Sayfa 371/1009 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,961 - 2,968 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    pilavlı lakabı ben de eskiden kalma bir anıyı canlandırdı.

Klasik Türk Musikisi ve türkülerimizi severim. Dinler ve söylerim keyfimce.

Sözler konusunda kulağım pek iyi değildir.

Şarkı sözlerini yıllarca kendim el yazımla duyduğum ladarı ile yazdım.

Şimdi 25 yıldır şarkı sözleri kitapları var. Elimin altında .

Artık sıkıştıkça açıp bakıyorum.

Türkülere gelince...O zor.

Çankırı yöresinin bir türküsü vardır...

"kaçma güzel kaçma ben adam yemem " diye başlayan...

Nakaratında yıllardır kulağımda yer eden dizeler şöyle:

"Ateşine yandım.
    seni benim sandım .
    Pek de pilavlandım"...

Anlamı olmasa da türkülerde alışkın olduğum bir anlam tutarsızlığı, yöresel bir şeyler diye idare ettim.

Yıllar sonra öğrendim ki...o son dize şöyle imiş..

"Pek gafil avlandım"...

Pilavlanmak böylece gerçek anlamına kavuştu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu ülkede bazı eğitim kurumlarından mezun olmak, bazı özel ve kolay girilemeyen sosyal kurumlara üye olmak bir prestij meselesi kabul ediliyor.

Mezunlar ve üyeler gerçek hayatta dayanışma gösterebiliyorlar.

Çetin Altan bir yazısında bu konuya değinmiş ve mealen şöyle demişti:

"Bu ülkede Galatasaray, Darüşşafaka, Mülkiye gibi eğitim kurumlarından mezun ve mensup olmak bir ayrıcalıktır. Ben bunlardan birine mensubum. Kendimi ayrıcalıklı hissediyorum"...

Ben yukardaki eğitim kurumlarından ikisinin mezun ve mensubuyum.

Zaman zaman gururulanıyorum...

Ayrıca eski Hesap Uzmanıyım...

AKP döneminde kapatılan bu kurumun mensupları da büyük bir camia...

Hesap Uzmanları Derneği ve Hesap Uzmanları vakfı hala faal..

Dayanışma ne kadar derseniz...

Ben pek ihtiyaç duymadım.

Ama Darüşşafakalılar arasında kesin dayanışma var.

Buna şahidim ve biliyorum.

3. bu güzel fiyatlardan 5k $ daha alınmıştır. yannız bu sefer harcamak için,çünkü bayram sonrası ABD'ye gidiyorum. dolarlarımı has kendi vatanında harcamak güzel olacak. ucuza ABD ye gidebilmemi sağlayan AK beyinlere teşekkür ediyorum.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Tam çubuklu pijamalarımı giymiştim ki yazını gördüm..ama kısa keseceğim..

Globalde bu kadar borç varken-çoğunluğu dolar-yani millet şortunu giymişken, biz long olmuşuz çok mu dememin sebebi bu zaten..

Ancak MB bankalarından çıkan paraları, bu bahsi geçen global borçlarlarla kıyaslaman hata olmuş..

Çünki bu bahsettiğin 250 trilyon dolara yakın borç statiktir..yani ha diyince kapıdan çıkamaz..o sonraki iştir..

Ancak gelişmiş MB'larının bastığı paralar dinamiktir yada çoğunluğu dinamik olabilir diyelim..MB'larının tahvil alarak kendi bankalarına verdiği paralar, yine bu bankalar aracılığıyla pörtföy yatırımı olarak nereye gittiyse gerektiğinde yolcudur Abbas diyerek çıkması çok uzun sürmeyebilir kısaca..bu konuda en iyi sabıkası olan MB'sı BOJ'dur..muhtemelen ECB bu konuda daha kontrollü..

BOJ'un bu kanaldan(bankalar aracılığı ile) dışarıya çıkan portföy yatırımları 4 trilyon doların üzerindedir..direk yatırım olarakta bu kanaldan dışarıya çıkan para 1.5 trilyon dolar civarında Yen karşılığıdır..2016 sonu resmi rakamları..

MB'larının bastığı paralar şu an 15 trilyon doların üzerinde, yani öyle 7-8 değil..belirtmem lazım..neyse burada kesiyorum..iyi geceler herkese..
    Bu yazıya ilave yapmadan geçemedim..dolar şortcularının, pardon borçlularının en sevdiği, sevindiği ortam bu ortam olsa gerek..yani doların yerlerde serili hali..dolar borcu ödemenin en kolay olduğu ortamlar..dolayısıyla onlar rahatlar şimdi..Türkiye gibi mesela..

Ancak trend gelişip ''carry'' ciler piyasadan çekilmeye başladığında..yani trend bittiğinde ve dolar nihai olarak çekilmeye başladığında(artmaya başladığında), tokadı şlaaaaaaapppp diye ilk yiyecek de dolar şortcularıdır..kısaca ak koyun-kara koyunun belli olma zamanı..

Neyse bu nihai ve en kötü senaryodur..daha çok gel gitler, provalar olabilir tabiki..

Ancak burada dolar düştü diye sevinenlerin aslında neye sevindiğinden haberdar olmalarında fayda vardır..ve devletinde bu konuda önlem alması gerekir kanaatindeyim..

5. Gerçekte DOLARIN CİDDİ DÜŞÜŞÜ YOK ARKADAŞLAR.

Burada aylardır 3.53 civarındaki doların, hadi diyelim 3.48 e düşüşü konuşuluyor. (3.49 olduğunda da düştü bağırtısı çoktu)
    Bu da yaklaşık %1.5 (bir buçuk) düşüştür.

Borsada her ay bunun gibi 10 hareket iniş-çıkış olabiliyor ve gürültüsü olmaz.

Gürültü algı operasyonudur. "Dolar çok düşüyor" gürültüsü ve "daha çok düşecek " algısı ve halkın elindeki yüklü doların bozdurtulması operasyonu.

Bayram sebebiyle olduğundan ve merkez bankasının akşam operasyonlarıyla yani dış müdahale ile "psikolojik" seviye olan 3.50 nin altında tutulduğundan bahsetmiyorum bile.

Unutmayalım bu dolar aralık 2016 da 3.50 nin üzerindeydi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Doların düşüşünü ciddiye almamak deyince...

Hani adam Gökdelenin tepesinden düşmüş...

Aşağı doğru inerken ümitle sayıyormuş...

- daha 147 kat var. 146..145....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bu arada BİST ve VİOP pupa yelken...

Bayram öncesi yeni zirveleri düşünüyor galiba...

VİOP BİST30 da Ekim vadelide 138.000 ler telaffuz edilecek sanırım bugün...
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 24-08-2017 saat: 13:43.

8.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu güzel fiyatlardan 5k $ daha alınmıştır. yannız bu sefer harcamak için,çünkü bayram sonrası ABD'ye gidiyorum. dolarlarımı has kendi vatanında harcamak güzel olacak. ucuza ABD ye gidebilmemi sağlayan AK beyinlere teşekkür ediyorum.
    al al. sallaaa. meydan boş. arkadaş itinayla alır ve biriktirir. koleksiyoncu mubarek. belgesini göster desen yoookkk. hikaye.

Sayfa 371/1009 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421471871 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •