Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 395/1014 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495895 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,153 - 3,160 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. yüzbinliralık bir dairenin kira getirisi gayet iyiymiş degil mi

Alıntı Originally Posted by Günaydın Yazıyı Oku
    anadoluya kaçıyor insanlar haklı olarak, marmarada bile istanbul dışında bursa gibi balıkesir gibi büyük şehirlerin ilçelerine kaçıyor insanlar, hayat zor buna mecbur ediyor

bakın bursanın gemlik mudanya inegöl karacabey gibi ilçelerinde 300 bin ila 500 bin tl arasında bir nakit meblaya sahip olanlar için bile geçim ve yatırım fırsatları var,
    arkadaşım çiçekçilikle uğraşıyordu istanbul kasımpaşada, çocukluk arkadaşımdır,işleri son birkaç yıldır eski randımanı vermemeye başlayınca bir haftada karar verdi kafası bozuldu evini ve dükkanını 3 ay içinde sattı cebine 600 bin lirayı koydu ve gemliğe yerleşti.

dün telefonlaştık nasıl gidiyo ziyaretine gelicem dedim ,dediki 100 bin liradan 8 katlı bir binadan 2+1 iki daire almış bina 15 yaşında sağlammış, çok kelepir masrafsız geniş balkonlu güneş gören kombili daireler dedi,bir badana boya hemen birine kendi oturmuş alt katı kiraya vermişler aylık 700 tl ye hemen tutulmuş, kalan paranın 350 binini ing banka turuncu hesaba koymuş ve son 50 binin üzerine eski arabamı sattım 21 binliraya elimde 71 binlira var 0 km araba alıcam dedi, şu an hiçbir işle uğraşmıycam çünki bir daha ticarete girmek için risk almama gerek kalmadı 45 yaşında genç emekli oldum diyelim gezip tozucaz hayata yeniden geldik burada dedi, tebrik ettim hoşuma gitti,

demekki bazen ısrar etmemek gerek illa istanbulda yaşamak için hayat çok kısa. bazen mücadele bitiriyor insanı çünki istanbulda mücadele edebilmek için şartlar orantılı değil, halen anadoluda fırsatlar var ekmek var yeni bir hayat var.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bakiyorum Millet hayatin keyfini cikariyor...Nairobiler, Tanzanyalar..Yunan adalari falan filan.....
    Valla millet haksizda degiller. Bizim tatil beldelerimiz yildan yila bozuluyor sanki. Eski keyfi alamiyoruz. Her defasinda gittigimiz yerlerde ticari isletmeler ve yapilar dahadda cok artmis oluyor.... 2014 te Uzungole gitmistim. Bu yaz tekrar gittim. Buyuk bir hayal kirikligi yasadim. Aydere gittim orasida oyle idi. Yogun arac trafigi, duzensiz ve asiri yapilasma vs vs.

24 yillik istanbul yasantimi noktalayip gonullu olarak memleketim Vana yerlestim..istanbuldaki Evi arsalari sattim. Yanliz isyerimizi satmayip kiraya verdik......Gitmeden once Istanbula arasira is ve gezi icin geldigimizde her zaman evimiz hazir olsun diye bir tane 2+1 kiralamayi dusunmustum...bir kac tane daireye baktim...shok oldum...Koli kutusu kadar odalar...valla o dairelerde yasayacak insanogluna icim sizlsmaya basladi...sonra vazgectim.....

Burda zamanin tadini cikariyorum. Gunesin nerden dogdugunu ve nereden battigini evimin penceresinden gorebiliyorum. Zamanin saat saat gun gun nasil aktigini zevkle yasiyorum...oturdugum 3 katli bina bizim ve 160m2 net oturumlu 3 dairesi ve 1000m2 bahcesi var... iki katinda kardeslerim oturuyor bende orta daireye yerlestim...konum tam istedigim gibi. Ne sehir merkezinde nede merkeze uzak bir yerde...Bir isin olursa sehrin en uzak yerinden bir diger uzak yere araba ile gitmek istrsen tas catlasa 20-30 dk dir.

Cocuklar sabah cikiyor aksama kadar kuzenlerle disarda bahcede oynuyorlar..hanim bahceden topladigi meyvelerden habire komposto yapiyor......Yanliz istanbulda dogup buyuyen bizim buyuk oglan biraz sikinti cekiyor....istanbulu ve arkadaslarini ozluyor....onada ne zaman istiyorsan istanbula git gez, arkadaslarini gor gel dedim...

Burda bir yil icinde Huzur ve emniyet cok sey degistirdi.... Bu sene Vanda Iranli turistlerden dolayi oteller full cekiyor. Giyim magazalari ve resturantlar ciro rekorlari kiriyor...Irakli turistlerde gelmeye basladi...Burda bir sehir sahil kordonu ve 1-2 tane plaj yapilsa Iranli ve Irakli turistler senede en az 2-3 milyar dolar birakir. Insanlar dogal plajlarda gole yuzmeye gidiuorlar...

Biz Turkiyede market gida fiyatlarinin Avrupaya gore pahali oldugundan sikayet ederken Turkiyedeki resturant ve otel fiyatlarida Iran ve Irakli turistlere cok uygun geliyormus...Ailesi ile Vana gelen Irakli turist bir aile bana ben 5 kisilik ailemle Erbilde bir Resturanta gitsem 100 dolar oderim. Burda ise 100 Lira oduyorum. 2000 dolarla burda bir ay boyunca krallar gibi geciniyoruz dedi. Bende sasirdim dogrusu.

Birde bu sene Burda insaat sektoru patlamaya yasiyor. Deprem, teror gibi sebeplerden dolayi 6-7 yilin birikmis talebi var. muttahitler dairelerini daha kaba insaat halinde elinden cikariyorlar...Daireler cok genis ve yapim kaliteside oldukca yuksek. M2 fiyatlar istanbulun yarisi kadar.

Bu kararimi her 10 dost ve tanidiklarimdan 8 tanesi yanlis buluyor....Istanbul hic birakilirmi yahu?.. Bana ilerde pisman olacaksin diyorlar.... Evet istanbul guzel bir sehir. Ama bana gore rahat bir yasam haric is, ticaret, egitim, gezmek icin guzel bir sehir....
    Burda 15-20 sene istanbulda yasayip donen 1-2 kisi ile tanistim. Bana ilk 1-2 sene ozellikle uzun kis aylarin etkisi ile uyum saglamakta biraz sikinti cekersin dedi. Sonra oyle bir alisirsinki istanbula gittigin zaman bir an evvel islerini bitirip donmek istersin dedi...

ciddi anlamda gercekten sok oldum. Istanbul dan Ege Akdeniz veya Karadenize goc eden emekli duymustum. Ama Van ilk defa duyuyorum. Sorularim

1) Teror olaylari sizi etkilemiyormu?

2) Sehirde ciddi bir Turk Kurt ayrimi yokmu?

3) Yakin zamanda yasanan buyuk depremin etkileri hissedilmiyormu? Binlerce insanin cadirlara tasindigi ve prefabrik evlerin yapilmadigini okumustum.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim optimum çözümüm şu: eylul-mart arası full İstanbul...nisan-haziran arasi hiçi ist+hsonu bursa ya da Tekirdağ Sakarya gibi ist çevresinde Bahçeli bir ev...temmuz-eylul arası da Van, rize, Manisa, Datça vs gibi yaz tatilini geçireceğin bir yazlık.

40 yaş üzeri, maddi birikimi müsait ve evli çocuklu aile babasi icin ideal format...kurumsal olmayan, yâri zamanlı zevk aldığın işlerde çalışarak 3-5 kuruş da kazanırsan yeme de yanında yat.

Çoluk çocuğu, onların eğitimini, beklentilerini vs düşününce ist ten tamamen kopmak mümkün değil gibi...zaten ist de off peak saatlerde dışardaysan çok da zorlayıcı bir şehir değil...belediye tesislerinde 25 tl ye Boğaz'ı seyrederken karnını duyurabiliyorsun....peak saatlerde kapısından içeri giremezsin kalabalıktan.
    Hangi belediye tesisidir bu paylasirmisiniz?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Burası yine de iyi geçen hafta vob24 forumunda adamlar 15-20 sayfa makarna tarifi, yemek yapmaya nasıl başlanır, artık mutfak işlerine de el atmalıyız konusunu ciddi ciddi tartıştılar.
    ilginc

trader adamlar neden makarna ile ugrassinki? Bunlarin karisi yokmu alla alla? Erkekler bunu niye tartisiyorki?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    BloombergHT de erken yaşta emeklilik konuşuluyor, gündemi yakalamışız😄
    SGK sistemine X yilindan itibaren girenler icin erken emeklilik imkansiz. 60 yada 65 yasa cekildi bile o yas

Erken emeklilik yalnizca zenginler icin gecerli. Zaten SGK dan emekli olmadan calismayi birakirsaniz saglik sigortasini cepten odemek zorunda kalacaksiniz. bir de bu masraf var bunu unutmayin

Bu arada benim emeklilik Ocak ayinda basliyor.....

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Yes, başka sefere artık

08/16 €: 3.34
    08/17 €: 4.15 +%24fiyatla istanbulla kafa kafaya geldi.
    Seneye bi tık daha pahalı olacak ama bi kaç yıl daha F/K olarak önde olacaktır.

Yalnız booking güzel komisyon alıyor
    ben %5-6 diye düşünüyordum..dünya geneli 1.2Milyon kayıtlı işletme olan bir site

total ödeme 280€için 46,xx€. %16 alıyorlar.
    Resepsiyoncu bookingten ayarlayın mail atın sonra iptal edersiniz %10 indirim yaparım dedi win-win.
    hocam

Booking den guzel bir otel bul sonra telefonunu google dan bul telefondan pazarlik et

odemeyi telefondan kredi kartiyla yap booking den daha aza

olmuyormu oyle?

7. ahmet amca ocak ayında baslayacak olan emeklin sgkdan mı başlıyacak?

bu durumda hala ulkeye dönmek icin amerikadan emekli olma yaşını bekliyecek misin

Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
    ahmet amca bi yazında emekli olsam da dönsem gibi yazmıştın di mi iyi ama sen zaten emeklilige hak kazanmışsındır di mi
    cünkü amerikada 10 sene çalışan birisi yaşı beklemek kaydıyla emeklilik hakkı ediniyor diye duymuştum
    bekliyecegin yaş ta herhalde 62dir
    yani dönüp burda da bekleyemez misin
    biz de zaten hemen hemen o yaşları bekliycez zaten burda

8.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ilginc

trader adamlar neden makarna ile ugrassinki? Bunlarin karisi yokmu alla alla? Erkekler bunu niye tartisiyorki?
    ahmetg gerçek trader her çiçekten bal alan arı gibidir bunu unutma.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 395/1014 İlkİlk ... 295345385393394395396397405445495895 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •