Artan

3,41 10 18:10
190,30 10 18:10
20,90 10 18:10
149,80 9.99 18:10
70,50 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

21,96 -10 18:10
11,18 -9.98 18:10
16,95 -9.98 18:10
44,00 -9.98 18:10
2,53 -9.96 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

17.682.698.512,25 18:10
10.423.614.149,00 18:10
8.776.313.074,80 18:10
6.973.338.929,56 18:10
6.858.344.629,37 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 602/605 İlkİlk ... 102502552592600601602603604 ... SonSon
Arama sonucu : 4836 madde; 4,809 - 4,816 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,368
     Alıntı Originally Posted by skardes Yazıyı Oku
    aklıma deli soru geldi, son birkaç mesajı gorunce, Türkiyede başabaş diyelim yahut uste para odeddik diyelim gostermelik muhasebesel bir sekilde kılfına uygun sekilde tabi , patronlar arka tarafta gerçek ticaretlerini fiziksel altın , bitcon vs vs takas yapsa buna kim ne diyebilir , kim ispat edebilir vs ?

hürmetle
    tam tersini bekledim geçmişte... Mesela birileri yurt dışında bir fon kursa bu ortağın elindeki payı alsa gibi... bu nakit için de altın da artık görünmez değil... hem baksanıza birilerine bilmem kaç kilo altın almışsın gibi sorgularla kara paraya devrediverdiler. bunu bizimkiler görmese ABD ve İsrail görür.

ALARK gibi kurumsal firmalar bu işi yapmaz. Nihayetinde şirkete ödenecek nakit onlar için de nakit... gerçekten yahudi şirketlerine veya yabancı ortaklı şirketlere kızılabilir ama en temiz hareket eden galiba onlar...
    bir de geçmişte bu ortaklar hisse satarken şirketi allayıp pullamadan sattılar. halbuki bazı iletişim kazaları yerine farklı şeyler yapslardı 4 dolar yerine 8-10 dolardan hisse satabilirlerdi...

2.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    tam tersini bekledim geçmişte... Mesela birileri yurt dışında bir fon kursa bu ortağın elindeki payı alsa gibi... bu nakit için de altın da artık görünmez değil... hem baksanıza birilerine bilmem kaç kilo altın almışsın gibi sorgularla kara paraya devrediverdiler. bunu bizimkiler görmese ABD ve İsrail görür.

ALARK gibi kurumsal firmalar bu işi yapmaz. Nihayetinde şirkete ödenecek nakit onlar için de nakit... gerçekten yahudi şirketlerine veya yabancı ortaklı şirketlere kızılabilir ama en temiz hareket eden galiba onlar...
    bir de geçmişte bu ortaklar hisse satarken şirketi allayıp pullamadan sattılar. halbuki bazı iletişim kazaları yerine farklı şeyler yapslardı 4 dolar yerine 8-10 dolardan hisse satabilirlerdi...
    Evet usta bazen saflıklari tutuyor..
    Dedigin gibi hisse satisindan once ,çok rahat 200 lere götürüp oradan satabilirlerdi,ortam uygundu..100 lerden vermeye razi oldular..

Mesela,en son aciklanan bilanço, beklentinin çok üstu geldi ama hayret, insider olmadi,bilanço öncesi..

Ben bu haftaki bu satışları, cenal meram olayininin insider i oldugunu sanmiyorum..kimisi guvenemiyor,kimi fonlar kar satisi yapiyor BOFA uzerinden,kimi de sn FUMA nin düşündüğünü, yada dedikodusunu satıyor..

Zaten x de ki karisini Alarko ya kaptırmış operasyon çocuğu da, ağına kimi dusurebilirse sattiriyor ky ye..

3. Bağlı ortaklığımız Alarko Enerji A.Ş. (“Alarko Enerji”) ve Cengiz Enerji Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (“Cengiz Enerji”) müşterek yönetimine tabi ortaklığımız Alcen Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri Anonim Şirketi’nin (“Alcen”) kontrolünde yer alan Cenal Karabiga Termik Santrali’nin Cengiz Enerji’nin uhdesinde; Alcen’in kontrolünde yer alan elektrik dağıtım (MEDAŞ), elektrik satış (MEPAŞ ve MESAŞ) ve ilgili diğer alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin paylarının tamamının ise Alarko Enerji’nin uhdesinde bulunmasının öngörüldüğü bir yapı oluşturulması amacıyla ortağımız ile görüşmelere başlandığı 19.12.2025 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. Bu kapsamda mutabakat sağlanarak Alarko Enerji ile Cengiz Enerji arasında bir ön protokol bugün itibarıyla imzalanmıştır.

Konuya ilişkin gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir.

4. Saka maka Karabiga Kömür işi bitiyor..hic inandırıcı gelmemişti Kap haberini gördüğümde,anlasamazlar gibi gelmişti..
    Hayırlı olsun hepimize..
    İnsallah mutlu sonla biter,bi kaç güne

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,368
     Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Saka maka Karabiga Kömür işi bitiyor..hic inandırıcı gelmemişti Kap haberini gördüğümde,anlasamazlar gibi gelmişti..
    Hayırlı olsun hepimize..
    2025 yıl sonu bilançosu esas alınarak ayrılık gerçekleşecektir... dolayısı ile bu değerlemeler çoktan yapılmış ve anlaşma sağlanmıştır.
    şimdi sıra halka açık bir şirket olduğu için yıl sonu ve ilk çeyrek bilançolarda düzenleme yapmada. Cengiz tarafı daha rahat çünkü halka açıklık yok...
    bu kadar büyük bir değerin el değiştirmesi veya ortaya çıkması genel kurul gerektirmesi gerekir bence sn britishin haklı olduğu taraf buradadır, ama sanırım ilk genel kurula erteleyebilirler. iyi bir tarihe yapsalar da oğlanı alıp gitsem... tabii misafir edecek kimse var mı diye bir düşünmek lazım ...

yukarıda yazdım. bazı arkadaşlarla özel görüşmelerde dile getirdim. bence iyi oldu. tabii bir miktar nakit alınır/ veya bir kaç yıl cirodan pay da olur ise tadından yenmez...

2028-29 veya 2030 da gerçekten çok farklı bir ALARK olacak bence...

6.  Alıntı Originally Posted by Wuhanlı Ejder Yazıyı Oku
    Saka maka Karabiga Kömür işi bitiyor..hic inandırıcı gelmemişti Kap haberini gördüğümde,anlasamazlar gibi gelmişti..
    Hayırlı olsun hepimize..
    Halka açık bir şirketin şu fiyattan anlaştık bu fiyatta anlaşamadık gibi birşey söylemesi gerekmiyor mu ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,368
     Alıntı Originally Posted by osiborsa Yazıyı Oku
    Halka açık bir şirketin şu fiyattan anlaştık bu fiyatta anlaşamadık gibi birşey söylemesi gerekmiyor mu ?
    "Bağlı ortaklığımız Alarko Enerji A.Ş. (“Alarko Enerjiâ€) ve Cengiz Enerji Sanayii ve Ticaret Anonim Şirketi'nin (“Cengiz Enerjiâ€) müşterek yönetimine tabi ortaklığımız Alcen Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri Anonim Şirketi’nin (“Alcenâ€) kontrolünde yer alan Cenal Karabiga Termik Santrali’nin Cengiz Enerji’nin uhdesinde; Alcen’in kontrolünde yer alan elektrik dağıtım (MEDAŞ), elektrik satış (MEPAŞ ve MESAŞ) ve ilgili diğer alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin paylarının tamamının ise Alarko Enerji’nin uhdesinde bulunmasının öngörüldüğü bir yapı oluşturulması amacıyla ortağımız ile görüşmelere başlandığı 19.12.2025 tarihinde kamuoyuna duyurulmuştu. Bu kapsamda mutabakat sağlanarak Alarko Enerji ile Cengiz Enerji arasında bir ön protokol bugün itibarıyla imzalanmıştır.

Konuya ilişkin gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,368
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    Sn fuma,
    elde olanlara bakalım... yaklaşık 1 milyar dolarlık varlık tabanı ve 9 yıllık kalan süre...sanırım 440 milyon dolar başlangıç ödenmişti.
    diğer tarafta maliyet usulüyle 1,2 milyar dolarlık yatırım... amortismanları ne alemde bilmiyorum. ikisi de ortak oldukları için değer yerine mal oluş artı bir miktar değerlemeyle yaparlar diye düşünüyorum...
    sanırım ikisi de borçsuz

şimdi kim ne alır ne satar bilmem ama bir şekilde ALARKO bu işten karlı ayrılacak diye düşünüyorum... başabaş bile olsa ileride demedim mi İbrahim bile diyebilirim... yatırım uzun vadeli bir iş en önemlisi ise önümüzdeki dönemde bazı karışıklıklardan etkilenme olasılığının azalacak olması... Fetö olayında az darbe yenmemişti yanlış hatırlamıyorsam...

Şirketin yatırımcı ilişkileri biraz zayıf kaldı. geçtiğimiz dönemde Ümit Bey bu işleri biraz olsun öğrendi ve artık yatırımcı ilişkileri müdürünün kendine güveni o kadar da yüksek değil. muhtemelen bazı bilgiler daha üstte süzülerek geliyor. şirkette Yönetim Kurulu Başkanı, Diğer aileden Leyla Hanım, Ümit Bey ve Alpaslan Bey dışında kimse net bilgiye sahip değil diye düşünüyorum...

not saçmalamış olabilirim. fikir teatisi babında yazılmıştır...
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    2025 yıl sonu bilançosu esas alınarak ayrılık gerçekleşecektir... dolayısı ile bu değerlemeler çoktan yapılmış ve anlaşma sağlanmıştır.
    şimdi sıra halka açık bir şirket olduğu için yıl sonu ve ilk çeyrek bilançolarda düzenleme yapmada. Cengiz tarafı daha rahat çünkü halka açıklık yok...
    bu kadar büyük bir değerin el değiştirmesi veya ortaya çıkması genel kurul gerektirmesi gerekir bence sn britishin haklı olduğu taraf buradadır, ama sanırım ilk genel kurula erteleyebilirler. iyi bir tarihe yapsalar da oğlanı alıp gitsem... tabii misafir edecek kimse var mı diye bir düşünmek lazım ...

yukarıda yazdım. bazı arkadaşlarla özel görüşmelerde dile getirdim. bence iyi oldu. tabii bir miktar nakit alınır/ veya bir kaç yıl cirodan pay da olur ise tadından yenmez...

2028-29 veya 2030 da gerçekten çok farklı bir ALARK olacak bence...
    biraz öne çekelim... sanırım müptezelin zeka geriliği var ve algılamada zorluk çekiyor... arada cinsel sapıklıklarından uzaklaşıp mantıklı şeyler yazmaya çalıştığında doğrudan copy paste yapsa belki daha düzgün anlaşılacak ama bir şekilde anlaşılmaz ve gizemli kılmaya çalışıyor. bak bir mesajı unuttum mery teyzenin satışları ile ilgili mesajı da eklemem lazımdı. ama onu nasıl olsa algılayamayacak. şimdilik yazsın dursun...

Sayfa 602/605 İlkİlk ... 102502552592600601602603604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •