Sayfa 352/1009 İlkİlk ... 252302342350351352353354362402452852 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,809 - 2,816 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Sn.RXPU ekonomiyi iyi özetliyor ama fazla teknik oluyor.. Anlaşılması güç oluyor. Size katılıyorum... Ama ne iyimser ne de kötümserim... Sadece ümitsizim, o kadar...

Türkiye Ekonomisi şuna benziyor.. (Non Technical)

Evinizde yardımcı bir bayan var.. Her sabah 5 de kalkıyor size kahvaltı hazırlıyor, kahvaltıyı topluyor, çocukları okula götürüyor sonra eve gelip temizlik yapıyor. Öğlen ve akşam için yemek hazırlıyor, evin alış verişini yapıyor, akşam çocukları okuldan alıyor akşam çayınızı getiriyor yatağını hazırlıyor, sabah topluyor, WC nizi banyonuzu temizliyor...

Bu kadına siz 100,000 TL nakit vermişsiniz... Ancak bu 100,000 TL yi aylık 1,000 TL net faize bağlamışsınız... Kadına ise 30 iş günü sonunda geçinmesi ve o faizi ödemesi için 1404 TL nakit veriyorsunuz.. Kadının size olan ana borcunu ödemesi imkansız. O ay faizini ödeyebilse; benim geri borç ödeme dengem süper deyip yeniden borçlanmaya çalışıyor...

Şimdi siz böyle size yardımcı olan kadının ölmesini istermisiniz? (CRASH) HAYIR.. Ben de istemem.. Yaşasın sürünsün olayı...

Şimdi siz böyle size yardımcı olan kadının size olan borcunu aylık gelirini bir şekilde 5000 TL çıkarıp faizi ile ana borcunu ödeyebilmesini istermisiniz? HAYIR... Fazla para kazanıp bana olan 100,000 TL borcunu da ödemesini istemem..

Yoksa evdeki onca angarya işi kim yapacak...

Bana hizmet etsin.. O kadar... Servisimi yapsın. 5 yıldızlı otelde yemeğimi getirsin çayımı kahvemi versin WC mi silsin banyomu yıkasın...

Bu yazıyı okuyan hiç kimse bir gün 5 yıldızlı bir otelde bir Alman ın yada bir ingilizin yada bir Fransızın yada bir ABD linin bize hizmet edebileceğini tezahür dahi edemiyoruz değil mi?

İşte Türkiye Ekonomisi budur... Onlara hizmet etmeye mahkum etmek.. Yaşlılarına bakmamız... Çarşaflarını her sene yıkayıp yemeklerini önüne koyma ekonomisidir bu... Orta gelir tuzağından kurtulursak borcumuzu ödersek bu Avrupalılar nerede tatil deniz kum güneş yapıcak..

O sebeble ben CRASH beklemiyorum... En az 5 yılda bir %50 daha fakirleşme bekliyorum....

2.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Dolar 60 dakikalikta dipte w olustu.
    Dikkat edilmesi gerekir
    Buna istinaden ölü esegi aldim biraz
    Dikkat et bi posta daha daldırcaklar gibi..
    Saatlikte macd yükseldi fiyat yükselmedi..

MACD yi bi daha yuvarlayıp daha düşük fiyat yapacaklar..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dikkat et bi posta daha daldırcaklar gibi..
    Saatlikte macd yükseldi fiyat yükselmedi..

MACD yi bi daha yuvarlayıp daha düşük fiyat yapacaklar..
    4 gun piyasa kapalı bu esek dolar orda bile tepki yapamicaksa gömelim gitsin.
    Dünyanın acik ara en zayif para birimi oldu dolar.

4. Kısa vadede indir kaldır olur bu işin doğası bu ama tecrübem der ki bir destek yada dirençte uzun süre beklenirse o destek/direnç yakın zamanda tarumar olur. 3.50 destek seviyesi uzunca süredir test ediliyor ve çok dillendirildi. belki aşağı kırıldığı için atlayanları terse getirmek için yukarı birkaç hareket yaptırabilirler ama Artık orta-uzun vadede bence çok aşağılar söz konusu olabilir.

İzleyelim görelim.

5. gundi dolar alırsan haber ver almayalım.
    hatta borsadan bir iki lot banka hissesi al da bir iyilik yap bize.
    malum elin bereketlidir.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.RXPU ekonomiyi iyi özetliyor ama fazla teknik oluyor.. Anlaşılması güç oluyor. Size katılıyorum... Ama ne iyimser ne de kötümserim... Sadece ümitsizim, o kadar...
    Meseleyi teknik olarak ele almak istememin nedeni şu ki , aslında teknik dışındaki Türkiye gerçekleri ile yorum yapmaya başladığımda bu durum zihinsel ve psikolojik olarak beni yıpratıyor.

22.08.2017:

İş bulamayan vatandaş, sadece 2000TL borcu olduğu ve ödeyemediği için kendisini yakmış, forumda günlük 2000TL faiz geliri olan bir çok arkadaş var. Teknik yaklaşımın dışına çıktığımızda bu hepimizi belirli bir noktadan sonra farkında olmasak ta yıpratacaktır.

https://twitter.com/evrenselwebtv/st...16075283050496
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    "İyimser ya da kötümser değilim. Ümitsizim"...

Ümitsizlik, kötümserliğin son aşamasıdır bana göre.

Bir hastanın durumu hakkında kötümser olmanız, ümitsiz olmanızdan daha iyi değil midir?

----

Dolar, bildiği gibi takılıyor bence...

Eeee. Koskoca dolar bilmeyecek de biz mi bileceğiz...

--------------

Kılıçdaroğlu'nun beyaz atletli halinden doğrusu ben de hoşlanmadım.

Devlet adamlığı halk gibi davranmak, giyinmek değildir.

Halkın yararına icraat yapmaktır.

Bunun en pespaye seviyelerinden birini The rahmetli temsil ederdi.

Malum, şort ve tişörtle merasim kıtasını denetlemişti cumhurbaşkanı iken...

Oluklu mukavvacılar derneğinin kendisini ziyaretlerinde, çayın yanına (ne akılsa) krik krak servis etmişler.

The rahmetlinin (iştahı pek meşhurdu), çayı höpürdetip krik krak çatlatmasından konuşulanlar anlaşılmaz olmuş.

Ceketi krik krak ufağından görünmez olmuş.

Çok yakın bir arkadaş anlatmıştı.

Malum, halk adamıydı The rahmetli...
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 23-08-2017 saat: 12:51.

8. Cani sıkılan kafasi bozulan iki kadeh cekip dolari sopaliyor

Sayfa 352/1009 İlkİlk ... 252302342350351352353354362402452852 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •