ATO yani likidite oranı 1 in altında olmamalı. 1-1 5 arası idealdir.
ATO yani likidite oranı 1 in altında olmamalı. 1-1 5 arası idealdir.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Nakit oran 0.15-0.2 aralığında olmalı, en ideali 0.2 dir. . 0.15 in altı sıkıntılı bölgedir.
14.19 ortalama maliyetle İSCTR aldım (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kağıt.
Kaldıraç oranının (toplam borç bölü toplam varlıklar) 0.5 i aşması arzu edilmez. 0.7 nin üzeri yüksek riskli bölgedir.
Yok ya o kadar da kötü değil bu banka. En büyük problemi ben yönetim kurulunun basiretsizliği olarak görüyorum. Banka gerçekten de ucuz, 2026 sonu itibariyle FK sı 3 bile değil, DD ye oranla %40 a yakın ıskontolu. Bağlı ortaklıklar ile iştirakleri ayrı bir çatı altında toplamaya karar verdiler 3 yıl önce ama yarıda bıraktılar. Basiretli bir yönetim gelse hisse kafadan 25 TL olur.
Vestelin DD ye göre çok ciddi bir ıskonto ile işlem görüyor olması yüksek borçluluğa ve dolayısıyla da yüksek riske işaret ediyor.
Benzer şekilde kaldıraç oranı anormal derecede yüksek olan MNDRS in de DD ye oranla çok yüksek bir ıskonto ile işlem görüyor olması varlıklara oranla yüksek borçluluğa ve yüksek riske işaret ediyor.
Ordaki tabloda yanıltıcı bir durum söz konusu olmuş sayın hocam, çünkü varlıklara göre 31 kat borç zaten çok aşırı oluyor.
Mndrs için 2025 yıl sonu yaklaşık değerler
Toplam varlıklar: 21.77 milyar TL
Toplam yükümlülükler (borçlar): 6.71 milyar TL
Özsermaye: 14.95 milyar TL
Bu durumda kaldıraç oranı: Toplam Yükümlülük / Toplam Varlık
Yani: ≈ 0.31 Şirket varlıklarının %31’i borçla finanse ediliyor
Yani ordaki 31 sayısı yanıltıcı aslında 0.31 olması gerekiyor.
Toplam borç / özsermaye ise
6,71/14,95= 0.45
Yer İmleri