Sayfa 448/1009 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,577 - 3,584 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Kendi yatırımcılarını kazıklamakta çok ustalaşmış olan Goldman eğer "dolar alın, çok ucuz" diyorsa bence bunun 3 ayrı tercümesi olabilir:
    a) Dolar endeksi DXY'da halihazırda Long pozisyon açmış yani çıkışa oynuyor ve dolar endeksini pompalayacak bir yatırımcı kitlesi oluşturmaya çalışıyor, böylece elindeki DXY Longlar değer kazanacak.
    b) Kendisi "sadece dolar düştüğünde kâra geçen PUT opsiyonlarını" satmıştır ve bu primleri de cebe atmıştır, milleti gaza getirip DXY'nin çıkmasını sağlamaya çalışıyordur ve böylece PUT ların fiyatı çakılır, eğer dolar çıkarsa bu PUT'ları çok daha ucuzdan geri alabilir veya vadesi geldiğinde çok düşük fiyattan pozisyon kapatılabilir.
    c) Dolar endeksinde düşüşe oynamak istiyor çünkü böyle bir beklenti içinde ve bu yönde pozisyon açmaya hazırlanıyor ama tam tersi yönde bir haber yayınlıyor, bu yönde pozisyon açmak için treydin karşı tarafını oluşturmaya çalışıyor ve bunlara ya DXY Long kontratları satacak ya da Call opsiyonlarını boşaltacak, kendisinden bu kontratları alacak müşterileri toplamaya çalışıyor.
    Teorik olarak başka bir şık kaldı mı? Ben takip edemedim.

2. Arkadaş ya Akademisyen ya da MEDYA da yorumcu.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Teorik olarak başka bir şık kaldı mı? Ben takip edemedim.

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Arkadaş ya Akademisyen ya da MEDYA da yorumcu.
    hiç biri, meslek olarak portföy yöneticisiyim, varlık değerleme ve "distressed assets acquisition & disposition" (temerrüde düşmüş varlık alımı & satımı) alanlarında faaliyet gösteriyorum
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Kafayı aşağı çevirdiğinde başladığı noktadan daha aşağıda dip yapıyor.

Aylık grafik tabi.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    EURUSD nefesi ne zaman kesilir bilen var mı?

5. Goldman 16ocak'ta TL yüzde 30 daha değerlenmeli demişti ki o zaman dolar 3,78 idi. 16 haziranda ise Dolar/TL 2,5TL olmalı diyorken dolar/tl 3,52 idi. 3,43 leri gördü.

Şu 8 aydır dedikleri tutuyor.

Ancak açıklamalarından sonra hemen ters yönde harekete başlıyor. Yeni taktikleri bu galiba. Önce ters hareket sonra dediklerine doğru yönelme.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Kafayı aşağı çevirdiğinde başladığı noktadan daha aşağıda dip yapıyor.

Aylık grafik tabi.
    O grafiğe 1979'dan bu yana bakarsak bu sefer 7-8 yıl boyunca yukarı çıkış başladı sanki, yani geri dönüş olacak ama bu sefer gidişat paritenin artmasından yana.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

7.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ben şahsen Goldman neyi tavsiye ediyorsa ona büyük bir şüphe ile yaklaşırım. Yaptıkları manipülasyonlar sonucunda SEC bunlara kallavi bir ceza kesiyor, Goldman da ödemeyi kabul ediyor ama bir şartla: "neither deny nor accept" şablonuyla yapacağı açıklamanın kabulü şartı. Yani "yaptığım icraatın manipülasyon olduğu yönündeki suçlamayı ne ret ediyorum ne de kabul" der her zaman Goldman, standart bir açıklamadır ve SEC tarafından kabul görür.
    Goldman ne ki, en büyük palavralar Rabobank denilen salako bankada.Bizim medya nedense bu heriflere bayılır,para almadan bu işi yaptıklarını sanmıyorum. En gıcık olduğum banka bu Rabobank tır,sinir olurum.

Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    O grafiğe 1979'dan bu yana bakarsak bu sefer 7-8 yıl boyunca yukarı çıkış başladı sanki, yani geri dönüş olacak ama bu sefer gidişat paritenin artmasından yana.
    Mümkünatı yok diyeceğim..çok iddialı olacak..o yüzden zor diyeyim..

Japon, Japon olacaklar..

Her ay 60 milyar Euro mu neydi, o kadar çoğaltıyorlar..son enflasyon rakamı 1,3..

2' nin epey altında..güçlü Euro'nun gelecek aylarda göreceğiz etkilerini..

Enflasyonu araki bulasın..

Neyse biraz abarttım..ödleri kopuyor deflasyondan..

Sayfa 448/1009 İlkİlk ... 348398438446447448449450458498548948 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •