Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 330/1014 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430830 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,633 - 2,640 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. 12 kira tahsil et ....
    Maliye 24 kira almış gibi vergi tarh etsin....
    24 kiranın vergisi %20 olsa ...
    4,8 kira vergi ver .....
    2 kira da emlak vergisi ....
    12 den geriye kalan ....
    5,2 kira .... net , kılçıksız
    % 56,6 vergi ver ....
    ''Bu parayı nereye harcadın ?'' diye sorma hakkın olmasın ....
    Bu sistemin adı ne ?
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    Ev fiyatlarında düşüş var .

Bir akraba ev satılığa koydu .

Ortalama olarak ederinde otoparklı asansörlü daire merkezi nezih sayılan bir ilçede .

Koyduğunun 50-60 k altı teklif geldi satmadı .

Sonra istediği fiyatta anlaştı adamla .

Kredi ile alacaktı bir bölümünü alan bankadan red yemiş satış olmadı .

Sonra ilk teklif edene tekrar soralım dedi senin teklifi kabul ediyorum diye .

Alıcı bir 50 -60 daha düşük teklif etti masraflarda sana ait dedi satana durum özetle bu şekilde

Piyasayı bilen çok uygun fiyata almak istiyor çünkü çok fazla satılık var piyasada parası olan risk görüyor fazla para vermek istemiyor .

Ben de komşuya 100 eksik teklif ettik kabul etmedi boş duruyor şu anda satılıkta yazmamış
    Belki de vazgeçti bilmiyorum .

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O da bir şey mi benim komşu 1800 e kirada oturduğum evin hemen üst katına 750 bin istiyor. 450 teklif edeceğim ama etmeyeyim adamı da kendimi de yormayayım dedim 2018 de teklif edeceğim.

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    1) Ne kayibi sabah aksam yaziyorum burada

2) Biz trend derken uzun vadeden bahsediyoruz 3-5 ay degil. Zaten dikkat et yerli yatirimci hisseden cikar TL satar dolar alir yabancilar tam tersini yapar. Uzman sorusu su: Yabancilarin gorup devamli para kazanip yerlilerin goremedigi nedir?
    Yabancıyı gözünüzde büyütmeyin. Çok bir numaraları yok yerli yatırımcı aşırı derecede donanımsız ve yetersiz. Finansal okur yazarlık yok, doğru düzgün sermaye yok, sabır yok bilgi yok tecrübe yok iki günde köşeyi döneyim istiyor tokadı yiyince de vay borsa kumar...

Konutta arz fazlası oldu bu bir şekilde giderilecek şayet suriyeliler olmasaymış çok ciddi düşüşler olabilirmiş onlar piyasayı epey tuttu diye düşünüyorum. Kaç tane daire kiralamışlar? Kaç tane almışlar? Rakam da yok ama büyüktür diye düşünüyorum öaäzellikle istanbul için...

4.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Asıl problem vergi dairesi ile çıkacak .

Bilindiği üzere, yıllık kiralar evin değerinin %5 inden az olamaz !

Yeni Takdir Komisyonu Kararlarına göre ; çevremde baktığım evlerin istenen kirası % 5 in yarısı .....

Maliye çağırıp ,'' evin değerinin %5 inden daha eksik fiyata kiralamışın !!!!'' der mi ?
    bi yaşıma daha girdim, kirada alt limit mi varmış ?
    hiç duymadım böyle bi şey, akla mantığa aykırı..

böyle bi şeyin mevzuatta yeri olduğunu zannetmiyorum, var mı bi kaynak ??

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    bi yaşıma daha girdim, kirada alt limit mi varmış ?
    hiç duymadım böyle bi şey, akla mantığa aykırı..

böyle bi şeyin mevzuatta yeri olduğunu zannetmiyorum, var mı bi kaynak ??
    elbette var.

mesela 4 sene öncesine kadar 300 tl altında kira beyan ediyorsan vergiye girmiyordu vs.

şimdi alt ilimit ne bilmiyorum.

ama. ama... tespit edilirse yanlış olduğu 5 ay vergi dairesinde geçer günün ve önceki kiracıları arayıp yalvarmakla.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    elbette var.

mesela 4 sene öncesine kadar 300 tl altında kira beyan ediyorsan vergiye girmiyordu vs.

şimdi alt ilimit ne bilmiyorum.

ama. ama... tespit edilirse yanlış olduğu 5 ay vergi dairesinde geçer günün ve önceki kiracıları arayıp yalvarmakla.
    arkadaşım, elde edilen kira geliri üzerinden alınan vergiden bahseden yok

konu şu: bir mülkü kiraya veriyorsan, yıllık kira rakamı mülkün değerinin %5'inden az olamaz' diye bir ifade kullanmış british.. böyle bir şey var mı gerçekten diye öğrenmeye çalışıyoruz..

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Yabancıyı gözünüzde büyütmeyin. Çok bir numaraları yok yerli yatırımcı aşırı derecede donanımsız ve yetersiz. Finansal okur yazarlık yok, doğru düzgün sermaye yok, sabır yok bilgi yok tecrübe yok iki günde köşeyi döneyim istiyor tokadı yiyince de vay borsa kumar...
    yerli- yabancı dye bir şey yok, büyük para var, küçük para var.. borsaya büyük eller girdi, ciddi para soktular, ve endeks yükseldi.. büyük montanlı para zaten küçük hisseye giremez, mecburen çapı büyük olan 30-hisselerine girecek.. ve doğru yapmış olduğu şurdan belli- bankalar ve tupraş, petkm vs büyük şirketler kar patlaması açıklarken, ıvır zıvır şirketlerde bilançolar genelde zayıf..

finansal döngüde ilk hareket borsadan gelir.. borsa rallisini, dolar kurunun yatay-aşağı bir stabilite kazanması izler.. ve en son gayrimenkul talebi yükselmeye başlar.. şu an ilk aşamayı- borsa rallisini- idrak etmekteyiz..

8.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    finansal döngüde ilk hareket borsadan gelir.. borsa rallisini, dolar kurunun yatay-aşağı bir stabilite kazanması izler.. ve en son gayrimenkul talebi yükselmeye başlar.. şu an ilk aşamayı- borsa rallisini- idrak etmekteyiz..
    Gayrimenkul fiyatları ile borsa arasında direk ve güçlü korelasyon yok, bazı dönemlerde borsa düşerken ev fiyatları artış göstermiş, bazen ise tam tersi olmuş. Bununla ilgili birçok çalışma var.

Sayfa 330/1014 İlkİlk ... 230280320328329330331332340380430830 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •