Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 420/1014 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520920 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,353 - 3,360 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Anlatıyoruz ama hala anlayan yok, yok faiz düşükmüş, yok başka ne yatırımı yapsan zarar edermişin, yok betona yatırım yapıp kiraya vermek hem kiradan hem betonun fiyatının artışından para kazanmak en iyisi imiş. Yahu ! kardeşim sen sermayeni yatırıyorsun sonra o sermayeni yatırdığın betonu kiraya vererek 30 - 40 yıl içinde geri amorti etmeye çalışıyorsun ( ki birde o kirayı hem alamamak hemde dayak yiyip allah korusun canından olmak riski de var) . Bunun neresi yatırım allah aşkına ! birisi bana açıklasada bende anlasam. Aynen dediğiniz gibi, malınla REZİL olmak .... Saygılar bizden.
    Fiyatlar ciddi artış trendiyse, yan, her yıl evin fiyat artışı enflasyonun da şöyle bir yüzde on üzerinde getiri sağlıyorsa gayet de iyi yatırımdır.
    Geçtiğimiz yıllarda banka mevduat faizleri nette 8 ve altı olunca, insanlar da bordrolusu dahil uzun vadeli krediler çekerek bu trendden faydlanmaya çalıştı. Kaç kişi tanıyorum 300kya ev adlım 5 sene evvel şimdi 600kya satmam 800 ederi var diyen. Şimdi bu adam bence gayet de güzel yatırım yapmış oluyor. Sadece kira çarpanı ile düşünürseniz işin matematiği de yok. Ama halkımız da o kadar saf değil bir bildiği var(dı) da işte bu fiyatlar kırılmayan titan zinciri gibi sürekli arttı. tahminim orta uzun vadede de arsa ve ev fiyatları , talebi iyi olan bölgelerde artmaya devam edecek. Burdur'dan Sinop'tan ev /arsa alan yatırımcı kusura bakmasın mucize bekleyecek. Ucuzluk tehlikeli bir kavramdır çünkü, ucuz denen şey potansiyeline gore ucuz olmalı, montanına gore değil.

Alıntı Originally Posted by seenop Yazıyı Oku
    Fiyatlar ciddi artış trendiyse, yan, her yıl evin fiyat artışı enflasyonun da şöyle bir yüzde on üzerinde getiri sağlıyorsa gayet de iyi yatırımdır.
    Geçtiğimiz yıllarda banka mevduat faizleri nette 8 ve altı olunca, insanlar da bordrolusu dahil uzun vadeli krediler çekerek bu trendden faydlanmaya çalıştı. Kaç kişi tanıyorum 300kya ev adlım 5 sene evvel şimdi 600kya satmam 800 ederi var diyen. Şimdi bu adam bence gayet de güzel yatırım yapmış oluyor. Sadece kira çarpanı ile düşünürseniz işin matematiği de yok. Ama halkımız da o kadar saf değil bir bildiği var(dı) da işte bu fiyatlar kırılmayan titan zinciri gibi sürekli arttı. tahminim orta uzun vadede de arsa ve ev fiyatları , talebi iyi olan bölgelerde artmaya devam edecek. Burdur'dan Sinop'tan ev /arsa alan yatırımcı kusura bakmasın mucize bekleyecek. Ucuzluk tehlikeli bir kavramdır çünkü, ucuz denen şey potansiyeline gore ucuz olmalı, montanına gore değil.
    Son 5-6 senedir BETON da iyi artış olmadı desek zaten yalancı çıkarız. Ama trend denen bir şey var her trendin sonu er yada geç gelir buna BETON da dahildir. Heleki Türkiye gibi bir ülkede bir apartman dairesi ABD de ki daire fiyatına eşitlenmiş yada kat be kat geçmişse ise ben bunda bir tuhaflık var derim, er yada geç düzeltme beklerim.

HERTA'DAN SATILIK KEMER COUNTRY'DE SEDİR EVLERİNDE DAİRE
    $ 1.200.000 Emlak Endeksi
    İstanbul / Eyüp / Göktürk Merkez Mah.
    İlan No 464461037
    İlan Tarihi 24 Ağustos 2017
    Emlak Tipi Satılık Daire
    m² 230
    Oda Sayısı 4+1
    https://www.sahibinden.com/ilan/emla...64461037/detay

Şimdi yukarıdaki daireyi almak yatırım mı oluyor ?

3. Zenginin parası zugurdun çenesini yorarmış!!!

Yanlış anlamayın, kendimi de zugurt kategorisinin dışında tutmuyorum.

4. Ben farkli dusunuyorum.

Zenginlik degisik bir psikolojidir.

Bu tur ilanlar, zenginlerden cok, emek vermeden para kazanan bazi sazanlara yonelik.

Zengin adam alternatif getirileri bilir, zamanlamayi bilir, neyin kac para edecegini bilir.

Zugurtlerden de daha sıkıdir,

Ben bu tur emlakın, varliklilara satilacagina ihtimal vermiyorum, ama yine cikmasi muhtemel sazanalar kaide bozmaz diye dusunuyorum.

Benim yazdıklarımdan kimse kendimi haklı çıkarmak istediğim sonucuna varmasın . Ben kendi adıma gördüğüm yanlışları paylaşıyorum, ama benim yanlış dediklerim başkalarının doğrusu olabilir, bu herkesin kendi seçimi . Ben diyorum ki dünyada sanal para ile sağlanan büyük bir balon oluştu ve bundan BETON ekonomisi de büyük rant sağladı ama bu iş ilelebet böyle süremez ,hem doğanın kanunlarına hem beşerin oyun kuralına aykırı.

6. Benim bir donusum beklentim var.

Turkiye'de, cok sayida, hayli iyi yetismis yuksek egitimli kisiler var.

Bunlarin bu degisimi gerceklestirecegine inaniyorum.

Bu 2.5 TL.ye cay icmemekle basliyacak, betondan uzak duracak, Akcay'da kilosu 2 TL. olan Incir'i Cagdas'tan 12 TL.ye almiyarak basliyacak bir bakis acisi degisimi olacak.

Ankara'da sakarya'da ceyrek ekmek icine 30 gr Kokorec'e 10 TL. vermiyerek basliyacak.

Ulasimdaki fahis fiyatlara karsi durarak basliyacak bir donusum.

Dikkat ederseniz 10 yil onceki vatandasla bugunku vatandas oldukca farkli.

Bugunkuler, mucadelesiz hic bir seyin basarilamiyacaginin daha cok farkinda.

Bu durumun hizlanarak surecegine inaniyorum.

Betona bakis bile 10 yil oncesinden cok farkli.

7. Ben iki de bir bu cay ornegini veririm.

Belki bazi arkadaslar, birak ya Hocam..! diyebilirler ama 1 bardak cay, 2.5 - 3 TL. dediginizde bu para CAD ile 1 CAD. yapiyor.

335 gramlik bir kutu cola 45 kanada centi.

Yarin Gencler & FB maci var, kapali 162 TL. kale arkasi 82 TL.

Bizim ulkemizdeki bu fiyatlara bakinca, birilerinin bizlere at gozlugu taktirdigini dusunuyorum.

Boyle olmamali.

Ya da biri Tv'lere cikip turbunler bos, millet maclara gelmiyor dememeli.

Bu bakis acisi yerlestikce, milletin ozellikle harcamalarinda cok daha bilincli davranacagina inanmak istiyorum ben.

8.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ben farkli dusunuyorum.

Zenginlik degisik bir psikolojidir.

Bu tur ilanlar, zenginlerden cok, emek vermeden para kazanan bazi sazanlara yonelik.

Zengin adam alternatif getirileri bilir, zamanlamayi bilir, neyin kac para edecegini bilir.

Zugurtlerden de daha sıkıdir,

Ben bu tur emlakın, varliklilara satilacagina ihtimal vermiyorum, ama yine cikmasi muhtemel sazanalar kaide bozmaz diye dusunuyorum.
    Zengin derken, müteşebbis ruhu ve çalışkanlığıyla belli bir birikime sahip olan adamı kastetmiyorum aslında, belki bunkara varlıklı demek daha doğru...havadan para kazanan, sonradan görme paralı kesim demek lazım.

Sayfa 420/1014 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •