Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 337/1014 İlkİlk ... 237287327335336337338339347387437837 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,689 - 2,696 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

kendine ait birtane evin var ise. her türlü vergini zaten veriyorsun. çöp kaldırım ++++++ bilmem ne.

diğer türlü kendi evinde kiracı olmaktır.

ülke neresi olursa olsun durum budur bana göre.

oturdğun eve neden vergi isternirki. ? bir kere alınıp defalarca hava para ödemek gibi birşey bu.

2.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    türk halkının emlağa yatırım yapmasını asıl nedeni bence tasarruf amaçlıdır.

yatırım matırım değil. çünkü ülkede her an herşey olabiliyor. hali ile balon oluşuyor.

işi gücü bırakayım allahın dağına yerleşeyim kanuna uygun bir ker***ten ev yapayım desen maliyeti 200 bin.

hayvanlarla komşu olayım kimseyle muhattap olmayım kafa dinleyim demenin maliyeti bu.

o nedenle diğer ülkeler ile kıyas etmenin kusura bakmayın ama çok komik bir hal alıyor.
    Emlak vergisiyle gayrimenkul piyasasının regüle edilmesi Türkiye için bence yukarıda bunu titizlikle uygulayan Avusturya'dan çok daha elzem ve gerekli.

Bu illaki gayrimenkule yüksek vergi koymak gibi anlaşılmamalı. Örneğin devlet yapılmasını istediği konut türündeki vergiyi düşürüp, geniş kitlelere hitap etmeyen lüks gayrimenkuldeki vergiyi arttırabilir. Devlet bunu illaki vatandaştan daha çok vergi almak için değil, üreticilerin zaten kıt olan ve bundan sonra daha da kıt hale gelecek olan parasal kaynakları halka gerekli olan gayrimenkul tipine yönlendirmesi için yapabilir.
    Şu anda çığ gibi artan atıl duran lüks gayrimenkullere karşın dar ve orta gelirli alıcılar için ciddi anlamda konut arzında sınırlama olduğu ortada. Yani Türkiye çapında belki milyona yakın ev boş duruyor, bir o kadarda insan kesesine uygun ev arıyor.
    İyi bir regülasyon işte bu arz ve talebi optimum noktada eşleştirecektir. Bu sanıldığının aksine herkes için faydalı olacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
    emlek vergisinin temelinde yatan neden nedir ki
    yani avruapada ve amerikada olması bu verginin mantıklı oldugunu gösterir mi ki
    benim mantıgıma göre vergi sadece kazanç getiren bir aktiviteden alınmalı
    vatandaş evi almış alırken bir vergi ödemiş kiraya vermiş o kiradan da vergini almışssın eee sen daha neden her sene vergi almaya devam ediyorsun ki ölene kadar
    vergilerde mantık arama derseniz yapcak pek bişi kalmıyor tabi
    Sadece şahsı ve ailesi için tek araç sahibi olanlar içinde geçerli bu söylediğiniz,üstelik orada bir devlete birde kendine araç alıyorsun son ötv zammıyla,Sayın Rxpu nun dediği gibi ev ve araba artık olmazsa olmaz,ama eşe çocuğa araba alıyorsan ayni 2.ci 3.cü evlerde olduğu gibi bu farklı değerlendirilmeli.

şöyle bir örnek vereyim yaşanalı bu olay 1,5 sene falan olyor.

belediye beton taşı döşedi mahalleye (yola). herkese borç çıkardı. şimdi benim ev köşebaşı dubleks hali ile 2 yola cephe. ama giriş tek cephe sonuçta benim arkadaki yerle alakam bile yok . neyse komşulara soruyorum diğer tarafta dairede oturanlar var. kişi başı 750 tl kesilmiş ( daire başı ). bana 1,5. neymiş iki yola cphe imiş... iyide ozaman ben bu zamana kadar vergimi neden verdim ? amele tutup evin önüne kaldırım yapsam bana daha ucuza denk geliyor ? bu ne saçmalık.

üstüne kaldırım yapıldı .. + onun parası borcu geldi. bu kez garaja araba giremiyor kaldırım yüksek. onu yaptırmak için ayrıca usta tuttum. kaldırımın yarısı kırıldı. vs...

devir kaç olmuş biz hala kaldırımdan bahsediyoruz zaten bu bile tuhaf.

arkadaşım müteahhit evi tamamladı iskan için belediye ayrıca para istemiş. ( normalde verilmişti toplam para ) + üstüne birkere daha para istemişler. lanet olsun diyip onuda ödedi. durmadan borç çıkarıp duruyorlar şu sıra.

kanun manun hak getire.

5. So What Do Your Property Taxes Pay For?

Public schools

Maintenance of public roads and parks

Government administration costs

Police, public safety, and libraries

Municipal allocations

http://freefrombroke.com/what-do-you...taxes-pay-for/
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Uzun seneler kaldığım Avusturya'dan örnek vereyim. 100-150kEuro arası evlerde vergi eğer sadece bir evin varsa %1-2 civarı , 2.3. evin için oran artıyor. Ayrıca diyelim 300kEuro luk bir ev aldın, 1. evin olsa dahi yıllık emlak vergisi %3-4 lere fırlıyor. Tabii 2. 300kEuroluk evini alanları düşünmek bile istemiyorum. (sanırım yok zaten).

300kEuro nun alım gücü olarak Türkiye'deki 300kTL ye denk geldiğini düşünürsek, 1 taşla 2 kuş vurmuş oluyorlar, hem gayrimenkul sahipliğini tabana yayıyor, hem de gayrimenkul fiyatlarını ve tiplerini regüle ediyor.

Örneğin Türkiye'de bizim yoğun ihtiyacımız düşük ve orta gelir grubuna hitap eden evler, ancak gel gör ki arz yüksek gelir grubuna hitap eden pahalı evlerde yüksek. Bu dengesizliği yukarıdaki gibi çok ufak bir regülasyon ile çözmek mümkün. Politikacılar büyümenin hormonlu ve kalitesiz de olsa yüksek çıkması için bu yola sapmıyorlar. Ama görüyorum ki atıl hale gelen yüksek fiyatlı gayrimenkuller ve piyasanın gidişatı onları bu şekilde düzenlemeler yapmaya yönlendirecek.

Büyümenin çok büyük bir kısmı inşaat ve kamu harcaması. Peki büyümeyi sırtlayan bu lüks konutlar boş duruyorsa biz kendi kendimizi kandırmış olmuyor muyuz?
    Alkışlıyorum,her kelimesine imza atarım...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Emlak vergisiyle gayrimenkul piyasasının regüle edilmesi Türkiye için bence yukarıda bunu titizlikle uygulayan Avusturya'dan çok daha elzem ve gerekli.

Bu illaki gayrimenkule yüksek vergi koymak gibi anlaşılmamalı. Örneğin devlet yapılmasını istediği konut türündeki vergiyi düşürüp, geniş kitlelere hitap etmeyen lüks gayrimenkuldeki vergiyi arttırabilir. Devlet bunu illaki vatandaştan daha çok vergi almak için değil, üreticilerin zaten kıt olan ve bundan sonra daha da kıt hale gelecek olan parasal kaynakları halka gerekli olan gayrimenkul tipine yönlendirmesi için yapabilir.
    Şu anda çığ gibi artan atıl duran lüks gayrimenkullere karşın dar ve orta gelirli alıcılar için ciddi anlamda konut arzında sınırlama olduğu ortada. Yani Türkiye çapında belki milyona yakın ev boş duruyor, bir o kadarda insan kesesine uygun ev arıyor.
    İyi bir regülasyon işte bu arz ve talebi optimum noktada eşleştirecektir. Bu sanıldığının aksine herkes için faydalı olacaktır.
    ben vergi alınmasın demiyorum zaten üstat. sadece emlak vergisi ile kalmıyor durum çünkü.

ayrıca ödenen vergiler geri dönüşü olmuyor ne hikmetse.

sistem zaafiyeti var belediyeyi mahkemeye vereyim desen en az 2 3 sene sürer sonuç almak. ödediğin avukat ve dosya masrafı ile kalırsın.

8.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ben vergi alınmasın demiyorum zaten üstat. sadece emlak vergisi ile kalmıyor durum çünkü.

ayrıca ödenen vergiler geri dönüşü olmuyor ne hikmetse.

sistem zaafiyeti var belediyeyi mahkemeye vereyim desen en az 2 3 sene sürer sonuç almak. ödediğin avukat ve dosya masrafı ile kalırsın.
    Evet tamamen hatalı bir regülasyon, Vergiyi eşit olarak çoğunlukla da dar ve orta gelirliden topluyor. Yani emlak vergisi alıyor , üstüne çöp vergisi, o vergisi bu vergisi.

Tek evi olan ve orada ikamet edenden örneğin sadece daha ufak meblağlı çöp vergisi alacak,emlak vergisi almayacak, Ama gayrimenkulü gelir elde etmek için kullananlardan kademeli olarak yüksek vergi alacak.

sistem bizde dediğiniz gibi ters işliyor, ve bu sürdürülebilir değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 337/1014 İlkİlk ... 237287327335336337338339347387437837 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •