Altın satışına yeni düzenleme: Kuyumcularda nakit dönemi sona eriyor
Kayıt dışılıkla mücadele kapsamında altın alım-satım işlemlerine yönelik yeni kısıtlamalar getiriliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Darphane tarafından nisan ayında başlatılacak Kıymetli Metal Takip Sistemi (KMTS) ile tüm altınlar 'bandrollü' şekilde satışa sunulacak.
Uygulamanın yürürlüğe girmesiyle birlikte kuyumcular, nakit kabul ederek altın satışı yapamayacak. Ödemeler yalnızca kredi kartı ve IBAN ile gerçekleştirilecek
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Darphane:
-Altında 30 bin TL'ye kadar 'nakit' alışveriş sürecek
-Yüzük. bilezik ve kolye gibi işlenmiş ürünler KMTS'ye dahil olmayacak.
-Gramdan külçeye kadar altınlar KMTS ile takip edilecek.
-30 bin TL üzeri #altın alışverişi bankalar üzerinden devam edecek.
CNBC-e
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
BİM ve THY alıp bütün Bist'e gömdüler, (endeks mühendisliği) 1 haftalık yükselişte yükselemeyen hisselere daha çok gömdüler.
Dünya da BİST kadar bireysel yatırımcı düşmanı başka bir borsa var mı bilemiyorum.
Güya endeks zirvede hisseler 6000 endeks seviyesinde, bunlar da sağlam borsacıymış....
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."
Yer İmleri