sn baygeorge
kendi adıma İSMEN, ASELSAN, FEŞMEKANBANK, gibi hisselere bulaşmam mümkün değil... ALARK 20 cent idi ben 100 000 lot dediğimde yani 20 000 dolara alınıyordu. bu da ortalama 300 dolara yakın maaş alan benim gibi adamlar için mümkün idi. hadi biraz daha ekleyelim 30000 dolar diyelim. bu para
880 000 TL ile 1 320 000 Tl arasında bir fiyattı. geçmişe yolculuk ama maaşım da diğer miktarlar da belli. o zamanlar ÇAğdaş nedeniyle alım yapmak cesaret ister hale gelmişti. içimizde düştükçe ya haklıysa demeye başlamış ve uzak durmaya başlamıştık.
düşünün 10 ay/1 yıllık maaşınıza ömür boyu asgari ücret geliri...
şimdi bu durum değişti. İŞMEN iş kapasitesini bilmem ola ki çok mükemmel iş yapıyordur o zamanlar daha da ucuzdur belki ( o dönemlerde takibimde olan bazı hisseler ALARKa tur bindirdiler zamanlamamı ayarlayıp değişim yapabilseydim muhtemelen portföyüm 3-5 misli olabilirdi ya da her daim olduğu gibi yarıya düşmüş olabilirdi)) daha iyi temettü verebilir...
ALARK iş yapısı olarak ve yatırım zihniyeti olarak çok akıllı gidiyor ve paranın kullanımını çok iyi biliyorlar. şimdiki durumda hedefim 1 dolar kazanç 25 cent temettü olacağı için 100 000 lotta 25 000 dolar yapar asgari... bu durum iyi bir hisse biriktirmenizin nasıl bir yatırım olduğuna delalettir. biz aldığımız temettülerle zaten ALARK maliyetini sıfırladık ( hele benim gibi bir kısmıyla ev, bahçe alanlar daha bir köşelendi) . zaman ne gösterir bilemem ama önümüzdeki dönemde de benzer bir süreç olacak ALARK benzeri değerler için...

Alıntı yaparak yanıtla

Yer İmleri