Sayfa 439/1009 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539939 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,505 - 3,512 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. enki
    Marjinal etki + haber

1.40 dan 1.03 e düşen euro da eksi faizden çıkış treader lar için bir HABER dir..Para yapılır bu haber ile..
    Tabi tam gaz süper gevşek para politikası ortamında bu haber BÜYÜK tür..

Misal FED in ilk faiz artırımı ile olası bir eylül yada aralık artırımı aynı sarsıntıya yol açmaz.

BOJ da bu 2 liye uydu neden bende yapmıyorum ulen dedi 2013 den itibaren başladı..
    20 sene de 30K dan 8K ya düşmüş sürünen borsası da 20K ya geldi bu süreçte..

Ama para basmanın marjinal etkisi artık iyiden iyiye zayıflıyor..

Bu durumda benim beklentim süper ralliler..

Ben dünya çok iyiye gidecekler çiçekler böcekler demiyorum..

Dönüş bugünden yarına olmaz diyorum..

2. Sıkıştılar girdikleri EM lerden çıkamıyorlar. Dolarlarını alıp gidemiyorlar. Bonuslarını yemek için EURUSD yi bile eksi faize rağmen şişirdiler. Düşünün bankada EURO tutsanız paranız kendiliğinden eriyor.

TRUMP a bir tiyatro oynattılar. Yok kuzey Kore nükleer füze atılabilirmiş.

Masal masal masal.

Paralarını yaptılar. Tek dertleri EM lerden kaçmak ve realize etmek!

Bizim ülkemizdekiler sanırım yemediler zokayı.

DTH lar artmaya devam etmiş bu haftada! Öyle beleşe Dolar yok sana. İstiyorsan git TCMB den al veya Kamu Bankalarından satın al.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şu an FED 1,25..ECB -0,4..

ECB eksi faizden çıktığında sıfır olur..

Euro'nun bu kadar güçlenmesi için sebep değil..

Birde, biri geri saracam diyor..diğeri taper..

ECB'nin taper'i daha zayıf bir ihtimal..bence

sari kafanin kasedi cikcak deyyola, ibo gibi turku cigirip dunyada unlu olmam beni kesmedi, uzay unlusu olcam deyyomus, alemin agzi kese kagidi degil ki buzesin..
    bu arada gecen yaz kizim fibo elli 3.40 demistik, fibo elli bizi kesmez derlerse ;
    yaz kizim diyelim o vakit..:
    2.90 / 3.90
    yaz bakam kizim sen ordan fibo 61.8 , yazdin mi kizim.. kac kademe var dip tepe, 100
    cik 62
    ciktin mi kizim..
    ne kaldi elimizde, 3.28 mi..?
    haaahh yaz kizim, 3.28
    buralardan bi tepik atar diye alalim bizde 10 k dolares
    yazdin mi kizim..?
    yaz yaz okusunlar..
    ytd

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Füze müze boş işler bunlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..

Kimsenin umursadığı yok..
    En yakın büyük borsa jap ler..
    0.45 zorla düşmüş..

8000 den 20.000 e gitmiş..verse verir..ona rağmen vermiyor..

Başkaa ..Başka nedenlerle gel..

Yakın ABD ile K.KORE arasında buzların erimesi ile borsalar zirve tazelediler diye bi haber okursan şaşma..Baştan söylim..

Bu çakal piyasa yapıcıları tanımamışsın sen... Bunlar şeytana papucu ters giydirir, sırtına da davulu sarar geri gönderirler...

Bende sana şöyle bir senaryo yazayım; piyasa zaten çökecekti ama kimse bu faturayı kabul etmiyor ve yapılan yanlış Hamleleri kendine maletmek istemiyor!!!!!!!! Bu yüzden piyasayı biz çökertmedik bir deli ( kuzey Kore lideri ) suyu tıkadı ve ark kurudu algısı verilmek istenebilir !!!! Üç beş şehire veya dağa taşa üç beş füze , bomba her neyse atılır... Bir müddet savaş pozisyonunda beklenir ... Bu Zaman zarfında piyasalar allak bullak, çöküş... Ahanda kuzey Kore lideri bunu yaptı ve krız Adamı belli oldu...

Bu şeytanların böyle düşünmediğini nerden biliyorsun... Olurmu olur... Şimdilik sınyaller böyle yanıyor ve yanmaya devam ediyor .

Amerika'nın şimdiye kadar matbaada karşılıksız bastığı paralar yönünü bulurumu bulur... Altın uçar mı ? Uçar . Kağıt ile aldığı altınlar değerlenir mi? Değerlenir... Böyle bir senaryoda USD ' nin hem stok yaptığı altını Hemde bastığı kağıt dolarları değerlenecek... Bir taşla iki kuş... Hemde fatura başka bir deliye çıkartılarak.Kendisi tertemiz kalacak.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki
    Marjinal etki + haber

1.40 dan 1.03 e düşen euro da eksi faizden çıkış treader lar için bir HABER dir..Para yapılır bu haber ile..
    Tabi tam gaz süper gevşek para politikası ortamında bu haber BÜYÜK tür..

Misal FED in ilk faiz artırımı ile olası bir eylül yada aralık artırımı aynı sarsıntıya yol açmaz.

BOJ da bu 2 liye uydu neden bende yapmıyorum ulen dedi 2013 den itibaren başladı..
    20 sene de 30K dan 8K ya düşmüş sürünen borsası da 20K ya geldi bu süreçte..

Ama para basmanın marjinal etkisi artık iyiden iyiye zayıflıyor..

Bu durumda benim beklentim süper ralliler..

Ben dünya çok iyiye gidecekler çiçekler böcekler demiyorum..

Dönüş bugünden yarına olmaz diyorum..
    ''Marjinal etki+haber'' bu kısmını bende düşündüm ama EUR/USD kısmında bu etkinin üstüne çıkmışlar gibi geliyor bana..FED'in bu faiz farkı ve geri sarma ortamında bu kadarı olmamalıydı diye düşünüyorum..kaldıki tamam, diyelim ki EURO bu yüzden dolar karşısında yükseliyor..peki BOJ'un aşırı genişlemesi devam ederken YEN neden USD karşısında yükseliyor..hadi birileri bahane üretiyor, komiklik yapıyor K.Kore füzesi felan..Peki İsviçre Frankı dolar karşısında neden yükseliyor..üçünün ortak özelliğini görebiliyormusun..

Şimdi BOJ, bu ikiliye(FED,ECB) uydu şeklinde bir şey yok..eğer uyan birileri varsada Japon örneğini alarak uygulayan en başta Bernanke'dir..çünki Japonlar 1990 yıllardan beridir deflasyon sarmalı içindeler ve bu QE olayı ve benzerlerini ABD ve Avrupa'dan çok önce denediler..fakat boyutu hiç bir zaman 2013'ten sonraki kadar büyük olmamıştı..Programın ismi Abeonomics mi neydi, resmen azıttılar o tarihten sonra..geçen günde Kuroda Jackson Hole'da aşırı genişlemeyi sürdüreceğiz dedi..düşünebiliyormusun gelinen noktayı..

Neyse esas mesele şu, bu aşırı genişlemeden çıkan paralar nereye gidiyor..Hepsi Japonyada mı kalıyor sanıyorsun..tahvil karşılığı Japon bankalarınca alınan paralar nerelere yolculuk yapıyor..bir kısmı borsalarda felan olmasın..o yüzden yazdım, sende borsacısın..bilmen gerekir diye düşündüm..saygılar..

6.  Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    sari kafanin kasedi cikcak deyyola, ibo gibi turku cigirip dunyada unlu olmam beni kesmedi, uzay unlusu olcam deyyomus, alemin agzi kese kagidi degil ki buzesin..
    bu arada gecen yaz kizim fibo elli 3.40 demistik, fibo elli bizi kesmez derlerse ;
    yaz kizim diyelim o vakit..:
    2.90 / 3.90
    yaz bakam kizim sen ordan fibo 61.8 , yazdin mi kizim.. kac kademe var dip tepe, 100
    cik 62
    ciktin mi kizim..
    ne kaldi elimizde, 3.28 mi..?
    haaahh yaz kizim, 3.28
    buralardan bi tepik atar diye alalim bizde 10 k dolares
    yazdin mi kizim..?
    yaz yaz okusunlar..
    ytd
    hala TRUMP'ın ABD yi yönettiğini sanan saflar var aramızda. ABD yi başkanlar değil kurumlar ve para babaları yönetir.Başkan halkla ilişkiler görevi görür sadece. kasedi bırak TRUMP'ı canlı yayında yayınlasalar hiç bir değeri yoktur.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Sıkıştılar girdikleri EM lerden çıkamıyorlar. Dolarlarını alıp gidemiyorlar. Bonuslarını yemek için EURUSD yi bile eksi faize rağmen şişirdiler. Düşünün bankada EURO tutsanız paranız kendiliğinden eriyor.

TRUMP a bir tiyatro oynattılar. Yok kuzey Kore nükleer füze atılabilirmiş.

Masal masal masal.

Paralarını yaptılar. Tek dertleri EM lerden kaçmak ve realize etmek!

Bizim ülkemizdekiler sanırım yemediler zokayı.

DTH lar artmaya devam etmiş bu haftada! Öyle beleşe Dolar yok sana. İstiyorsan git TCMB den al veya Kamu Bankalarından satın al.
    Tamam da top yuvarlak..belli olmaz daha, pek heyacan yapmamak gerekebilir..

Bir tarafta çalışan matbaalar, diğer tarafta resesyon riski ve sonucunda balonların hava kaçırması..

Bileşke vektörel..şimdilik bir tarafa yamulabilir ama bu yamulma son yamulmamı bilinmez..

Eğer bu son yamulma ise doların arkasından bakarız mal mal..

Yok, onca pozisyonu hemen bozmazlar bence..bozmaya başlarlarsa zaten panik başlar..sadece kapılar değil binalar felan yıkılır..

O zaman daha bir mal oluruz, söyliyeyim..

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    hala TRUMP'ın ABD yi yönettiğini sanan saflar var aramızda. ABD yi başkanlar değil kurumlar ve para babaları yönetir.Başkan halkla ilişkiler görevi görür sadece. kasedi bırak TRUMP'ı canlı yayında yayınlasalar hiç bir değeri yoktur.
    ben sen kadar bilmem.. sebep lazim bana , bana degilde longculari patlatmaya..

Sayfa 439/1009 İlkİlk ... 339389429437438439440441449489539939 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •