Piyasada hacim yok. Sıcak hava, okullar öncesi son tatil, yaz bitmeden özel işler derken piyasada işlem yapacak insan yok zaten. ABDde bu döneme, "Summertime Blues" deniyor. Bence burası da 5-25 Ağustos'u tatil ilan edip kepenk kapatsın, kafalar biraz olsun ferahlamış olur.
Euro - Dolar farkı 40 kuruştan neredeyse 70 kuruş oldu. Vay vay vay..
Ya yeni dengeler oluşacak , ya da iyice gerilen yay'dan ok'un fırlatılması ile boşalma sağlanacak.
TL mevduatçıların sanırım büyük kısmı 32-60 gün arası vadede. Dolarcılar ise günlük ile 45 gün arasında vadede parasını değerlendiriyor sanırım. Daha önceden defalarca tecrübe edindim , insan vadede yakalandığında TL mevduatını bozamıyor, faizini yakamıyor. Tamam , ülkemizde sabit kur mekanizması kalktı , 2001 gibi 1 günde doların fırlaması olası değil zannımca. Ama günümüzde enflasyon da 10-12 bandında , bana göre 20 civarı gerçi ama konu dışı o durum. O yüzden %6-10 arası bir kaç günde değerlenebilecek kur'a karşın , herhalde %99 TL ci mevduatçılar faizlerini yakmayacaklardır. Sadece o esnada günlükte olanlar veyahut tesadüfi vadesi o gün dolanlar , dolara geçmeyi tercih edeceklerdir. %6-10 arası bir kaç günde değerlenebilecek dolar kuruna ise , insanlar hele biraz düşsün , vadem de o zaman doluyor , o zaman dolara geçerim diyeceklerdir diye düşünüyorum. Şahsen ortalama bir beyine sahip olan şahsım , çevremdeki bir sürü arkadaş , dost ... defalarca ama defalarca bunun tecrübesini yaşadı. Genelde de kaçırıyorsun fırsatı.
Sayın Roxette,veya bizim gibi ful dolarda bekliyorsunuz,sıkıntı yok![]()
Bir ben önemsiyorum galiba bu durumu..
Bir kıvılcım yeter..ben ona, sen bana derken..
Ortada ne büyüme, ne enflasyon kalır..
Sonra öreke görülür..Çin devali..patlayan mısırlar felan..
Neyse umalım öyle olmasın..detay bilyoruz çünki..
Trump may be about to wallop global trade as we know it, but markets don't seem to understand
-The Trump administration was set to announce major trade actions against China on Friday
-Despite the potential for trade disruption globally, stock markets have been hitting record highs
https://www.cnbc.com/2017/08/03/trum...nderstand.html
Millet nereye yığılsa tersine hareket olur. her yatırım aracı bu şekilde hareket ediyor.
Avrupa batıyor Brexit oldu Euro artık sahipsiz para diye milletteki euroları dolara çevirtenler online mı?
Zamanında şöyle birşey karalamıştım
http://www.hisse.net/topluluk/showth...176#post424176
Yer İmleri