Sayfa 301/1009 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Kimseye yatırım tavsiyesi vermek haddime değil, herkesin kendi aklı var. Ancak naçizane düşüncem dolarınız varsa düşecek diye moralinizi bozup da kol kesmeye kalkmayın, doların yükselme olasılığı düşme olasılığından çok daha yüksek. Düşerse de düşeceği fazla bir pay yok aşağıda, yukarı yönde ise ufuk açık. Bunları iyi düşünün.

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Güzel hatırlatma, sağolasın..her zaman akılda tutmak lazım..ancak burada iki önemli pürüz var, belirteyim..

İlki, IMF'ye deval olduktan sonra gidilir..yani fakirleştikten sonra..öncesi dış mihraklar vb. malum..

İkincisi, şu sıralar IMF daha büyük bir şeyler için hazırlık yapıyor(büyük resim)..artık sermaye çıkışına maruz kalarak döviz krizine giren ülkelere(EM'lere) yapısal reform şartları sunmadan direk dolar vererek krizden çıkmalarına yardımcı olmak için düzenlemeler yapıyor..şartlar aşağıda açıklanmış..Ancak durup dururken eniştem beni niye öpecek diye düşünmeden edemiyor insan..bakalım uzun vadede bu hikaye nasıl sonlanacak..

https://asia.nikkei.com/Markets/Curr...ess-to-dollars
    IMF'nin istediği politik ve ekonomik (ticari) şartları kabul edersen pekala devalden önce de anlaşma sağlanabilir.

Deval aşaması IMF'nin şartlarını kabul etmiyormuş gibi gözüken, ayak sürüyen politikacılar için bir uyarı atışıdır sadece. Yani deval şartları olgunlaştığında ama deval oluşmadan birkaç ay önce zaten IMF devlet ile temas kurar. Dediğim gibi IMF yardımının çoğunlukla deval'den sonra gelmesi aslında politikacıların daha yumuşak ve lehlerine olan şartlar için uzun süre diretmesinden kaynaklanır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    IMF'nin istediği politik ve ekonomik (ticari) şartları kabul edersen pekala devalden önce de anlaşma sağlanabilir.

Deval aşaması IMF'nin şartlarını kabul etmiyormuş gibi gözüken, ayak sürüyen politikacılar için bir uyarı atışıdır sadece. Yani deval şartları olgunlaştığında ama deval oluşmadan birkaç ay önce zaten IMF devlet ile temas kurar. Dediğim gibi IMF yardımının çoğunlukla deval'den sonra gelmesi aslında politikacıların daha yumuşak ve lehlerine olan şartlar için uzun süre diretmesinden kaynaklanır.
    Wishful thinking..

4.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Wishful thinking..
    Pek wishful thinking gibi görmemek gerekli, zira günümüzde IMF'nin Türkiye'nin önüne süreceği ticari ve politik şartlar deval sonrası dahi kabul edilmekte zorlanacak niteliğe bürünecektir. Ben değil deval öncesi belki de bu sefer, double deval sonrasına kadar başkanlık sisteminin de verdiği özgüven ile politikacıların direnme pozisyonunda olabileceklerini düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

5. Sayın Çaycı
    TR piyasasın da 2 kere 2 nin 4 ettiğinden hesapla yatırım yapıldı mı ele verilme durumları çok gördüm..
    Bu piyasada 2 kere 2 4 gibi gözükür ama değildir..
    Bu piyasa manipülatif piyasadır..
    Bu piyasada serbest piyasa kuralları işlemez..
    Kasasında 1Milyar olan ama piyasa değeri 1.5 milyar olan firma biliyorum ben yıllarcada süründü durdu borsada..Yabancı görmedi mi..Hayrola memsa da bile citi yabancı varken..Allah allah neden gelip süpürmedi..

Eğer içeriden sağlam duyumunuz yoksa
    Yurtdışında bazı fonlarda adamlarınız üzerinden tüyolarınız yoksa..

Bizzat büyük paranın kendisi değilseniz..

Tren mumya pandora kutusu falan filan la bu iş olmaz..

Üzgünüm..

Bu ülke hep uçurumun eşiğine getirilir...aaaa bi bakmışsın tıpış tıpış geri dönüyor..

30 senedir bu durum değişmedi..
    Aralık 2015 ocak 2016 da da böyle oldu..

Bir sihirli el!!!! gelip çekti aldı bizi..

artık 2 kere 2 4 mü eder 10 mu eder 1 mi eder gerisi size kalmış..

Dolar 3.50 lerin altına hazırlanıyor..
    Bütün EM lere para girişi var..

Eylül de güvercin olma ihtimal gittikçe büyüyor..

Dolardaki hedef bölge..Sonbahar 2017 2018 başı..

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Pek wishful thinking gibi görmemek gerekli, zira günümüzde IMF'nin Türkiye'nin önüne süreceği ticari ve politik şartlar deval sonrası dahi kabul edilmekte zorlanacak niteliğe bürünecektir. Ben değil deval öncesi belki de bu sefer, double deval sonrasına kadar başkanlık sisteminin de verdiği özgüven ile politikacıların direnme pozisyonunda olabileceklerini düşünüyorum.
    Şimdi ben iki nedenle ''wishful thinking'' dedim..1.si devalin ayak sesleri duyulsa bile politikacılar asla doğmamış çocuğa don biçmezler..özellikle bu gibi aleyhlerine olan konularda..2.cisi ise IMF bizim gibi bu sürekli cari açık vererek yaşayan ülkelerle yapacağı anlaşmada ilk şart olarak devali otaya koyar zaten..başka türlü üretimi, dış ticareti, turizmi vb. arttırmanın yolu yoktur..ha denirseki ihracatımız , ihracata bağlandı artık..ayrı konu..yenilen hurmalar bir şekilde çıkar diyelim..

Ayrıca ben IMF'in çok zor şartlar öne süreceğini sanmıyorum..öncelikle yıllardır devam eden bu bol ve kolay para devri EM'lerin aşırı borçlanmasıyla sonuçlandı..herhangi bir şok durumunda bir iki EM'in yıkılması, diğerlerine bulaşma etkisi yaratır..IMF bunu gözardı edemez..ayrıca yazıda zaten IMF belirtmiş, şart şurt öne sürmeden vede ülkeleri önceden belirlenmek şartıyla EM'lere kısa vadeli dolar desteği vereceğim diyor..

Burada ülke/ülkelerin önceden belirlenmesi, yine ülkenin/ülkelerin prestijini korumak amaçlı..yani biz çok önce anlaştık, IMF'e gitmiyoruz zart zurt..sadece kısa vadeli borç alıyoruz vb..

Kriz bak bizde değil..leyleğe bak ayakları..

7. Fed 2017 yi gectim.
    2018 i dahi pas gecer. En fazla 1 kez faiz arttirir.
    Cok zayif cok gucsuz

8.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Fed 2017 yi gectim.
    2018 i dahi pas gecer. En fazla 1 kez faiz arttirir.
    Cok zayif cok gucsuz
    Artırmayacak zaten..
    1.25 şu an
    Nereye kadar artıracaklar
    2.5 , 3 , 4

1990 dan beri FED faizi 5 ve altı..

enki bi noktada yanlış düşünüyor kanımca.
    O da 1 puan faiz artışı ve QE nin sonlamasına rağmen ABD ekonomisinin hala yüzde 2 civarı büyüyebilmesi..

Zaten kimse serumdan çıkmış hastanın koşmasını beklemiyordu..

Şimdiki hedef bilanço daraltması..QT...Ki bir sonraki beklenmedik krize karşı biraz cephaneleri olsun..
    QT ye sert tepki verir herhalde piyasa diye düşündüm idi ve sonbaharda mutlaka başlarlar diyodum amaaa , İşte eylülde bunun için 2018 in ortaları falan filan denilirse faiz de artırılmazsa owwww...
    Dolarlar yağmur olur akar bize..
    Sonbahar borsa 130 bin der..

Zaten QT dendikten sonra faiz artışının olmayacağını sanıyorum..2 vana birden sıkmak mantıklı değil..Yüzde 4 büyüme yok..

Sayfa 301/1009 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •