Sayfa 108/1013 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 857 - 864 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

  1. #857
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Almanya'dan sonra bir etkinlik iptali haberi de Hollanda'dan geldi. Hollanda hükümeti, Türk yetkililerin Rotterdam'da düzenlemeyi planladıkları referandum etkinliğine izin vermeyeceklerini açıkladı.

    http://www.hurriyet.com.tr/ankaraya-...miyor-40384138

    Hiç bir demokratik ölçüye uymayan bir sistemi başka ülkelerde yaşayan Türk kökenli insanlara anlatmak, onların aklını çelerek oylarını almak için yapacağın toplantı yabancı bir devlet tarafından engellenince, demokrasi, hak ve özgürlük yaygarası koparmak bizim insanımızı ve hatta ana muhalefet liderimizi kandırabilir ama batılı bir devletin yöneticilerine vız gelir tırıs gider.

  2. #858

    Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

    ülkemizin parasına güvendik parayı mevduata yatırdık. Negatif faizle betonu finansa ettik. Yetmedi siyasilere güvendik dolar almadık. Dolardanda tokat yedik.




    hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

  3. #859
     Alıntı Originally Posted by Mustafa5899 Yazıyı Oku
    1000 kişinin çalışabilecegı ama 10000 kişinin istihdam edildiği ve hiçmi hiç kar edemediği şirketlerden mi bahsediyorsun. Yaşım geceleri saymazsak 22 :-)
    o şirketlerin hepsi yabancıalrın elind ekarlarınıda dolara çevirip hersene yurtdışına götürüyorlar
    bir halt olacağı yok.

  4. #860
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmaları için gittiği Sinop'ta ilginç bir açıklama yaptı.

    Binali Yıldırım'ın açıklması şu şekilde;

    Seçimde mevcut sisteme göre siz hükümeti seçemiyorsunuz, sadece meclisi seçiyorsunuz. Kim bakan olacak kim başbakan olacak buna karar veremiyoruz. Sonra orada abidik gubidik bir takım işler oluyor. Bir bakıyorsunuz hiç aklımıza gelmeyen biri Başbakan olmuş."


    http://www.birgun.net/haber-detay/bi...or-149268.html



    Adama haksız deme olanağı var mı? Verdiği örneğin en yakın tanığı...


    Hay bin kunduz.

    Bunlar ne yer ne içerler bilmiyorum.

    İncilerini saçıp dolaşıyor adam.



  5. Amatör çalışmam, yatırım tavsiyesi değil.

  6. İyi de kardeşim özelleştirme işini çoğu ülke yaptı parayi fazla veren aldı hususî gidip yabancilara satılmadı ereğli oyak aldı Tüpraş koç aldı

  7. #863
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    ülkemizin parasına güvendik parayı mevduata yatırdık. Negatif faizle betonu finansa ettik. Yetmedi siyasilere güvendik dolar almadık. Dolardanda tokat yedik.

    hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Sizde ihya olamayanlardansınız demek ki..

    Az önce kirlilik yaratan paçavracı şahsiyet dolar 3.25'lerde dolarınızı satın ihya olursunuz demişti..sonra ortalardan kayboldu..borsa yükselince tutunacağı bir dal çıktı ki tekrar buralara dadandı..insanda biraz algılama olur..hadi algılamayı geçtim biraz utanma olur..ne diyelim..

  8. Kendime sordum,
    Dolar yükseldiğinde ne olur?
    Ekmek dolarla mı satılıyor? Yada onu Amerika düşünsün nevinde müthiş derinliği olan fikir uçuşmalarını bir tarafa bırakırsak,

    Doların bir ülke para birimi karşısında yükselmesi durumunda o ülkenin büyüme planlarına bakıp öyle karar vermek gerekir. İhracat ağırlıklı bir ülkede doların yükselmesi bir noktaya kadar faydalıdır. İnşaat ağırlıklı büyüme gösteren cari açık veren ülkeler, hele ki enerji yönünden ağırlıklı yurtdışına bağımlı iseler doların yükselmesi enflasyon olarak geri dönecektir. Bu sonuç değil nedendir

    Enflasyon piyasadaki paranın dönüş hızıdır. Cari açık veren enerji dışa bağımlı ülkelerde faizleri bırakın sabit tutmayı düşürülse dahi enflasyonda artış üretmeden tükettikleri için kaçınılmazdır. İç piyasaya daha az TL vererek dolar sorunu geciktiririm derseniz yine sorun biriken bir entropi ile daha güçlü olarak geri dönecektir. Öncelikle iç piyasada dolaşan para azaldığı için hızı artacak ve enflasyon olarak karşımıza çıkacaktır. Devamında piyasada artan düzensizlikleri dengeye getirmek için başlangıçta yapacağınız faiz artışından belki de daha fazlasını yapmak zorunda kalacaksınız. Son gelen enflasyon verisi de aslında faizin sebep değil sonuç olduğunu bence göstermiştir.

    Bu noktada doların değerini sadece ABD nin ekonomik durumu değil karşısındaki para birimine sahip olan ülkenin de ekonomik durumu belirler. Üretemeyen ve bu yüzden değer biriktiremeyen, tasarruf edemeyen ülkelerde dışa bağımlılık son raddeye gelmişse (enerji, teknoloji, yiyecek) doların değer kazanması, enflasyonda artış, faiz artışı kaçınılmazdır.

    Bunu önlemenin yolu ya dolar basmak yada üreterek cari fazla vermektir

Sayfa 108/1013 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •