Sayfa 361/1009 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Eski girdilerin birinde "dolar nasıl artar? Krizle artar" demiş biri. Ekonomi bilimiyle yakından uzaktan alakası olmadığı belli. Dolar, hele ki Türkiye gibi kronik cari açık veren ülkelerde (yeni Türkiye diye bir şey yok; cephelerde çarpışmış, göğsünü toprağına milletine siper etmiş, milletin arkasına saklanmamış, gazi düşmüş Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti var), sıcak para gelmediği sürece değerlenir. Basit arz-talep kanunudur. Her yıl -40 milyar dolar yazan bir ekonominin para birimi dolar karşısında değer kaybetmeye mahkumdur. Her yıl 40 milyar dolar eksiği kalıyor ülkenin, az olan kıymetlidir, kıymetlenir. 2023'te 250 milyar usd ihracat hedefi koyanlar, 750 milyar usd de ithalat hedefi koyuyorlar; bu açıkla arap dolarları bile kurtaramaz Türk Lirası'nı. Maaşını Türk Lirası olarak alan biri olan ben de memnun değilim bu denklemden ama denklem bu; sevmesek de trend belli. İsteyen dolar satsın; birileri milletin 3 dolarını sattırdı, sonra sattırdığının daha yüksek seviyesinden hac fiyatlarını (3,60) sabitledi. Devlet desen vergileri harçları dolara endeksli arttırır zaten, geri kalmaz doların yükselişinden.
    Yatırım aracı değilmiş... şaka gibi laflar

2.  Alıntı Originally Posted by mme Yazıyı Oku
    Powerbank yine almıştır de mi. Düştükçe biriktirmeye bayılır. Ne bitmez para varmış adamda yahu. Muahahahahaha. )))
    ne sefil bir troll bu ya, başkalarınıda kendi gibi züğürt sanıyor. zaten öyle olmasa burada neden trollük yapsın. aloo benim TL gelirim var yani para geliyor,e ne yapayım bu parayı TL faize koyup öldüreyimmi enayimiyim ben, giderim dolarımı alır mis gibi stoklarım.

3.  Alıntı Originally Posted by mme Yazıyı Oku
    Demedim mi. Bak yine dolduruyor, biriktiriyor. Muahahahahahahaha.

Dolara tecavuz ediyorlar resmen

4. carry trade geliyor ve giren hazineye giriyor. dolar ve euro para birimimize karşı düşüyor.

tüm dövizler düşüyor! sadece dolar düşmüyor.

faizler zirve yapmış. bankadan kredi alın bakalım. oranlar kaçtan?

Bu yüksek faizin tahribatı olarak gerçek işsizlik %30 lara çıkar bu yıl sonunda.

Borçlanma maliyetlerinde krizden bu yana en yüksek seviye
    Hazine'nin dün gerçekleştirdiği 2 yıllık tahvil ihalesinde krizden bu yana en yüksek maliyet ortaya çıktı.

Bloomberg'in analizine göre Hazine, dün günü gerçekleştirdiği iki yıl vadeli tahvil ihalesinde, küresel finansal kriz döneminden bu yana en yüksek faizle borçlandı. İhalede bileşik faiz yüzde 11,71 olarak gerçekleşirken 833 milyon liralık tahvil satışı gerçekleşti. İhaleye gelen talep ise satışın 2,23 katı olarak gerçekleşti.

http://www.businessht.com.tr/piyasal...yetler-artiyor

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Gelirler arttımı pek emin değilim..

Halkın kredi-borç oranı çok arttı, ondan eminim..
    ..

http://www.imf.org/external/datamapp...ADVEC/WEOWORLD

IMF'nin yayınladığı satınalma gücü paritesi temelli GDP hesaplarına göre türkiye, ispanya'yı geride bırakarak, akdeniz'n 2.büyük, avrupa'nın 5.büyük ekonomisi haline gelmiş.. 2017-nisan itibariyle

dolarcı arkadaşlara peşinen hatırlatayım: bu benim şahsi iddiam değil, iddianın sahibi IMF- küfür ve hakaretlerinizi IMF'ye bildirin, ben sadece mesajı aktardım

6. Üstadıyla birlikte rezil oldular. Hala haklı çıkma amacında debeleniyor. Sizin ipliğiniz pazara çıkarıldı. Sen biriktirmeye devam et. Bundan sonra dolar çıksa nolur. Sen 8 aydan beri çıkacak diyosun. Düşüyor. Bu süreçte parite, ons, bist ralli yaptı. Ondan da yararlanamadın. Tabi ters kolpaysa başka. ) Sonunda, bir şey 40 kere söylersen olur zaten. O zaman da ben bildim, söylediydim dersin.
    Boşsun boş. Yetersizsin. Niye? Dolar artmadığı için mi? Değil. Kendi görüşün dışında görüş bildirenleri trollükle yaftaladığın için. Karşıdakini hiç tanımadan hem de. Bu tür esas troldür. Ters kolpa yapar. Başkasına parayla yazıyorsun der, belki de kendi yapar bunu. Psikolojide ne deniyordu buna?))
    Bu türlerden o kadar çok gördüm ki. Bizi yeni sistemde, forumda tecrübesiz sanıyor, gönderi sayımıza göre, biz hemen hemen hisse net kurulduğundan beri varız. Dolayısıyla, sizin gibileri çok gördük çok.Her defasında da haddini bildirdik.

7. Oyun zaten şöyle çalışacak. Doları Euroyu yüksek TL faizi ile "büyük babaların istediği" şekilde düşürecekler. Bunu görmemek için çok saf olmak lazım. Sonra babalar ve Beyaz Türkler dolarını eurosunu alıp tüyecek. Beyaz Türkler kamudaki kripto ahlaksızlarla işbirliği yapıp TL faizi yükselttiler ve yüksek tutmaya devam ediyorlar. İki gün sonra ne olur? işsizlik öyle bir boyuta gelir ki sosyal dengeler sarsılır.

parama günlük %14 TL faizi alıyorum. inanabiliyor musunuz?

bu esnada dolarını eurosunu alıp tüyenler yüzünden TCMB nin kullanılabilir Döviz rezervi epey inmiş olacak. ondan sonra ne olur ben söylemeyeyim. Varın siz hayal edin?

Alıntı Originally Posted by gakgun Yazıyı Oku
    Eski girdilerin birinde "dolar nasıl artar? Krizle artar" demiş biri. Ekonomi bilimiyle yakından uzaktan alakası olmadığı belli. Dolar, hele ki Türkiye gibi kronik cari açık veren ülkelerde (yeni Türkiye diye bir şey yok; cephelerde çarpışmış, göğsünü toprağına milletine siper etmiş, milletin arkasına saklanmamış, gazi düşmüş Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti var), sıcak para gelmediği sürece değerlenir. Basit arz-talep kanunudur. Her yıl -40 milyar dolar yazan bir ekonominin para birimi dolar karşısında değer kaybetmeye mahkumdur. Her yıl 40 milyar dolar eksiği kalıyor ülkenin, az olan kıymetlidir, kıymetlenir. 2023'te 250 milyar usd ihracat hedefi koyanlar, 750 milyar usd de ithalat hedefi koyuyorlar; bu açıkla arap dolarları bile kurtaramaz Türk Lirası'nı. Maaşını Türk Lirası olarak alan biri olan ben de memnun değilim bu denklemden ama denklem bu; sevmesek de trend belli. İsteyen dolar satsın; birileri milletin 3 dolarını sattırdı, sonra sattırdığının daha yüksek seviyesinden hac fiyatlarını (3,60) sabitledi. Devlet desen vergileri harçları dolara endeksli arttırır zaten, geri kalmaz doların yükselişinden.
    Yatırım aracı değilmiş... şaka gibi laflar

3.40 olursa yine ugrarim, sonra bi kac sey daha karalariz.. dolara yatirimi hic kesmeyin, hadi iyi aksamlar..
    ytd

Sayfa 361/1009 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •