-
-
-
ASTOR Güçlü Bölgede: RSI 70+, Yükselen Fibonacci Kanalları İçinde ABCD Formasyonu Tamamlanmak Üzere "
ASTOR 19 ARALIK.jpg
-
-
-
-
Merhaba, ASTOR ile ilgili bir iki fikri tartışmak amacıyla ortaya atmak istiyorum. ABD piyasa girişi ve NRGV 'dan Aralık 2025'de gelen sipariş. Devamı olarak Ocak 2026'de yurt içinden gelen sipariş, (benim fikrim) büyük ihtimalle ENTEK'den (TUPRS) gelmiştir. Neden bu sonuca vardım? TSKB'den alınan dollar kredisi (ENTEK) ve Ocak ayında ENTEK'in ÇED onayı. TUPRS'ın Ocak yatırımcı sunumu bana 2026 yılında siparişlerin devam edeceğini gösteriyor. ASTOR'un ihracat hikayesi daha yeni başlıyor, eğer NRGV'un Avustralya yatırımı hayata geçerse, son haberler bunu teyit ediyor, 1 GW üstünde bir transformatör yatırımı gerçekleşecek. Ağustos 2025 'de ASTOR ve NRGV ABD+AB+Avustralya için bir partnerlik anlaşması imzalamışlardı.
Sizce düşüncelerim ne kadar doğru ???
-
İnfo Yatırım ASTOR - Astor Enerji için hedef fiyatını 176 TL olarak korudu, hisseyi model portföyünde tutmaya devam etti.
Şirket, Ankara daki yeni 228.000 m² lik fabrika yatırımıyla üretim kapasitesini %100 artırıyor ve 2026 dan itibaren tam kapasite çalışması hedefleniyor. Yeni tesis, transformatörün yanı sıra anahtarlama ürünleri, invertör iletimi ve metal üretimine odaklanarak üretim süreçlerini optimize ediyor. Küresel enerji altyapısı yatırımlarının hızlanması ve ihracatın gelirlerde %50 ye yaklaşması, şirketin karlılık ve bilanço dayanıklılığını güçlendirirken, sürdürülebilir büyümede rekabet, hammadde ve döviz riskleri dikkatle izlenmesi gereken unsurlar olarak öne çıkıyor. (8 Ocak 2026)
Son düzenleme : Yüksel_Kart; Bugün saat: 13:51.
Sebep: hata verdi
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri