Artan

Artan Hisseler

Azalan

Azalan Hisseler

İşlem

0,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 753/766 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763 ... SonSon
Arama sonucu : 6125 madde; 6,017 - 6,024 arası.

Konu: TRMET - TR Anadolu Metal Madencilik

1. Yanılıyor muyum acaba diye yapay zekaya danıştım

İşte yorumu. Sadece iştirak üzerinden bu yorum. Rezervleri hariç yani.

Mevcut piyasa değerleri (güncel)

TR Anadolu Metal (TRMET) piyasa değeri: yaklaşık ~50-52 milyar TL seviyesinde işlem görüyor.
    Türk Altın İşletmeleri (TRALT) piyasa değeri: yaklaşık ~160-162 milyar TL civarında

TRMET TRALT deki payı %47,55 idi.
    162 milyar TL 47,55 payı 77 milyar TL

Bu sadece TRMET portföyündeki TRALT hisselerinin teorik piyasa değeri ~77 milyar TL olarak çıkar.

TRMET gerçek piyasa değeri, sadece TRALT payına bakarsak bile *50+ milyar TL den çok daha yüksek olmalı yaklaşık 80+ milyar TL veya daha fazla.

Buna diğer iştirakleri eklersek ~90-100+ milyar TL civarında adil NAV çıktığı düşünülebilir.

Ne Anlama Geliyor?

TRMET hissesi, piyasa tarafından öz varlık değerinin ciddi altında fiyatlanıyor olabilir.

Özellikle TRALT gibi büyük bir iştirak değerini düşündüğümüzde bu iskontonun mantıklı bir açıklaması yoksa piyasa daha derin değerleme bekliyor olabilir.

2. Yukarıda ki iştirakler üzerinden yapılan mütevazi hesapla bile Trmet piyasa değeri 100 milyar tl çıkıyor

Kasadaki 20 milyar tl yok bu hesapta
    Elinde 2 tane 4 ve 5 Yıldız otelleri yok
    Diğer gayrimenkulleri yok bu hesapta

Hepsinden çok daha önemlisi; iştiraki olan tralt bünyesindeki yaklaşık 1 trilyonluk altın gümüş bakır ve diğer kıymetli madenler yok bu hesabın içinde

3. türkiyede madencilik sektörüde dahil olmak üzre bahsi geçen bu sahaların maden ve petrol dahil olmak üzre çıkarılması ,işlenmesi ..vb teknolojiye ve altyapıya sahip miyiz ? bu sahaların tüm işletme ve çıkarım hakları kanada ve abd menşeili çok uluslu global güçlere ait ve bize kalan kısmı bahse geçen trilyon dolar balonçukların çok altında ......
    ha bi spekülasyon oluşturulur yurtdışı satış ortaklık amenna yoksa fantaziye devam......

4. Altının onsu 5000 dolar anlık
    Gümüşün onsu 100 dolar anlık

Psikolojik rakamlarda, buralardan küçük bir düzeltme bekliyorum sonra devam tabi
    Bu süreçte altın ve gümüş 1 giderse bunları çıkaran madenciler 4 gitmeli
    Matematik ve mantık bunu der. 1200 dolar çıkarma maliyeti olan ons 5000 dolar

Çin ve Hindistan ABD tahvillerini süratle altına çevriyor
    Bu durum çok iyiye işaret değil çarşı karışacak vaziyet alın
    İlla ki 3. Dünya savaşı çıkması gerekmiyor parasal sistem değişiyor

https://x.com/jacobkinge/status/2014...f6mGFGF8Cmn8XA

https://x.com/whaleinsider/status/20...f6mGFGF8Cmn8XA

5.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Trmet BİST 50 şirketidir ve kademeleri çok kalındır
    Yani burda bu yazılanlarlar ile hisse uçmaz kaçmaz

Bizi bilenler bilir kimseden bir beklentimiz yok
    Bildiklerimizi fisebillah yani karşılısız paylaşıyoruz

Onsu 5000 dolardan altın almaya kolay kolay elim gitmez bundan sonra
    Onsu 100 dolar olan gümüşede elim gitmez bu saatten sonra
    Ha buralardan düşeceklerinden değil kısada çok agrasif çıktıklarından
    Ayrıca yukarda da belirtiğim gibi değerli metaller 1 giderse madencileri 4 gitmeli

Yani değerli metallerden ziyade bunları çıkaran maden şirketlerinden çok daha büyük potansiyel var bana göre
    güzel yorumlarınızı okudum gayet doyurucu bilgiler vermişsiniz elinize saglık...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

6. Son 6-7 aydır düzenli borsa dayagı yedigim için abuk sabuk hisselerden güvenli liman olarak portföyümün yuzde 40 nı buraya kaydırdım...bu emtia rallisi henüz hisselere yansımadı....
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

7.  Alıntı Originally Posted by e.yegen Yazıyı Oku
    Koza metal miş bu kâğıt bende yeni piyasaya çıkmış sandım
    sizin gibi eski borsacı bunu nasıl farketmez...

Sayfa 753/766 İlkİlk ... 253653703743751752753754755763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •