Originally Posted by
abartin
Bakiyorum Millet hayatin keyfini cikariyor...Nairobiler, Tanzanyalar..Yunan adalari falan filan.....
Valla millet haksizda degiller. Bizim tatil beldelerimiz yildan yila bozuluyor sanki. Eski keyfi alamiyoruz. Her defasinda gittigimiz yerlerde ticari isletmeler ve yapilar dahadda cok artmis oluyor.... 2014 te Uzungole gitmistim. Bu yaz tekrar gittim. Buyuk bir hayal kirikligi yasadim. Aydere gittim orasida oyle idi. Yogun arac trafigi, duzensiz ve asiri yapilasma vs vs.
24 yillik istanbul yasantimi noktalayip gonullu olarak memleketim Vana yerlestim..istanbuldaki Evi arsalari sattim. Yanliz isyerimizi satmayip kiraya verdik......Gitmeden once Istanbula arasira is ve gezi icin geldigimizde her zaman evimiz hazir olsun diye bir tane 2+1 kiralamayi dusunmustum...bir kac tane daireye baktim...shok oldum...Koli kutusu kadar odalar...valla o dairelerde yasayacak insanogluna icim sizlsmaya basladi...sonra vazgectim.....
Burda zamanin tadini cikariyorum. Gunesin nerden dogdugunu ve nereden battigini evimin penceresinden gorebiliyorum. Zamanin saat saat gun gun nasil aktigini zevkle yasiyorum...oturdugum 3 katli bina bizim ve 160m2 net oturumlu 3 dairesi ve 1000m2 bahcesi var... iki katinda kardeslerim oturuyor bende orta daireye yerlestim...konum tam istedigim gibi. Ne sehir merkezinde nede merkeze uzak bir yerde...Bir isin olursa sehrin en uzak yerinden bir diger uzak yere araba ile gitmek istrsen tas catlasa 20-30 dk dir.
Cocuklar sabah cikiyor aksama kadar kuzenlerle disarda bahcede oynuyorlar..hanim bahceden topladigi meyvelerden habire komposto yapiyor......Yanliz istanbulda dogup buyuyen bizim buyuk oglan biraz sikinti cekiyor....istanbulu ve arkadaslarini ozluyor....onada ne zaman istiyorsan istanbula git gez, arkadaslarini gor gel dedim...
Burda bir yil icinde Huzur ve emniyet cok sey degistirdi.... Bu sene Vanda Iranli turistlerden dolayi oteller full cekiyor. Giyim magazalari ve resturantlar ciro rekorlari kiriyor...Irakli turistlerde gelmeye basladi...Burda bir sehir sahil kordonu ve 1-2 tane plaj yapilsa Iranli ve Irakli turistler senede en az 2-3 milyar dolar birakir. Insanlar dogal plajlarda gole yuzmeye gidiuorlar...
Biz Turkiyede market gida fiyatlarinin Avrupaya gore pahali oldugundan sikayet ederken Turkiyedeki resturant ve otel fiyatlarida Iran ve Irakli turistlere cok uygun geliyormus...Ailesi ile Vana gelen Irakli turist bir aile bana ben 5 kisilik ailemle Erbilde bir Resturanta gitsem 100 dolar oderim. Burda ise 100 Lira oduyorum. 2000 dolarla burda bir ay boyunca krallar gibi geciniyoruz dedi. Bende sasirdim dogrusu.
Birde bu sene Burda insaat sektoru patlamaya yasiyor. Deprem, teror gibi sebeplerden dolayi 6-7 yilin birikmis talebi var. muttahitler dairelerini daha kaba insaat halinde elinden cikariyorlar...Daireler cok genis ve yapim kaliteside oldukca yuksek. M2 fiyatlar istanbulun yarisi kadar.
Bu kararimi her 10 dost ve tanidiklarimdan 8 tanesi yanlis buluyor....Istanbul hic birakilirmi yahu?.. Bana ilerde pisman olacaksin diyorlar.... Evet istanbul guzel bir sehir. Ama bana gore rahat bir yasam haric is, ticaret, egitim, gezmek icin guzel bir sehir....
Burda 15-20 sene istanbulda yasayip donen 1-2 kisi ile tanistim. Bana ilk 1-2 sene ozellikle uzun kis aylarin etkisi ile uyum saglamakta biraz sikinti cekersin dedi. Sonra oyle bir alisirsinki istanbula gittigin zaman bir an evvel islerini bitirip donmek istersin dedi...
Yer İmleri