Sayfa 145/672 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245645 ... SonSon
Arama sonucu : 5375 madde; 1,153 - 1,160 arası.

Konu: ISGYO İş Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı

2016 yılı tahvilleri yuzde 10 'la cikilanlar var suanda 13.5 yıllık .3 ayda bir yuzde 2.5 faiz ödenirken şimdi 3.4 larda .tahvil mantıklı bir is degil su atmosferde.halen 400 milyon ilave tahvil icin zorluyorlar.cikarsalar başlarına eksirim .yapabilecek seyler var laf geçirtmek icin ayni birlesme iptalinde olanlar gibi......

2. tahvil tarafi yuksek faiz malesef gosterge faizin ustunde bir marj la calisiyor ...
    giren yaklasik 187 moi tl nin de bir faiz getirisi olacak ayrica , faiz giderinde azalam karsiligi buradan kaybedilen 3-5 aylik kiralarda karsinda, yine de faiz getiri anlaminda sirketin lehine..ancak bunlar ufak seyler tabii...

sirket kasim ve aralik ayomnda ekspertiz raporlarini beklemek lazim, gecen yil burada tum portfoz icinde yaklasik %10luk bir artis olmustu, bu yil stok erimesine ve arz fazlasi ile enflasyonun altinda bir degerleme koyalim %8 olsa ornegin , iskule ve Ankara kulenin bos olmasi da unutulmamali...

suregelen projelerde Tuzla nin artisi egeperlanin dususu ve digerleri notr bakiyorum...

faal olan gmenkul tarafinda 3,093mia tllik bir buyukluk sozkonusu.. bunun 170.3 mio tl si satilan gayrimnekuller, ki buradan ozkaynak degerlemeden 14.6miotlkar yazacak...
    kalan kisim 2,922 mia tl , %8 lik bir muhafazakar degerleme koyuyorum, 234 mio tl esas faaliyet geliri anlamina gelir...

ozetle ; 2017 sonu icin ...

293 mio tl bir hasilat beklentim var.

Bunun 235mio tl si yaklasik , bolum gelirleri... 176 mio kira geliri beklentim var. 19mio tl ust hak geliri(marmarapark) ve 76 mio tl satis geliri... 76 mio tl lik satis gelirlerinin ilk 6 aylik sonucu 21mio tl civarinda idi, arada ki 55 miotl lik fark, sirket yatirimci ilsikilerinin hedefledigi egeperla ve manzara adalarda %65 lik satisa ulasilmasi sonucudur, bunun 21 miotlsi egeperla'dan geliyor ki proje tamamlandi olasilik yuksek, kalan kisim ise 33.75 miotl manzara adalardan, RISK -manzara adlar satisi !! kaybedilen kiralarin karsiliginda son ceyrek egeperla ya 4,5 mio tl kira geliri ongordum...

hasilatin kalan buyuk kismi dagitlamayan giderler,burada son uc satis isleminin yaratcagi nakitin faiz geliri de var...

satilan malin maliyeti 84,5mio tl dusunuyorum... isletme giderleri, vergi harc, sigorta vs vs disinda agirlikli konut sqatis maliyetinden olusmakta, 53.75 mio tl konut satis maliyeti aliyorum... burada gelir 76mio tl tahminimiz var ve maliyet/gelir orani %70 lerde...

ozetle 2017 brut kar beklentim : 208.7 mio trl gecen yilbu rakam 195mio tl idi ...

genel yonetim ve pazaralama tarafinda ise 34,6 mio tl gibi bir maliyet beklnetim var, gecen yilin altinda ..burada genel yonetim giderleri artmisken,pazarlama tarafinda dusus ongoruyorum ...

esas faaliyet tarfainda ise 234 mio aralik/kasim degerlemelrinden gelen ilave bir gelir gelecegi ongorusu ile toplam nette yillik 243miotl esas faaliyet geliri yaratcagini ongoruyorum...

Esas Faaliyet Kari : 417 mio trl gecen yilbu rakam 494.4 mio tl idi...

ozkaynak degerlemeden gelen 3 menkul satiskari diyelim, yaklasik 15 mio tl bir katki gorecegiz...

Finansman Gelir-gideri oncesi faaliyet kari beklentim : 432.2 mio tl bu rakam 495.1 mio tl idi...

ve finansman giderlerimiz sozkonusu burada da -53 mio tl gibi bir gider ongoruyorum...

yili Net Kar anlaminda +380 mio tl kaptacagimizi ongoruyrum , gecen yilin %10 altinda , 420miotl idi...

Şimdi al Ocak 2019’da öde

Daha önce sektörü hareketlendirmek için iki kere kampanya atağına kalkan inşaatçılar, yeni bir hamleye hazırlanıyor. 15 Eylül-15 Kasım arasında hayata geçecek kampanyanın en dikkat çekici noktası ise kredi taksit ödemelerinin Ocak 2019’a ertelenmesi oldu

SEDA TABAKEkonomiÇarşamba 23.08.2017

15 Temmuz hain darbe girişiminden hemen sonra ekonomide çarkların dönmesini ve konut satışlarını hızlandırmak için seferberlik başlatan gayrimenkul sektörü, sonbaharda topyekun dev bir hamleye hazırlanıyor. Daha önce iki kez kampanya atağı başlatan inşaatçılar, geçtiğimiz günlerde sektörü şaha kaldırmak için yeniden Emlak Konut GYO'nun kapısını çaldı. İnşaat sektörünün önde gelen temsilcilerinin başkanlarının da bulunduğu görüşmeye Emlak Konut GYO'nun yüklenici firmaları da katıldı. Konut sezonunun açıldığı eylül ayına kampanyayla başlamak isteyen sektör temsilcileri konuyu geniş kapsamlı masaya yatırıp, firmaların yetkililerinden oluşan bir heyet oluşturarak çalışmalara başladı. Edinilen bilgilere göre kampanya atağı bu kez Emlak Konut GYO çatısı altında olmayacak. Firmalar insiyatif alarak kampanyaya başlayacak.
    Peşinat bölünecek
    Görüşmeler neticesinde yüklenici firmaların mevcut satış koşullarına kampanyayla birlikte devam edebilecekleri ortaya çıktı. Kampanyanın ana temelinin yüzde 20 peşin, yüzde 80 banka kredisi kullanımı oluştururken, tüketicinin ödeme koşullarına göre minimum yüzde 5 peşinat alınması kaydıyla geriye kalan yüzde 15'lik meblağın taksitlere bölünmesine karar verildi.
    Şimdilik 4 banka var
    Kampanya koşullarında en dikkat çeken detay ise tüketicinin bugün satın alacağı evin kredi taksit ödemelerine Ocak 2019'da başlaması oldu. Kullandırılacak konut kredisi faiz oranlarında ise kampanyaya katılacak bankaların baz faiz oranlarının uygulanması kararlaştırıldı. Kampanya 15 Eylül'de başlayıp, 15 Kasım'da sonlandırılacak. Görüşmeler kapsamında kampanyaya Finansbank, Akbank, Yapı Kredi ve Vakıf Katılım ile anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre, bankalarla yapılan görüşmelerin sürdüğü ve birkaç bankanın daha katılım sağlayabileceği öğrenildi.
    Birlikten rekor doğdu iki ayda 2.722 ev satıldı
    Vatandaşın*ucuz ve lüks konut sahip olması için Emlak Konut GYO önderliğinde başlatılan konut seferberliği rekor kırmıştı. Ülkenin geleceğine güvenen vatandaş kampanya hamlesine adeta hücum ederek, ilk kampanyanın satış rakamlarının çok üzerine çıkmıştı. 1 Şubat'ta başlayan kampanya seferberliği ile ilk çeyrekte Emlak Konut GYO 2 milyar 878 milyon TL değerinde, 2 bin 833 adet bağımsız bölüm satmıştı. Geçen yılın ilk 3 ayında bin 200 ev sayılırken bu yılın ilk 3 ayında kampanya etkisi ile satışlar artış gösterdi. 1 Şubat'ta başlayıp 2 ay süren kampanya kapsamında 2 milyar 801 milyon TL değerinde 394 bin 668 metrekarelik 2 bin 722 bağımsız bölümün satışı yapılmıştı. Kampanyalı satışların bin 127'sinde banka kredisi kullanılırken bin 595 vatandaş Emlak Konut'a borçlandı ya da nakit aldı. Kampanya ile 60 aya 0 vade farkı, 120 aya yüzde 0.45 vade farkı ve 240 aya ise yüzde 0.79 vade farkı imkanı sunulmuştu. Peşinat tutarı yüzde 5'e çekilirken, peşin alımda da yüzde 15 indirim yapılmıştı.
    Peşine yüzde 15 indirim
    Peşin alımlarda yüzde 15 indirimin uygulanacağı kampanya kapsamında kredi kullanan müşteriye satılacak bağımsız bölüm tapularının 1 yıl sonra verilmesine de olanak sağlandı. Kampanya atağının Emlak Konut önderliğinde başlatılmadığı için firmaların bankalara ödenecek katkı payları sonucu yüklenicilerin satış toplam gelirinin altında kalması halinde Emlak Konut kendi pay oranı dışında katkı sağlamayacak.

Manzara adalar satışı icin belki bir kampanya faydalı olabilir.
    Reklâm vs lazim bu konunda.
    Aptal adamlar 1.000.0000 tl ev fiyatlarını televizyonlarda döndürdüler reklam diye, millet bol küfür etmiştir .

1.306.662.500 tl piyasa değeri/380.000.000 tahmini kar = %29 cıvarı karlılık.
    Süper (bence)

913.750.000 sermaye/380.000.000 tahmini kar = %42 cıvarı karlılık
    Süper(bence)

Öz sermayeye göre yazmıyorum(%59 iskonto ile işlem görüyor) zaten piyasa buna bakmıyor

YTD

6. olasi riskler

egeperla ve manzara adalar satislarinin %65 e gelmemesi

egeperla avm tarafinda kiralama ve doluluk

borc ana para ve faiz odmelerinin agirlikli 2018 ve 2019 sonrasi ciddi baski yaratacak olmasi

eur ve usd bazli krediler ve tahviller haric,elinde 6 adet kredi bulunmakta, bunun 153mio tutarinda olani anapara+faiz odeniyor
    2.nr li kredi 40mio tlolan bu yil bitiyor, 3 nr li kredinin faizi odeniyor,150miotl olan,ana para odemesi 2019 da baslayacak
    4.nr li 50miotllik krdinin 2017 odemesiz geciyor lakin anapara+faiz odemesi 2018 de basliyor..
    120mioluk 5.nr li kredide ise bu yil odemyok, faiz 2018 de basliyor, ve 2020de anaparada odenecek...ve bunu gibi 100mio tl lik bir kredi daha var... yani faiz ile cevriliyor, ana para odemeleri basladiginda,bu cevrilebilirmi???

insistanbul ve diger proje kaynakli stoklar bu isin kolaylikla goturulecegini gosteriyor, ozellikle insitanbul da %85 lere ulasilan satisin 2018 bilancosuna yansiyacagi dusunuldugunde, handikap satis kari ile faiz giderleri arasinda ,bu kadar ise degermiydi durumu ????

toplamda benim gordugumtl bazli krediler tahviller dahilki odemesi 2019 yili... 966 moi tl gibi ve ilave usd ve eur krediler...
    bunun 2017 de 23 moi nu odenecek
    2018 yili 43 moi tl
    2019 odemesi tahvil dahil 493 mio tl
    2020 186 mio
    2021 186 moi
    ve 2022 33 moi tl

gordugum 2018 in sonuna kadar bir baski yok, ancak 2019 ilk ceyrek bakalim nasil olacak, iste bu yuzden bu yil temettu odemesi olmayabilir diye dusnuyorum , yalniza bedelsiz olabilir.. temettu gelirini gostermek isteyen emeklilik fonlarive diger bazi fonlar icin bu durum olumsuz ,satis bu acidan gelebilir, ya da geliyor...

ayrica aciklanan karin cok buyuk kismi menkul degerleme kaynakli oldugu icin,nakit gercek yaratma anlaminda sorun... kasada yaklasik 250mio tl civari bir cash ve stoklardan girecek nakit olacak... bir sorun gozukmuyor dogrusu..

ancak temettu sorun olabilir,baska bir sorun gormuyorum dogrusu, satis performansi ve kiralamada bir sorun olmaz ise...

iskuleler,Ankara kule,lodge otel vs baska sorunlarda yok degil lakin, nakit yonetimion plana cikiyor...

sevgiler

Alıntı Originally Posted by iki gozum Yazıyı Oku
    1.306.662.500 tl piyasa değeri/380.000.000 tahmini kar = %29 cıvarı karlılık.
    Süper (bence)

913.750.000 sermaye/380.000.000 tahmini kar = %42 cıvarı karlılık
    Süper(bence)

Öz sermayeye göre yazmıyorum(%59 iskonto ile işlem görüyor) zaten piyasa buna bakmıyor

YTD
    Ben kılçıksız kendi işimde bu parayı kazanamıyorum.
    Kazanan varsada tebrik ediyor alnından öpüyorum.
    YTD

8. 380 moi tl karlilik,umarim olur, ekspertiz degeri surpriz yapmaz ise...

%30 dagitilir ise gecen yil net karin %30 unu dagitmisti, dagitilabilir karin degil...olumlu idi...
    %5,7 bedelsiz , %5,7 temettu olur... %11,40 bedelsiz ilavesine karsin artan ozkaynaklar ve isyatirimin min 0,40defter degerinde tutma cabasi olacagini dusunerek,hisse fiyatinda bir risk gorulmeyecegi sabit kalacagi varsayimiile, getiriyi 1,40 tlli fiyat ile yaklasik 7-8 aylik periodda %9,75 ana para getirisi sundugunu soyleyebiliriz sanirim...bu yillik faiz ile karsilasildiginda ustunde dir ama hisse yatirimi riskine degermi ???????

sevgiler

Sayfa 145/672 İlkİlk ... 4595135143144145146147155195245645 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •