Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 311/1014 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    Bu tarz binlerce odalı gökdelen tipi yapılar zaten yaşanmaz hale dönmüş şehri iyice çöplüğe çevirecek. Amerika'da bu tip yapılar var ama nasıl var... Altyapıları nasıl, yağmur yağınca üst geçitlerini su basıyor mu, trafikte en az 3 saat mahsur kalıyorlar mı soran, düşünen yok.

2. arkadaslar asagıdaki yazıda 2018 icin emlak vergilerinde fahiş artış beklendiginden ve durumum garabetinden bahsetmiş

gercekten bu sekilde bir emlak vergisi artışı olursa bi satış furyası başlamaz mı

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/...tirir-40536360

Bana gelen mesajlardan anlıyorum ki; sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin her yerinde benzer eleştiriler var.
    Örneğin benim oturduğum Sasalı’da iki kattan fazla artırıldığı söyleniyor.
    Bölge bölge değişiklikler gösteriyor; galiba 2018’de bir önceki yıl ödediğimizin üç, dört katı emlak vergisi ödeyeceğiz.
    Örneğin Urla’da oturan arkadaşlarım tam bir isyan içinde, ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.
    İçlerinde emekli maaşlarıyla geçinenler var.
    Diyorlar ki...
    “Bu rakamlar değişmezse biz bu evlerde oturamayız. Çünkü emekli maaşlarımızla zar zor geçiniyoruz, evlerimizi satmak zorundayız...â€
    Hesaplamışlar; bahçeli, mütevazi bir evin emlak vergisi 10 bin liradan başlıyor, 25 – 30 binlere çıkanlar var.
    Yani ay başına 2 bin liraya denk geliyor.
    Çalışırken aldıkları evleri emeklilikte satmak zorundalar şimdi...

Şaka gibi...
    Anlamadığım şu...
    Maaş artışları ve enflasyon değerleri ortadayken; siz nasıl iki katı, beş katı, 10 kat artışları meclislerinize getirebiliyorsunuz.

biz yazınca tr düşmanı oluyoruz .. ama illa haber olması lazımki kafaya dank etsin. hatta aldığı evin beton duvarına vursun kafasını şimdi.

sonuç... türkiye bedavaaaaaaaaaaa

ah eğitim vah eğitim.

4.  Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
    arkadaslar asagıdaki yazıda 2018 icin emlak vergilerinde fahiş artış beklendiginden ve durumum garabetinden bahsetmiş

gercekten bu sekilde bir emlak vergisi artışı olursa bi satış furyası başlamaz mı

artış olması gerekir zaten emlak vergileri komik rakamlarda...Yıllık emlak vergisi aylık site aidatından düşük yerler var reel örnek verebilirim.Zaten garipliği bu ay oto vergisinde yaşadım.

bmw 5,20 i vergisi ile hyundai i20 vergisi aynı yatırdım. Bmw 1 yaşında hyundai daha sıfırdı. Motora dayalı vergi sistemi kadar saçma bişey yok. Bir araba 250,000 lira diğeri 70,000 lira vergisi aynı...

5.  Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
    artış olması gerekir zaten emlak vergileri komik rakamlarda...Yıllık emlak vergisi aylık site aidatından düşük yerler var reel örnek verebilirim.Zaten garipliği bu ay oto vergisinde yaşadım.

bmw 5,20 i vergisi ile hyundai i20 vergisi aynı yatırdım. Bmw 1 yaşında hyundai daha sıfırdı. Motora dayalı vergi sistemi kadar saçma bişey yok. Bir araba 250,000 lira diğeri 70,000 lira vergisi aynı...
    emlak vergilerini artırmamak için diğer herşeyi yok ediyorlar ama bir noktada bu konu patlayacak, fakat ben ikiden fazla evi olanlar vb.. bir senaryo ile başlayıp daha sonar tabana yaymalarını bekliyorum ki yazıda okuduğum kadarı ile durum farklı.

benzer şekilde araba vergileri de çok saçma hesaplanıyor vergi rayice gore olmalı...

6. çeşme ve urla civarında bahçeli müstakil yeni yapılan villalar 2 ila 3 milyon liraya satılmakta. 10 bin lira da vergi versinler bir zahmet. Emeklilere tek eve vergi yok zaten, bahçeli evler de bir düzenlemeyle vergiden muaf tutulmalı. Tabi ki tek evi olana büyük külfet olur. 10 tane evi olan da nasıl almış madem izah edemiyor bari vergisini versin.
     Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    Bana gelen mesajlardan anlıyorum ki; sadece İzmir’de değil, Türkiye’nin her yerinde benzer eleştiriler var.
    Örneğin benim oturduğum Sasalı’da iki kattan fazla artırıldığı söyleniyor.
    Bölge bölge değişiklikler gösteriyor; galiba 2018’de bir önceki yıl ödediğimizin üç, dört katı emlak vergisi ödeyeceğiz.
    Örneğin Urla’da oturan arkadaşlarım tam bir isyan içinde, ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.
    İçlerinde emekli maaşlarıyla geçinenler var.
    Diyorlar ki...
    “Bu rakamlar değişmezse biz bu evlerde oturamayız. Çünkü emekli maaşlarımızla zar zor geçiniyoruz, evlerimizi satmak zorundayız...â€
    Hesaplamışlar; bahçeli, mütevazi bir evin emlak vergisi 10 bin liradan başlıyor, 25 – 30 binlere çıkanlar var.
    Yani ay başına 2 bin liraya denk geliyor.
    Çalışırken aldıkları evleri emeklilikte satmak zorundalar şimdi...

Şaka gibi...
    Anlamadığım şu...
    Maaş artışları ve enflasyon değerleri ortadayken; siz nasıl iki katı, beş katı, 10 kat artışları meclislerinize getirebiliyorsunuz.

biz yazınca tr düşmanı oluyoruz .. ama illa haber olması lazımki kafaya dank etsin. hatta aldığı evin beton duvarına vursun kafasını şimdi.

sonuç... türkiye bedavaaaaaaaaaaa

ah eğitim vah eğitim.

7.  Alıntı Originally Posted by ramsesturk Yazıyı Oku
    çeşme ve urla civarında bahçeli müstakil yeni yapılan villalar 2 ila 3 milyon liraya satılmakta. 10 bin lira da vergi versinler bir zahmet. Emeklilere tek eve vergi yok zaten, bahçeli evler de bir düzenlemeyle vergiden muaf tutulmalı. Tabi ki tek evi olana büyük külfet olur. 10 tane evi olan da nasıl almış madem izah edemiyor bari vergisini versin.
    +1

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. halkalı atakent bölgesi emlak (rayiç bedeli ) değer artışları uygulanmış.

Vergiler FORA ! ! !

Sayfa 311/1014 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •