Bir malı elinden çıkarmadıkça şu eder bu eder hiç bir anlamı yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Bir malı elinden çıkarmadıkça şu eder bu eder hiç bir anlamı yok.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Değerli Arkadaşlar,karşılaştığım garip bir durumu aktarmak istiyorum,Edirne nin bir ilçesinde ikamet ediyorum,Edirne ye taşınma düşüncem var....dı.Son bir kaç ay içinde Edirne merkez de ev fiyatları %30-%40 arttı.Neredeyse 99 depreminden önce veya 15 yıl+ evlere 250 ve üstü istemeye başladılar,emekli öğretmen bir tanıdığımız var evi 15 yıllık ,estetik yoksunu ama gölet civarı diye alt katını 300 bin tl den satmışlar,kimileri Edirne de imarın geçici bir süre durdurulduğunu,kimileriyse hızlı trenin Edirne ye geleceği için fiyatların bu şekilde arttığını söylüyor ama olan bizim ev alma hayalimize oldu...
Merhabalar güncel bilgi
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde annemlerin 600TL kira bedeli ile oturduğu 10 yıllık evi ev sahibi ile 100.000TL ye anlaştık, Halkbank'tan 60 ay 0,89 faiz oranı ve toplam 700 TL masraf şartlarında kredi için ön onay aldık,kısmetse bayram sonrası tapuyu alacaz.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kirasına göre evin fiyati çok uygun...10 yıllık kıracı olduğunuza göre kiranızın da uygun olması lazım...yanı çıksanız, yeni kıracı 700 e oturacak belkide.
600 üzerinden 14 yıl..700 üzerinden 12 yıl çıkıyor kıra çarpanı..,değil İstanbul'da, Türkiye'nin hiç bir yerinde kolay kolay bulunmaz bu çarpanlar...adam baya sıkışmış olabilir.
Hayırlı olsun bu arada.
Kimsenin derdi maasli kesimi ev sahibi yapmak degil emin ol..
ben is verenim.
1 sene once dolar kuru 2.8 lerdeyken ve enflasyon bu kadar yokken misal diyorum 2 lira cirom varken bugun ayni musterilerle cirom 4 lira oldu.Cunku gelen her zammi mecburen yansitiyorsunuz ve cironuz buna bagli olarak katlaniyor.
3 sene once cektigim kredinin aylik odemesi 4000 tl ve o zaman oturdugum evin kirasi 1800 liraydi.su an odedigim kredi ayni ancak oturdugum evin kirasi 3000 tl oldu.
Ve hepsine ek olarak 3 sene once ciromun % 10 unu odedigim krediye verirken bugun % 5 ini veriyorum krediye..
Durum boyle olunca bu kadar pahali evi alanlarin % 95 i de ticaret ile ugrasanlar oluyor.maasli kesim icinde tabi boyle paralar ciddi yuksek kaliyor..
Ve uzulerek birsey soyleyecegim..Bugun disarida yol kenarinda pilav satan el arabalari varya.Su an ulkede ki % 50 beyaz yakalilardan daha cok kazaniyor o adamlar..
Yer İmleri