Arama sonucu : 9598 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    arkadaslar benim en merak ettigim sey bu forumdaki uyelerin yatirim ortalamasi ... hangi hisse kac lot icin yorumlaniyor nu cok onemli ... bazen bi yoruma veya grafige denk geliyorum ilk defa duyuyorum hisseyi acip gunluk hacmine vs bakiyorum yatirim denebilecek bir miktarla asla girilebilecek hisseler degil ...
    Sayın Aksakal,
    Borsa konusundaki bilgi birikiminize ve foruma katkılarınıza saygı duyuyorum.
    Elbette, herkesin kendi bütçesine ve risk iştahına göre bir yatırım miktarı olacaktır.
    Sizin yukarıdaki yazıda bahsettiğiniz "yatırım denilebilecek miktar"ın alt sınırı sizce nedir?
    Bu konuda piyasalarda genel kabul görmüş bir alt sınır var mıdır?
    Saygılarımla,

2.  Alıntı Originally Posted by mühendis ankara Yazıyı Oku
    Sayın Aksakal,
    Borsa konusundaki bilgi birikiminize ve foruma katkılarınıza saygı duyuyorum.
    Elbette, herkesin kendi bütçesine ve risk iştahına göre bir yatırım miktarı olacaktır.
    Sizin yukarıdaki yazıda bahsettiğiniz "yatırım denilebilecek miktar"ın alt sınırı sizce nedir?
    Bu konuda piyasalarda genel kabul görmüş bir alt sınır var mıdır?
    Saygılarımla,
    herkesin kendi butcesi yatirimidir kimsenin emegini cabasini kucumsemek vs degil kastim ... fakat hisse vardir en fazla 10 binle girilir hisse vardir 500 bin goz kapali yatirilir ... mesela 10 bin yatirilacak bir hisseye borsa cahili parasi bol birinin tesadufen okuyup hisseye girdigini dusunun ... oyle senetler varki gunluk islem hacmi iki milyonu gecmiyor ....

Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    herkesin kendi butcesi yatirimidir kimsenin emegini cabasini kucumsemek vs degil kastim ... fakat hisse vardir en fazla 10 binle girilir hisse vardir 500 bin goz kapali yatirilir ... mesela 10 bin yatirilacak bir hisseye borsa cahili parasi bol birinin tesadufen okuyup hisseye girdigini dusunun ... oyle senetler varki gunluk islem hacmi iki milyonu gecmiyor ....
    Tabiki her hissenin belli bir lot miktarı var.

Bu çok önemli bir husus. Acemi arkadaşlar bunları bilmeden dalarlar sonrada vay efendim ben aldım düştü ben sattım çıktı.

Öyle lönk diye hisseye girilmez. lönk diyede satılmaz. önce hisseyi tanırsın biraz işlem yaparsın. huyunu suyunu derken işlemlere başlanır.

Ben mesela bütün kağıtları tanırım. hangi kağıt ne kadar lotla girilir nasıl çıkılır zaman bize o tecrübeyi öğretti çok şükür.

Ama bazı zamanlar olur xxx hisse dipte hacimsiz iken aldığınız lot kağıda ağır gelebilir. Ama hisse öyle fiyatlara giderki, işlem hacmi attar derinlik artar o kağıt dipte iken aldığınız yüksek lot bir bakmışsınız çerez oluvermiş.

Bunun örneklerini çok yaşadık.

Ama tabi bu konuda bilinçlenmek şart.
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

4.  Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku
    Tabiki her hissenin belli bir lot miktarı var.

Bu çok önemli bir husus. Acemi arkadaşlar bunları bilmeden dalarlar sonrada vay efendim ben aldım düştü ben sattım çıktı.

Öyle lönk diye hisseye girilmez. lönk diyede satılmaz. önce hisseyi tanırsın biraz işlem yaparsın. huyunu suyunu derken işlemlere başlanır.

Ben mesela bütün kağıtları tanırım. hangi kağıt ne kadar lotla girilir nasıl çıkılır zaman bize o tecrübeyi öğretti çok şükür.

Ama bazı zamanlar olur xxx hisse dipte hacimsiz iken aldığınız lot kağıda ağır gelebilir. Ama hisse öyle fiyatlara giderki, işlem hacmi attar derinlik artar o kağıt dipte iken aldığınız yüksek lot bir bakmışsınız çerez oluvermiş.

Bunun örneklerini çok yaşadık.

Ama tabi bu konuda bilinçlenmek şart.
    nasıl yani şimdi üstad 5bnlot aslan alınmaz mı iyi akşamlar cümletten cebi yaptım modem dağ başında malüm fatura haşırt oli akşamları 10 dk giriyom işte gıpraşamayöm de yarın ist olucam inş herkeze bol kazançlar
    bilmeden yazma düşünmeden konuşma.......

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •