Sayfa 90/997 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 713 - 720 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    yannız hatırlatırım öyle bir şey olduğunda yurtdışından alışveriş ve yurtdışı kredi/debit kartı kullanımı yasaklanır. nasıl bir cehennem olduğunu hatırlatayım. haa birde karaborsa dolarda sahtecilik patlama yapar. şu söylediklerim 1980 öncesi TR nin aynısıdır. hani köselenin altına mark konulurdu.
    Devalüasyonların devlete zararı fazla olmaya başladı, Hatta bir sonraki devalüasyonda eğer sermaye sınırlamasına gidilmez ise tcmb para politikasındaki hakimiyetini tamamen kaybedebilir. Devlet bu riski almak istemeyeceği için son çare sermaye kontrolüne gider. Zaten sermaye kontrolüne gitme kararı benim gözlemlediğim kadarıyla (her ne kadar söylediğin gibi vahim sonuçları olsa da) , devletin kurumlarının (tcmb v.b) para politikasına etki etmedeki güçlerini kaybettikleri bir noktaya gelindiğinde ortaya çıkıyor.

Şu anda dolarizasyon Türkiye'de %42 civarı, bu değer teorik olarak %63-66 aralığına çıktığında tcmb tamamen para politikasındaki fonksiyonunu kaybediyor. Devlet için asıl sakıncalı olan bu o nedenle o noktaya gelmeden önce dolarizasyonun %45-55 aralığına girdiği durumlarda ciddi faiz artışlarına giderek durumu tersine çevirmeye çalışıyor. (şu an bunun emareleri gözüküyor, faiz %10 iken meydanlarda bağıran politikacıların , %14 e çıktığında hiç yorum yapmaması v.b) . Eğer yüksek faize rağmen dolarizasyo %60 bandını geçerse o zaman devletin elindeki tek seçenek sermaye kontrolüne geçmek, zira matematiksel olarak deval M3 içerisinde döviz de ciddi şekilde arttığından tcmb'nin para politikasındaki hakimiyetini eski konumuna göre iyileştirmiyor.

Dolarizasyon %60'ı geçtiğinde devlet kendi bekaası için vatandaşın içine düşeceği durumu pek dikkate almayabilir diye düşünüyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devalüasyonların devlete zararı fazla olmaya başladı, Hatta bir sonraki devalüasyonda eğer sermaye sınırlamasına gidilmez ise tcmb para politikasındaki hakimiyetini tamamen kaybedebilir. Devlet bu riski almak istemeyeceği için son çare sermaye kontrolüne gider. Zaten sermaye kontrolüne gitme kararı benim gözlemlediğim kadarıyla (her ne kadar söylediğin gibi vahim sonuçları olsa da) , devletin kurumlarının (tcmb v.b) para politikasını uygulayamayacakları bir noktaya gelindiğinde ortaya çıkıyor.

Şu anda dolarizasyon Türkiye'de %42 civarı, bu değer teorik olarak %63-66 aralığına çıktığında tcmb tamamen para politikasındaki fonksiyonunu kaybediyor. devlet için asıl sakıncalı olan bu o nedenle o noktaya gelmeden önce dolarizasyonun %45-55 aralığına girdiği durumlarda ciddi faiz artışlarına giderek durumu tersine çevirmeye çalışıyor. (şu an bunun emareleri gözüküyor, faiz %10 iken meydanlarda bağıran politikacıların , %14 e çıktığında hiç yorum yapmaması v.b) . Eğer yüksek faize rağmen dolarizasyo %60 bandını geçerse o zaman devletin elindeki tek seçenek sermaye kontrolüne geçmek, zira matematiksel olarak deval M3 içerisinde döviz de ciddi şekilde arttığından tcmb'nin para politikasındaki hakimiyetini eski konumuna göre iyileştirmiyor.

Dolarizasyon %60'ı geçtiğinde devlet kendi bekaası için vatandaşın içine düşeceği durumu pek dikkate almayabilir diye düşünüyorum.
    o zamana kadar doları güvenli limanlara göndermek lazım desene. benimde aklıma 2019 sonu büyük devalde bunu yapacakları geliyor.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    o zamana kadar doları güvenli limanlara göndermek lazım desene. benimde aklıma 2019 sonu büyük devalde bunu yapacakları geliyor.
    En uygun olanı devletin yüksek faiz uyguladığı %45-55 bandında kalınması ve bir şekilde devletin dolarizasyonu tersine çevirmeyi başarması. Zira bunu başaramadığında yurt dışına gönderilen paralar da eğer Türkiye'de yaşamak istiyorsak pek bir işe yaramayabilir. Benim avrupa'da bir evim vardı, sattım. Herkes bana neden böyle bir şey yaptığımı sordu.
    Cevap çok basit, Türkiye bir yangın yerine döndüğünde anneni babanı, kardeşlerini burada bırakıp gidip o evde huzur içinde yaşayabilir misin?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Devalüasyonların devlete zararı fazla olmaya başladı, Hatta bir sonraki devalüasyonda eğer sermaye sınırlamasına gidilmez ise tcmb para politikasındaki hakimiyetini tamamen kaybedebilir. Devlet bu riski almak istemeyeceği için son çare sermaye kontrolüne gider. Zaten sermaye kontrolüne gitme kararı benim gözlemlediğim kadarıyla (her ne kadar söylediğin gibi vahim sonuçları olsa da) , devletin kurumlarının (tcmb v.b) para politikasına etki etmedeki güçlerini kaybettikleri bir noktaya gelindiğinde ortaya çıkıyor.

Şu anda dolarizasyon Türkiye'de %42 civarı, bu değer teorik olarak %63-66 aralığına çıktığında tcmb tamamen para politikasındaki fonksiyonunu kaybediyor. Devlet için asıl sakıncalı olan bu o nedenle o noktaya gelmeden önce dolarizasyonun %45-55 aralığına girdiği durumlarda ciddi faiz artışlarına giderek durumu tersine çevirmeye çalışıyor. (şu an bunun emareleri gözüküyor, faiz %10 iken meydanlarda bağıran politikacıların , %14 e çıktığında hiç yorum yapmaması v.b) . Eğer yüksek faize rağmen dolarizasyo %60 bandını geçerse o zaman devletin elindeki tek seçenek sermaye kontrolüne geçmek, zira matematiksel olarak deval M3 içerisinde döviz de ciddi şekilde arttığından tcmb'nin para politikasındaki hakimiyetini eski konumuna göre iyileştirmiyor.

müthiş bir yorum !! ara beni bul yarın öbür gün hazine açıldığında canını yakarım özeti bu galiba !

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    En uygun olanı devletin yüksek faiz uyguladığı %45-55 bandında kalınması ve bir şekilde devletin dolarizasyonu tersine çevirmeyi başarması. Zira bunu başaramadığında yurt dışına gönderilen paralar da eğer Türkiye'de yaşamak istiyorsak pek bir işe yaramayabilir. Benim avrupa'da bir evim vardı, sattım. Herkes bana neden böyle bir şey yaptığımı sordu.
    Cevap çok basit, Türkiye bir yangın yerine döndüğünde anneni babanı, kardeşlerini burada bırakıp gidip o evde huzur içinde yaşayabilir misin?
    bunu zaten hep söylüyorum TL mevduat faizi %27 yapılsa ben hemen şimdi TL ye geçerim.

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    müthiş bir yorum !! ara beni bul yarın öbür gün hazine açıldığında canını yakarım özeti bu galiba !
    evet bahri, adam eski bankacıymış kafayı yemiş öyle diyorlar. zira hiç bir berduşt bu denli düzgün ve finansal jargonla konuşamaz diyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bunu zaten hep söylüyorum TL mevduat faizi %27 yapılsa ben hemen şimdi TL ye geçerim.
    O zaman dolarizasyonun %50-55 bandına çıktığı devletin sermaye kontrollerinden önce son hamlelerini yaptığı dönemi beklemelisin. ancak geçmişte de söylediğim gibi, kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan bir devlete hemen sermaye sınırlamalarının öncesindeki bir dönemde %27 ile borç vermek ister misin?. Eğer bu %27 faizin dolarizasyonu geriye çevirecek güçte olacağını düşünüyorsan verirsin. Ben o noktada farklı düşünüyorum. Ben %50 noktasına ulaşılmadan yani geç kalınmadan %16-17 faiz verilmesini ve işin orada duraksatılmasını daha güvenli buluyorum. Zira bu gittikçe dikleşen bir yokuş gibi %55 dolarizasyon oranında %27 faizi ben riskli buluyorum. Ben o faizden o koşullarda borç vermem. Faiz %16-17 olsun ama dolarizasyon koşulları %50 nin altında olsun. Bu da benim bakış açım.

8. Asıl kopma eğer OGER kredisini ödeyemezse ve yerine yabancı bir alıcı çıkmazsa olur bence.

Büyük rakamlar var ortada. Eylül ün ortası gibi vadesi sanırım.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku

Sayfa 90/997 İlkİlk ... 40808889909192100140190590 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •