýk o güvensilik dönemi nedeniyle bir daha ARDYZ hissesine bulaþmadým büyük ihalaler almasýna kaðýdýn yönünü yukarý çevirmesine karþý
    kaðýdý fiyatý bu gün an itbarýyla 37 tl öfkeyle kalktým zararla oturmuþ oldum ,ÖNYARGI doðru sonuçlar doðurmayabilir

kontrolmatikte bu çalkantý nedeniyle sanýrým epey geri dönmeyecek yatýrýmcýlarý olacak ileride çok iyi olsada benim ARDYZ ye bir daha gitmemem gibi
    Elma ile armut karþýlaþtýrmasý. ARDYZ hiç bir zaman borç bataðýna düþmedi, finansal borçlarý azdý, çoðu zaman net finansal borç/favök oraný negatifti, yani net nakitte idi. Þu anda da bu oran oldukça düþük ve þirket finansal borçlarý çevirmede sýkýntý yaþayan bir þirket deðil. Ayrýca üzerinde iþletme sermayesi baskýsý oluþturacak bir durum da pek mevcut deðil.
    Bir de brüt kar marjlarý yüksek, capex/net satýþlar oraný düþük bir yazýlým þirketi ile KONTR karþýlaþtýrmasý oldukça yanlýþ. Örneklemeler yaparken muadil þirketlerle yapsanýz mantýklý olur. Herhangi bir konuda bir ortak nokta yakalayýp mukayese yapmanýz yanýltýcý olabilir.

4. Birkaç gündür baþlýðý okumadýðým için mesajlarý geriden okuyordum, o nedenle son paylaþýmýma paralel bilgi paylaþan arkadaþlar olmuþ. Sonradan gördüm. Yazdýklarým biraz tekrar gibi olmuþ.

5.  Alýntý Originally Posted by deva-i dert Yazýyý Oku
    Elma ile armut karþýlaþtýrmasý. ARDYZ hiç bir zaman borç bataðýna düþmedi, finansal borçlarý azdý, çoðu zaman net finansal borç/favök oraný negatifti, yani net nakitte idi. Þu anda da bu oran oldukça düþük ve þirket finansal borçlarý çevirmede sýkýntý yaþayan bir þirket deðil. Ayrýca üzerinde iþletme sermayesi baskýsý oluþturacak bir durum da pek mevcut deðil.
    Bir de brüt kar marjlarý yüksek, capex/net satýþlar oraný düþük bir yazýlým þirketi ile KONTR karþýlaþtýrmasý oldukça yanlýþ. Örneklemeler yaparken muadil þirketlerle yapsanýz mantýklý olur. Herhangi bir konuda bir ortak nokta yakalayýp mukayese yapmanýz yanýltýcý olabilir.

kiside teknoloji þirketi ben hektaþla kontr benzetmesimi yaptým ki elmayla armut olsun ,ben ardyz borç bataðýna düþtü demedimki bedelli kararlarýndan dolayý her iki þirketin yatýrýmcý isyanýnýn benzetmek istedim ,þimdi burada kontrolmatiðin yeniden yüklü bedelli yapýlmasý öneriliyor yoksa þirket batacak sami kacacak deniyor ,býrakýn yüklü bedelliyi %50 bedelliyi bile þu an spk nýn vereceðine asla inanmýyorum verecek olsaydý %300 verirdi onu vermeyen yenisinimi vercek

Þunuda belirtmek istiyorum eðer ardyz nin bedellisini o gün isyanlardan etkilenmeyip onaylasaydý spk bu gün ardyz çok daha iyi yerlerde olabilecekti ,çünkü geç kalmamak lazým teknoloji beklemez diyordu onun içinde yatýrým yapmak lazým bu da parayla olacak diyordu ,yazýk etmiþiz meðer adama o günlerde en çok isyancýlardan biri bendim belki çok daha üstün özellikler ve teknolojiler kazanacaaktý
    asýl üzerinde düþünülmesi gereken kontr zevk içinmi borçlandý ne güzel aðýr aksak giderken karlýda oluyorken ne gereði vardý rahatýný bozmaya sýkýntýya girmeye ,
    Sami beyle bir kaç defa yüz yüze görüþmemde en az üç yýl önce %200 bedelli yapýn demiþtim o zaman herkes kaðýdýn peþindeydi yapmadý þimdi hatasýný kývranarak ödemeye uðraþýyor. o görüþmelerimizde çok hýzlý hareket edip dünyadan geç kalmamalýyýz demiþti bunun içinde finans ihtiyacýmýz var demiþti þartlarda uygunken bedelliyi yapmadý bir taraftanda yatýrýmlarýna devam etti ve týkandý sonrasý malum kaðýdýn beli kýrýldý kan kaybetti yatýrýmcý isyan etti haklý olarak dün geç kalmanýn geleceði hesap etmeden hareket etmenin bedeli ödeniyor þimdi
    ancak þurasý bir gerçek ki sami keyf için borçlanmadý keyfinden baþýný belaya sokmadý ,bir an önce yol almak istedi yol kazasýna uðradý ,bunda makro ekonomiyi yönetenlerinde payý var tüm dünyanýn tersine hareket edildi nas denilerek sonuç hem makro ekonomi hem þirketler yaralandý ,bu vesileyle yatýrýmcýlarda payýmýzý aldýk tabi zarar olarak

þimdi geriye dönüp baktýðýmda ardyz ye haksýzlýk etmiþiz o gün onun bedellisini spk gelen þikayetlerden etkilenmeyip verseydi þimdi ardyz belki daha üstün teknolojilerle donamýþ olacaktý geç kalmamýþ olacaktý hem þirket hem ülke kazanacaktý

6. Sayýn Tarýk1234 sizinle anlaþamadýðýmýz konu ;

Sami Beyimizi bugün Trump çaðýrsa dese ki Venezuela daki tüm madenleri ve nadir toprak elementlerini senin iþletmene verdim. Sami bey o Kap ý bu akþam ve uzunca bir süre atamaz.Atmaz.....
    "Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."

7.  Alýntý Originally Posted by nevriz Yazýyý Oku
    kiside teknoloji þirketi ben hektaþla kontr benzetmesimi yaptým ki elmayla armut olsun ,ben ardyz borç bataðýna düþtü demedimki bedelli kararlarýndan dolayý her iki þirketin yatýrýmcý isyanýnýn benzetmek istedim ,þimdi burada kontrolmatiðin yeniden yüklü bedelli yapýlmasý öneriliyor yoksa þirket batacak sami kacacak deniyor ,býrakýn yüklü bedelliyi %50 bedelliyi bile þu an spk nýn vereceðine asla inanmýyorum verecek olsaydý %300 verirdi onu vermeyen yenisinimi vercek

Þunuda belirtmek istiyorum eðer ardyz nin bedellisini o gün isyanlardan etkilenmeyip onaylasaydý spk bu gün ardyz çok daha iyi yerlerde olabilecekti ,çünkü geç kalmamak lazým teknoloji beklemez diyordu onun içinde yatýrým yapmak lazým bu da parayla olacak diyordu ,yazýk etmiþiz meðer adama o günlerde en çok isyancýlardan biri bendim belki çok daha üstün özellikler ve teknolojiler kazanacaaktý
    asýl üzerinde düþünülmesi gereken kontr zevk içinmi borçlandý ne güzel aðýr aksak giderken karlýda oluyorken ne gereði vardý rahatýný bozmaya sýkýntýya girmeye ,
    Sami beyle bir kaç defa yüz yüze görüþmemde en az üç yýl önce %200 bedelli yapýn demiþtim o zaman herkes kaðýdýn peþindeydi yapmadý þimdi hatasýný kývranarak ödemeye uðraþýyor. o görüþmelerimizde çok hýzlý hareket edip dünyadan geç kalmamalýyýz demiþti bunun içinde finans ihtiyacýmýz var demiþti þartlarda uygunken bedelliyi yapmadý bir taraftanda yatýrýmlarýna devam etti ve týkandý sonrasý malum kaðýdýn beli kýrýldý kan kaybetti yatýrýmcý isyan etti haklý olarak dün geç kalmanýn geleceði hesap etmeden hareket etmenin bedeli ödeniyor þimdi
    ancak þurasý bir gerçek ki sami keyf için borçlanmadý keyfinden baþýný belaya sokmadý ,bir an önce yol almak istedi yol kazasýna uðradý ,bunda makro ekonomiyi yönetenlerinde payý var tüm dünyanýn tersine hareket edildi nas denilerek sonuç hem makro ekonomi hem þirketler yaralandý ,bu vesileyle yatýrýmcýlarda payýmýzý aldýk tabi zarar olarak

þimdi geriye dönüp baktýðýmda ardyz ye haksýzlýk etmiþiz o gün onun bedellisini spk gelen þikayetlerden etkilenmeyip verseydi þimdi ardyz belki daha üstün teknolojilerle donamýþ olacaktý geç kalmamýþ olacaktý hem þirket hem ülke kazanacaktý
    Sami sonuçta halka açýk ve paydaþ yatýrýmcýlarý olan bir þirket yönetiyor. Risk almadan baþarý gelmez deyip altýndan kalkamayacaðý yüklerin altýna girmeye hakký yok. Bu riskli durumdan sadece kendisi etkilenmiyor, o þirketin hisselerini taþýyan herkes etkileniyor. Bu iþler öyle ben yaptým oldu denecek basitlikte deðil. Kafana göre bu kadar riskin altýna giremezsin. O zaman halka açmayacaksýn þirketi.

O hatalý bu hatalý gibi sürekli sorunlarý baþkalarý ile paylaþtýrýp Sami'nin hatalarýnýn getirdiði yükü hafifletmeye ve sürekli masum bir profil çizmeye çalýþmak abesle iþtigal.

Dýþardan baksanýz þu yazdýklarýnýzýn çoðunu bizzat kendiniz eleþtirirdiniz.

8.  Alýntý Originally Posted by deva-i dert Yazýyý Oku
    Sami sonuçta halka açýk ve paydaþ yatýrýmcýlarý olan bir þirket yönetiyor. Risk almadan baþarý gelmez deyip altýndan kalkamayacaðý yüklerin altýna girmeye hakký yok. Bu riskli durumdan sadece kendisi etkilenmiyor, o þirketin hisselerini taþýyan herkes etkileniyor. Bu iþler öyle ben yaptým oldu denecek basitlikte deðil. Kafana göre bu kadar riskin altýna giremezsin. O zaman halka açmayacaksýn þirketi.

O hatalý bu hatalý gibi sürekli sorunlarý baþkalarý ile paylaþtýrýp Sami'nin hatalarýnýn getirdiði yükü hafifletmeye ve sürekli masum bir profil çizmeye çalýþmak abesle iþtigal.

Dýþardan baksanýz þu yazdýklarýnýzýn çoðunu bizzat kendiniz eleþtirirdiniz.

Eleþtri ayrýdýr düþmanca tavýr takýnarak sürekli tu kaka yapmak ayrýdýr ben saminin avukatý deðilim bir çok kereler eleþtrimi yaptým bundan sonrada yaparým , benim anlatmak istediðim hýrsýzýn hiçmi suçu yok meselesi
    bu gün sadece kontrolmatik þirketi deðil bir çok firma zorda darda bunlarýn hepsimi suçlu gözlerini ýþýldatan adamlarýn hiçmi suçu yok ,bir anda zar zor yürüyen arabayý tekerleðine çivi çakmak ta neyin nesiydi nas cýlarýn hiçmi payý yok milletin bu hallere düþmesinde
    býrakýn þirketleri bir kenara insanlar periþan oldu emeklinin suçu neydi sýrtýna bindikce bindiler mesela saminin durumundan daha aðýr , o zaman tüm emeklileri suçlayalým evlerinizi iyi geçindiremiyorsunuz diye ,sen kantarýn topuzunu kaçýr ondan sonra tek baþýna samiler emekliler suçlu olsun yok öyle bir dünya.

ayrýca ben kontrolmatik ille mutlaka baþarýlý olacak demiyorum deyipde vebalde alamam ,sadece beni baðlayan kendi görüþümü paylaþýrým ben inandýðým için buradayým kontrolmatiðin bu zor günleri atlatacaðýna inandýðým için buradayým yoksa tek harf yazmam.
    benimki ya kazanýrým ya kaybederim mantýðý ,korkak bezirgan gibi davranmýyorum risk aldým sonucunu bekleyeceðim.isterse beþ liraya düþsün kararýmý deðiþtirmem çünkü ben 25 lira olacaðý için almýþtým olursa olur olmazsa caným sað olsun

Sayfa 287/369 ÝlkÝlk ... 187237277285286287288289297337 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •