Sayfa 347/1009 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447847 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,769 - 2,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. bir de hedef veriyor ya. senin ve ustanın hedefleri ne zaman tuttu ki. rezil olup durdunuz. yüzünüz de kızarmıyor. gören de bunu hastan bir nimetten sayacak. )

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Neden farklı yönden dedim biraz açayım..şimdi dün çok bilen birisi K.Kore felan bir sürü olay oldu, dolar yerinden kıpırdayamadı dedi ya..esasen doların kıpırdayamaması çok normal..çünki öncelikle carry-trade paraları YEN ve CHF'nin geri sarması lazım..

ECB 2014'den beri tahvil alıyor..para çoğaltıyor ve faizleri negatif..

Şimdi önemli soru şu; EURO 2014'den beri hangi oranda carry-trade parası oldu..

O zaman EURO ralilisiyle BİST arasında ilgi kurmak çok zorlaşır..söyliyeyim..
    Ha ha EURO ve carry trade rallisi..

Bakalım Euro yükselecekse, taper, faiz arttırımı nedenleriyle mi yükselecek, yoksa ''carry'' ci olduğu için mi yükselecek..

YTD..

3. Şimdi biraz 2016 analizi yapalım..
    MACD haftalık grafik..
    Davutoğlu düşüşü ile düşen dolara bir ayak kondu hopp kardeşim dendi..
    2.78 lere gelen dolar 3 lere kadar bir kaç günde gitti..
    Dolarcılar ümitlendiler..
    Gerisin geri 2.82 ye kadar geldi..
    Brexit oldu 3 tl yi gördü gerisin geri 2.86 e geldi..
    Ardından malum darbe olayı oldu..
    2.89 dan 3.10 a gitti..Tamam bitti bu iş derken dolarcılar
    Tıpış tıpış 2.92 ye geldi..

Dolarcılar kayışı kopardılar..

Bir dahaki 3 tl yi geçişde hepsi satışa yöneldi idi..

Şimdiii..Buradan ne dersler çıkar..

1.Mayıs 2016 benzeri bir hareket görmeden dolar alımını tavsiye etmem..

2.İlk fırlama hareketinde dolar alp başını gitmedi gidemedi..Üzerinden 2 tane daha fırlama hareketi geçirdi..
    a.Bunlarda da geri geldi
    b.Peki kimse farketmesede yükselen dipler vardı..
    3.Bu süreçte MACD sıfır ekseni altından tepki verdi ve devamlı yükseldi..

Yani dolarda alım zamanı eylül ekim 2016 idi..

Bankalar çaktırmadan dolar faizlerini 4.50 lere çektiler idi..

Dolar MACD ye bakıyoruz daha düşüş trendindeyim diyor..Bitirmedim diyor..
    Bitirdiğine dair sağlam bir dönüş (hemn fiyat hem indikatör) olacak ....birrrrrrrrr

Bir süre dolarda git geller olacak millet heyecan yapacak ama her seferinde fos çıkacak...ikiiiiiiiiiii..

sonraaa..

ehhh

o yüzden doların zamanı gelmedi diyorum...ne zaman gelir bilinmez..sinyalleri izleyeceğiz..

Not: Okla işaretlediğim yerler önemli..Seçim 2015 AKP yeniden iktidarda..Dolar dip 2.75..

Diğeri dolar sat kampanyası dolar dip 3.33

İlkinde o gösterdikleri değere 7 ay sona yaklaştırdılar..2.78 den çevirdiler..Diğerini bekliyoruz

Bende geleceğe biraz turp suyu sıkayım..

Niyet ettim ......... gelecek olan resesyona, negatif faizlere..

Kenneth Rogoff amca ne demiş bakalım..

Prepare for negative interest rates in the next recession, says top economist

http://www.telegraph.co.uk/business/...top-economist/
    Hesabı yapanlar ortada..Medya ayrı telden, onlar ayrı telden..

ECB'si BOJ'u bundan muaf değil..

Geçmiş aylarda bu negatif faizler(daha negatif) konusunda yazmıştım:

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, düşük faizlerin finansal istikrara ilişkin riskler getirdiğini belitti.

Düşük faizlerin gelecek resesyonlarla mücadeleyi zorlaştırdığını belirten Boston Fed Başkanı, düşük faizlerin finansal istikrar endişeleri oluşturduğunun altını çizdi.
    Geçen gün yabancı bir uzman ABD resesyona girdiğinde, geçmiş örneklere bakaraktan resesyondan çıkabilmek için FED'in ortalama 300 baz puan faizlerini indirmesi gerektiğini söylemişti..şimdi kaçtayız; 1,25'te..3'e varmaya daha ne kadar var; 175 baz puan..ona göre FED'in böyle bir hedefi varmış..arttıracak diyor..mantıklı olabilir..ancak ben şüpheliyim..çok zor..

Mr. Rosenberg'de doğal olarak mealen ne diyor; gelecek resesyondan korunabilmek için faizleri arttırmalıyız..

İşte bütün mesele burda; OLMAK YADA OLMAMAK..

Faiz arttırırken yarı yolda ABD resesyona girerse..FED kendini negatif faizlerin neresinde bulur, düşünmek lazım..
    YTD değildir ama MB'ları kriz çıktığında para çoğaltsın..krizden çıkılsın, büyüme artsın, ortalık süt liman olsun vb..yok öyle 3 kuruşa 5 köfte..

O yüzden geleceği dolara göre yapmak gerekir diye düşünüyorum..ama önce resesyon-depresyon kokusunu alan ''carry'' cilerin ortadan bir çekilmesi lazım..malum onlar çekilirken dolar yükselemez..

O zamanlarda borsa mı?....

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Dolar tutmanın tek riski belirli dönemlerde Türkiye'nin enflasyonunun dolar bazında çok ciddi sıçramalar gösterebilmesidir. (örneğin 2003-2013). 2003-2013 döneminde toplam enflasyon kabaca %200 iken dolar tutanlar için alım gücü yarı yarıya azalmıştır.

Ancak aynı durum 2013-2017 dönemi için bu sefer tersten yaşanmış ve dolar tutanların alım gücü enflasyonun üzerinde artmıştır.

O nedenle dolar tutanların alım güçlerini ve nispi varlıklarını koruyabilecekleri orta vadeli (örneğin 3-4 yıl) gibi zaman aralıkları olduğu gibi bunun tersi durumlar da uzun süreli periyotlarda (8-10 yıl) gerçekleşebilmektedir.

2003 yılında berberime saç traşı için 1.5TL ödüyordum. (yaklaşık 1 dolar)

2013 yılında aynı berber benden 15 TL istemeye başladı (yaklaşık 8.5 dolar)

Geçen ay (1.8.2017) aynı berber benden 25 TL istedi. (yaklaşık 7 dolar).

Doların enflasyonu ezeceği zaman aralıklarını bilerek yatırım yapmak ve enflasyona yenileceği zaman aralıklarını iyi tayin edebilmek çok önemli. Bunu tahmini iyi yapamayacaklar belirli bir riski de göze almalıdır.
    Aradan geçen sürede saçınızda seyrelme, eski ve devamlı müşteri olma indirimi gibi etkenleri de dikkate alıyor musunuz?

7.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Aradan geçen sürede saçınızda seyrelme, eski ve devamlı müşteri olma indirimi gibi etkenleri de dikkate alıyor musunuz?
    Valla, fiyatlar şu şekilde tırmandı , eski müşteri indirimi seyrek saç indirimi hak getire:

2003: 1.5TL ( 1 dolar )

2004: 2.0TL (1.5 dolar)

2005: 2.5TL (1.75 dolar)

2007: 5TL (3 dolar )

2010: 10TL (5.5 dolar)

2011: 12TL (4 dolar)

2013: 15TL (8.5 dolar)

2015: 18TL (7.2 dolar)

2016: 20TL (7 dolar)

2017: 25 TL (7 dolar)

2017: (2.yarı) 8TL senaryosu gerçekleşirse 3.49 dolar kurundan ( 2.3 dolar) back to the future back to 2005

25 TL'den sonra 1 kere kestirdim ve sonrasında iş yerine yakın daha rekabetçi bir muhitte 8TL'ye bir yer buldum. Bu sefer orada kestireceğim. Daha kestirmedim.Aynı sonucu alırsam, berber enflasyonum -%300 olacak.

En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8. Dolar pozisyonumu %10 dan %25 e yukselttim.

TL pozisyonumu %50 ye indirdim. Dolar biraz daha düşerse TL pozisyonumu %25 e kadar indireceğim.

ALTIN pozisyonum %25 sabit.

Sayfa 347/1009 İlkİlk ... 247297337345346347348349357397447847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •