Sayfa 299/1009 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Eskiden bir Namlı Kemal vardı; hayalle yaşıyanın......

Bizimki de o hesap......illaki kazanacakmışız, keşke..

ECB'nin düşük faiz politikası yüzünden başta Alman MB'sı ve diğer MB'ları 1 trilyon civarında kar elde etmişler..maşallah..kimlerin cebinden çıktı bu karlar..

Fakat Alman bankacıları ve politikacıları, bu ECB'nin düşük faizleri yüzünden kişisel birikimlerin trilyonlarca Euro yok olduğunu ve dahada yok olacağı konusunda dert yanıyorlarmış..

Yani bu ortamda birikimlerinizi koruyabiliyorsanız şükredin..mesela ABD'de 1,7 enflasyon varken siz 3,5-4 dolar faizi alabiliyorsanız yinede şükredin..yada bu sizi açmıyorsa enflasyon altı TL mevduat faizlerine geçin..ama riskleride göze alın..

Yada borsaya geçin..ya herru ya merru..Mesela Şangay borsası, iki senedir eşşek kulağı kulağı gibi..ne uzuyor ne kısalıyor..bence balon ne zaman patlıyacak diye bakınıyor..

Yada, yada en iyisi daha çok kazanmak istiyorsanız Bitcoin'e geçin..daha çok yolu var gibi gözüküyor..tek yapacağınız, hedge fonlardan önce inmek..indiniz indiniz, inemediniz..don, gömlek..

Neyse buralarda cevher çok..benimkisi onlara züğürt tesellisi gibi olabilir ancak..

Geçen hafta ABD'de enflasyon 1,7 çıkmıştı..

Bu enflasyon rakamı ile FED ayvayı yemişti..

Euro Bölgesi'nde TÜFE Temmuz'da 1,3 çıktı..

ECB istediklerini yapar artık..

Yaw 2-3 aydır her toplantıda Draghi açıklama yapacak diye Euro'yu yukarı taşıdılar..en son umut geri sarma konusunda Draghi'nin 23'ünde Jackson Hole'da açıklama yapmasıydı..şimdi ondanda vaz geçtiler..umutlar son bahara ötelendi..zaten bu enflasyon rakamıyla zor..ölme eşşeğim ölme..

3. enki biz amerikada mı yaşıyoruz bize ne amerikan enflasyonundan allah aşkına..

Büyük parası olan lar yüksek enflasyon ve buna bağlı yüksek faiz ister..

Yüksek faizi vermediğin an gider dolara saldırırlar dolar zıplar ..
    RTE neden bağırıp çağırıyor faiz lobisi diye sanıyorsunuz..

Enflasyon giderler üzerine etkili iken faiz kümülatif paranıza çalışır..

Bu enflasyonun altında kalıyor paralarımız eriyor tartışmasına bir son vermek lazım artık..

Burada yada mevduat topiğinde yazanların parası 20K 30K değil..
    Paranız ne kadar yüksek ise yüzde 1 lik artış o derece sizi zengin eder.

Ha tabi harcamasını bileceksin ki burada bunu yazmak gereksiz diye düşünüyorum..

3M parası olup 3000 tl harcaması olan birisine 1 puan artış
    giderlerde 300 tl olarak yansırken
    faiz gelirinde 2500 tl olarak yansır..

hele birde düzenli akarı varsa (maaş kira ) yan gelir yatar...hiçde dolar molar borsa işi olmaz..
    tabi biraz buraları okumuyorsa akıllı yerden dolar yada borsa ya girerek parasın para katar o da ayrı konu..

14 15 mevduat faizi ciddi faizdir..

Sn.Gundwane yüksek faizi sen, yani içerideki mi alıyor, yoksa yabancı mı..RTE kime bağırıyor, içeridekine mi yoksa dışarıdakine mi..carry-trade'den dünyanın en yüksek faizini sen mi götürüyorsun, yoksa yabancılar mı..

İngiltere'de enflasyon 2.6 , kesin bilemediğim için yazmamıştım ama mevduat getirisi 0,15 mi neydi..yani tüm dünyada ortam bu..seç beğen al demek istiyorum..bu ortamda dolar dahil Türkiye'deki gibi getiri veren yok..o bakımdan biraz geniş düşünmek lazım..

Sanırım bu para bolluğunda balonların pek farkında değilsin..tasarrufların yok olduğu bir dünyada sistem felanda kalmaz ortaklıkta..yabancı kara-kaşına kara gözüne gelmiyor malumunuz..yoksa teflon ülke katagorisindesin, ona göre..FED ECB vb. parayı çekiyorum dese ..ortalıkta dımdızlak kalırsın..faiz %15 olsa ne %20 olsa ne..

5.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki biz amerikada mı yaşıyoruz bize ne amerikan enflasyonundan allah aşkına..

Büyük parası olan lar yüksek enflasyon ve buna bağlı yüksek faiz ister..

Yüksek faizi vermediğin an gider dolara saldırırlar dolar zıplar ..
    RTE neden bağırıp çağırıyor faiz lobisi diye sanıyorsunuz..

Enflasyon giderler üzerine etkili iken faiz kümülatif paranıza çalışır..

Bu enflasyonun altında kalıyor paralarımız eriyor tartışmasına bir son vermek lazım artık..

Burada yada mevduat topiğinde yazanların parası 20K 30K değil..
    Manşette gördüğünüz Enflasyon kümülatif toplamın sonucudur. Ancak mevduat faizinde gördüğünüz rakam basit faizdir. Basit faizi de kümülatif olarak senelik olarak yaşlandırdığınızda aradaki fark belirginleşir.

Örneğin manşet enflasyon 10.8 ise,

%14 brüt yıllık basit faizli 32 günlük mevduatın yılda 11.4 kere döndüğü düşünüldüğünde yıllık kümülatif *net* getirisi de %12.56 olur.

Enflasyon kişiye göre farklılık gösterir. Dar gelirlinin enflasyonu yüksektir. Yüksek gelir grubunun enflasyonu daha düşüktür. Zira bu grup ev kirası ödemez, Gıda,ulaşım,enerji gibi enflasyona duyarlı kalemlerdeki harcaması toplam harcamasının %5 ini geçmez.O nedenle yukarıdaki %10.8 enflasyon rakamı yüksek gelir grubu için %7-8 civarındadır, hatta bu grup enflasyondan nemalandığı için efektif enflasyonu daha da düşük sayılabilir. Ayrıca mevduata alacağı getiri yukarıdaki brut %14 , net %12,56 rakamından çoğunlukla %0.3-0.4 daha fazla olabilmektedir. Sonuçta yüksek gelir grubunun mevduattan elde ettiği reel getiri şaşırtıcı şekilde yüksek olabilir.

O nedenle mevduat (dolar / TL) yüksek gelir grubu için varlığını koruma ve reel getiri elde etmek açısından uygun gözüküyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn.Gundwane yüksek faizi sen, yani içerideki mi alıyor, yoksa yabancı mı..RTE kime bağırıyor, içeridekine mi yoksa dışarıdakine mi..carry-trade'den dünyanın en yüksek faizini sen mi götürüyorsun, yoksa yabancılar mı..

İngiltere'de enflasyon 2.6 , kesin bilemediğim için yazmamıştım ama mevduat getirisi 0,15 mi neydi..yani tüm dünyada ortam bu..seç beğen al demek istiyorum..bu ortamda dolar dahil Türkiye'deki gibi getiri veren yok..o bakımdan biraz geniş düşünmek lazım..
    enki

2.90 3.90 hareketini yabancı mı yaptı
    Bizim kiler mi..??
    RTE faiz lobisi diye bize mi kızıyor yabancıya mı ?

Kaldıki enflasyon faiz argümanından hareketle elinde neden dolar tutuyorsun o zaman
    su çukur yere akar.
    bu faiz ile bu dolar gitmez demen lazım kennn..
    savunduğunun tersi pozdasın..

Nedenn??

rxpu

teşekkürler detaylı ve rakamlı anlatımın için..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki

2.90 3.90 hareketini yabancı mı yaptı
    Bizim kiler mi..??
    RTE faiz lobisi diye bize mi kızıyor yabancıya mı ?

Kaldıki enflasyon faiz argümanından hareketle elinde neden dolar tutuyorsun o zaman
    su çukur yere akar.
    bu faiz ile bu dolar gitmez demen lazım kennn..
    savunduğunun tersi pozdasın..

Nedenn??

rxpu

teşekkürler detaylı ve rakamlı anlatımın için..
    Soruyu ben sana sordum..sen tekrar bana sormuşsun..neyse farketmez, RTE içerideki bankaların uyguladığı faize kızıyor..çünki işin öbür tarafında beton var..

Londra'ya carry-trade'den ödenen dünyanın en yüksek faizi konusunda ses eden yok, doğal olarak..nasıl ses etsinler ki iki ucu boklu değnek..neyse yerliden stopajını kesersin, yabancıya stopajı kaldırırsın, yıllarca böyle olmadı mı..uzun söze gerek var mı..

Kuru 2,90-3.90 kimin yaptığının önemi yokta, başı yabancılar çekti..DXY 103 oldu nihayetinde..az önce ne demiştik yabancılar parayı çekmeye kalksa dımdızlak kalınır demiştik..güzel örnek, bir işaret fişeği yetebiliyor yani..

Detaya inmedim ama TR'de faizler diğer ülkelere göre yüksek diyorum ama aynı zamanda içeride enflasyondan az diyorum..yani TL göreceli iyi getiri versede, enflasyona göre eritir demek istiyorum..

Bir sürü risk varda, sadece cari açığa baksan bile, yine durup durup bir bahaneyle doların yükseleceğini düşünüyorum..yani dolar yükseldiğinde, 3 aşağı beş yukarı en az TL mevduat getirisini vereceğine inanıyorum kısaca..

Ha çok defa buralardada belirttim, dolar çaresizliktir diye..ÇARESİZLİK SONUCU BURADAYIM KISACA..

Balonları, balonlaşmayı yıkarıda yazdım..uzatmayayım..ama EM borç balonu ciddi bir konu..dikkatine..

Not : ben birikimimi Rodeo, Burger'de vb.de tutmuyorum..o yüzden hesabımı görece büyük bankalara göre yaparım..

Ha bu arada trilyoner değiliz..risk algısı gereği birikimin sözgelimi %40-50 sini dolar yaptım mı...gerisinede zaten iyi bir TL faizi alman mümkün değil..birde bu açıdan düşünmek lazım..çaresizlik işte..
    Son düzenleme : enki; 17-08-2017 saat: 13:48.

8. enki
    lafı ağzımdan aldın..

yabancıya değil o faiz lobisi söylemleri..
    ben yazacaktım eğer öyle ise en başta stopajı geri getir de görelim söylediklerin ile yaptıkların birbirini tutuyor mu derler adama..
    Gerçi hiç bir konuda pek tuttuğu söylenmez ama..

2.90 3.90 hareketini yaban yabancı değildi benim düşüncem..

2 yıllık gösterge 10 ları geçtiği halde MB hantal davranıp fonlamayı 8 küsur larda tutunca bizim bankalar fırsatı gördüler
    DXY nin de trump un da gazı ile sürdüler ve PARA KAZANDILAR..

Şimdi merkez o kapıyı kapadı yüzlerine..
    Fonlama 11.93
    2 yıllık faiz 11.80

Yalnız yakın..

Bu nedenle takip etmekde fayda var..

11.90 un 12 in üzerine çıkarsa 2 yıllıklar dolar ha-re-ket-le-ne-bi-lir..

Eylülde FED yan çizerse faizlerde gevşer dolarda beraberinde gevşer..

Şu anda doların bu kadar yatay takılmasının nedeni gösterge ile fonlamanın birbirine çok yakın olması..
    Yukarıda aşşağıda sürmek pek bi getiri sağlamaz..

Kendi şahsi fikrimdir..Yanılıyorsun diyenlerin benden daha bilgili arkadaşların argümanlarını dinlemek isterim bu arada hakikaten..
    Haklıya haklısın deriz sorun yok..

Sayfa 299/1009 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •