mehmet şimşek her göreve aldığında bu tavanı artırıyor.
tavana yakın rakamlarda net maaş alanların iş verene yükü artıyor, brüt alanların ise eline geçen rakam düşüyor.
60 yaşında alınacak emekli maaşı için çok ta önemli değil.
10 sene önce verseler üçte ikisini verseler ok benim için.
hesaplamada iki yer artacak. 1. cisi abo oranınız çalıştıkça artacak. o orana her ay bakın göreceksiniz. 2.cisi de ortalama geliriniz yükselecek. bu da abo ile beraber kullanılarak alacağınız maaşı yukarı çekecek.
maaşınızın yüksek olması önemli. yoksa bo artıyor olsa da ortalama geliriniz artmadığı için maaşının az artar hatta artmaz.asgari ücretli birinin 9000 prim günü ödese de asgari emekli maaşına ulaşamaması bundan.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Valla üstat işleyen demir ışıldar misali çalılırken daha sağlıklıydım...Her şeyden önce daha sosyaldim..Ama emekli de olmasam %32 çok yüksek bir kesinti anlamına geliyordu..Aslında emekli olmak kötü değil...Ama belirli bir yaştan sonra evde otıurmakda zor.. Birde eski sosyalliği özlüyor insan... Allahdan akademik uğraşım var ...Doktora yapıyorum. Yani mekuliyet var ama çalışmak insanı diri tutuyordu..
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
akademik uğraş çok iyi olmuş. üzerine bir de sportif uğraş ekleyin bence. ben uzun zamandır aikido yapıyorum, tam orta yaş ve üzeri sporu. Japon menşeili olduğu için felsefesi güzel ve uğraşan kitle de kaliteli. Bizim sensei tıp doktoru mesela. Ekip hep yönetici, öğretmen, doktor vb. bir araştırın derim.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri