Sayfa 303/1009 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,417 - 2,424 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ayrıca ben IMF'in çok zor şartlar öne süreceğini sanmıyorum..öncelikle yıllardır devam eden bu bol ve kolay para devri EM'lerin aşırı borçlanmasıyla sonuçlandı..herhangi bir şok durumunda bir iki EM'in yıkılması, diğerlerine bulaşma etkisi yaratır..IMF bunu gözardı edemez..ayrıca yazıda zaten IMF belirtmiş, şart şurt öne sürmeden vede ülkeleri önceden belirlenmek şartıyla EM'lere kısa vadeli dolar desteği vereceğim diyor..

Burada ülke/ülkelerin önceden belirlenmesi, yine ülkenin/ülkelerin prestijini korumak amaçlı..yani biz çok önce anlaştık, IMF'e gitmiyoruz zart zurt..sadece kısa vadeli borç alıyoruz vb..

Kriz bak bizde değil..leyleğe bak ayakları..
    Söz EM'lerden açılmışken esas sorun en büyük EM, Çin..

Kurtarılamayacak kadar büyük çünki..

Bir deval başladı mı..aman aman..

Çin'de son rakamlar pek iyi gelmedi..

Çin küçülüyor mu, herkes birden dikkat kesildi..

DOW felan, burada yüksek değerler vermiştim çok önceleri..

Fakat Çin borsası, matbaalar çalışıyor FED bitik felan ırgalamıyor..

Tepeden düştükten sonra iki senedir sabit..

Yani herşeyin bir sınırı var değil mi?

iki FT başlığı:

IMF warns China over ''dangerous''€™ levels of debt
    Prominent China debt bear warns of $6.8tn in hidden losses

2.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Belediye baskani iken sahte akbil bileti basip satmis.

Biz demiyoruz, savci diyor, fezleke mecliste.

oğlunu tutuklamak isteyen teröriste gel anlaşalım diye teklif sunmak
    bir babanın veya ülke yöneten birinin kolayca yapacağı eylem değildir..!!

3. çok eğlenceli forum burası bunuda seviyorum yok borsa 5 dolara gidecekmiş yok dolar 3.50 altına hazırlanıyormuş çizgiyi çeken 3.47 kesin 3.44 muhtemelen 3.44 altı şelale mis.
    az shortlasanıza o zaman bişiy deniycem.

Evet, Trump'ın ABD'yi 2 numara yapmaya hiç niyeti yok..

Ağır, ağır..ürkütmeden..ABD maça 3-0 galip başlıyor..

ÇİN kaybederse..EM'ler ayva olur..

Trump'ın danışmanı: Çin ile ekonomik savaştayız

Beyaz Saray Baş Stratejisti Bannon'a göre iki ülke 'ekonomik savaş'ın içinde...

ABD Başkanı Donald Trump'ın Şef Politika Stratejisti Steve Bannon'a göre ABD Çin ile ekonomik savaşta ve bu savaşın sadece bir kaz***** olacak.

Bannon verdiği bir röportajda "Çin ile ekonomik savaştayız.Gelecke 25 veya 30 yılda birimiz egemen olacağız, eğer bu yolda devam edersek, onlar egemen olacak" diye konuştu.

Bannon'a Çin Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt gecikmedi. Bakanlık sözcüsü, ticaret savaşının hiç kimsenin çıkarına olmadığını, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin 'karşılıklı yarar' üzerine kurulu olduğunu ifade etti.

5. bizde dolar niye yükseliyor ? fed ile hiç bir ilgi alakası olmadığını görmüyor musunuz yoksa eğlencesine fed mi yazıyorsunuz ? faizler bankalarda mevduat getirdiğinizde neden 14 ? özel sektör tahvilleri ne yapıyor ? özel sektör tahvilleri ödenmediğinde bırak ana paradan zararı sıfır alıyorsun yazıyla sıfır rakamla 0. tahvil yatırımcıları gece uyuyor mu haberiniz var mı ?
    -
    daha öncede yazdım. gelelim 5 dolar hayaline. zaten 5 doları geçen kağıtlar var.
    tüp mesela 5.1 dolar zirvesindeki yerini geçti. bu ne demek. oraya parayı yatıran adam için 5.4 dolara yükselmiş borsa parasını gıcır gıcır sabit 3.53 kurdan tahsil ediyor ve 2013den daha fazla oyuncak para değil abd doları parayla katlamış şekilde hizmetkarlar sayesinde ülkesinin yolunu tutuyor.
    -
    burdada hayal kurmak güzel tabi. ama gerçekler ortadayken ve tren gelirken gözünü açıp en azından raylardan çekilmek gerekir. ya da az eğilirsin ilk kontak beyinden temiz mis.
    -
    reel sekörün içinden olmayan bu şekilde hayal yazıları çok eğlenceli hayat 2 tane çizgi değil. en azından bir çay ocağı işletin ve borç takan esnafa çayı götürmek içinden gelir mi gelmez mi bi hissetmeyen ne anlatır ?

6. Dolar/TL niye bu kadar oynak?

Büyükler içinde hem ayılar hem de boğalar var zannedersem, yani büyükler bölündü.

Küçükler %85 oranında long iken büyüklerin hepsinin short olması gerekirdi. Birileri bir haber almış olabilir, çok enteresan.

7.  Alıntı Originally Posted by CayCi Yazıyı Oku
    çok eğlenceli forum burası bunuda seviyorum yok borsa 5 dolara gidecekmiş yok dolar 3.50 altına hazırlanıyormuş çizgiyi çeken 3.47 kesin 3.44 muhtemelen 3.44 altı şelale mis.
    az shortlasanıza o zaman bişiy deniycem.
    Bu yine iyi, 3.50lere ilk geldiğinde 2.80 olacak diyordu millet. Neyse 3 altı konuşulmuyor artık, hoş üç beş kuruş düşse yine başlar aşağı hedefçiler.

8.  Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    Dolar/TL niye bu kadar oynak?

Büyükler içinde hem ayılar hem de boğalar var zannedersem, yani büyükler bölündü.

Küçükler %85 oranında long iken büyüklerin hepsinin short olması gerekirdi. Birileri bir haber almış olabilir, çok enteresan.
    Nerede oynaklık görüyorsunuz? Ben de volatilite analizi yapıyorum, şu an oynaklık nadir görülen şekilde diplerde, uzun süredir iki-üç kuruş aralığa sıkıştı, 3.52-3.54 kıpırdamıyor bir yere. Bu aralıktaki oynaklığı kastediyorsanız o dikkate alınacak bir hareket değil.

Sayfa 303/1009 İlkİlk ... 203253293301302303304305313353403803 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •