Sayfa 452/1009 İlkİlk ... 352402442450451452453454462502552952 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,609 - 3,616 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Forex'deki işlemlerde kullandığınız kaldıraç oranı son derece önemlidir, bazı platformlar 1 e 1000 hatta daha büyük kaldıraç kullanmaya izin veriyor ama böyle bir kaldıraç kullanmak intihar etmekten farksızdır. Kullanılacak kaldıraç; risk iştahınız, bilgi seviyeniz ve tecrübeniz, treyd amacınız ve tarzınız (örneğin 5 dakikalık grafik bazlı çok kısa vadeli momentumcusunuzdur), kullandığınız sermayeye ihtiyacınızın olup olmayacağı vs ile orantılıdır. Şahsen forex piyasasında 1 e 10 dan fazla kaldıraç kullanılmaması gerektiğine inanıyorum, artı pozisyona giriş / pozisyondan çıkış / stoploss seviyelerinin daha pozisyon açılmadan önce belirlenip taviz verilmeden uygulanması elzemdir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Forex piyasasında işlem yapanların %90 ı teknik analizi kullanır. Bunu yaparken de hangi indikatör setini ve hangi vadeyi baz alacaklarını önceden belirlerler, örneğin Directional Index +-, MACD, RSI, Bollingerler, HOlar gibi. Her bir indikatörün data setini de ayarlamanız gerekir. Mesela treydırların çoğu Bollingerde 20 birim data ve 2 standard sapmayı baz alır ama ben 30 data birimi ile 3 standart sapmayı kullanırım. Kimi 20 ve 5 HO ları baz alır ama ben 50 ve 10 kullanırım. Herkesin kendi tarzına ve amacına uygun ayarları yapması gerekir. Kimi 20 ayrı indikatörü eş zamanlı olarak takip eder, bana 5 tane yeterlidir.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Moruk Yazıyı Oku
    İktisat bilimi logaritmik Graf. Bakarak döneydi
    Kimse fikir neyim yurutmezdi
    Koy ekrana tamam
    Bigmek endeksi filan bunlara inanmayın
    Iktisadin temeli tarıma dayanır
    Verimsiz tarım pahalidan gıda bulmaya sebep olur
    Beslenme iktisadi zincirde barınma ve üreme den önce olup
    Havadan ilaçlama yapamayacak kadar arsaları kuculterek öyle kupon zirai ekim yapan yerler zaten çoktan çift okey atmislardir
    Tüm dünya finansal sistemi gocecek tek tarimcilar ayakta ve hayatta kalacak. Uyurken devrilip yatabilirler. Hep ayakta uyunmaz.
    Nostradamus moruk
    Babavanga diycegdim cinsiyet tutmuyo
    Uzgunum ama buna katilmiyorum

Tarim teknolojileri maalesef sizin tahmin edemeyeceginiz kadar cok ilerledi. Verim patladi artik yretim cok ucuza geliyor. Dunyanin hicbiryerinde ciftciler bu yuzden gecinemiyorlar fiyatlar asiri dusuk. Hersey olmasi gerektiginden cok daha ucuz ve bol. Ama gdo lu ici agir metal dolu fakat sonucta uretim bol. Artik tarimin suratina bakan yok

Dun ozdere pazarinda 8 misir 5 tl idi. Artik nasil ilac ve hormon kullaniyorlarsa

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bu seviyeden 2,5k $ daha alınmıştır,ABD tatilim için iyi yardım etti bu AK beyinler. seattle dan başlayıp los angeles'e kadar ineceğim, her gün ayrı bir beach te , ucuz içki ve benzinin keyfini süreceğim.şimdi araba işine karar verelim. camaro mu yoksa mustang mi? hadi bakalım dolarcılar şu konuya kafa yorun biraz.
    Ne beach i ya?

Okyanusa girilmiyor oralarda. Dunyadan haberin yok. Altinda hummer olsa ne olur suyun rengi siyahimtirak

Aklin olsaydi o paranin 10 da birine ege denizinde yuzuyordun simdi

Zaten tatil diye amerikaya gelenlere zorunlu beyin ameliyati sart. Anayasaya konmasi gerekiyor bunun. Bu arada ac kalacaksin yada gdo ve msg li asphartame li yemekler yiyeceksin

Egitimmmm

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    eğer dolar bugün 4,20 olsa bu tatile gitmezdim, bu sene dolar stoklamama ve bu tatile gidebilmemi sağlayan AK beyinlere teşekkür ediyorum.
    Abicim adami deli etme

O dolarlari git guzel bir ulkede harca. Pisman olacaksin. Hicbirsey yok amerikada. Ben 24 yildir ariyorum bulamadim

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by browjn Yazıyı Oku
    Var bir pislik finans piyasalarında... 6 aydır şu portföyde beklerim; /25 dolar, /25 Euro , /50 mevduat.

Tek zarar yazan kalemim dolar !!!!!

Geçen yıl İstanbul'da beş yıldızlı bir otel odasını 112 dolara verirken , bu yıl 40-50 dolara veriyoruz . Doluluk oranı /90 olsa ne yazar? Ne mi yazar? Zarar yazar.

Kesinlikle bir mokluk var... Hiç bir şey gösterildiği gibi değil bencede.
    40-50 dolarmi?

Bu nasil gercek olabilir? Hemde dolar bu kadar dusmusken

7.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Uzgunum ama buna katilmiyorum

Tarim teknolojileri maalesef sizin tahmin edemeyeceginiz kadar cok ilerledi. Verim patladi artik yretim cok ucuza geliyor. Dunyanin hicbiryerinde ciftciler bu yuzden gecinemiyorlar fiyatlar asiri dusuk. Hersey olmasi gerektiginden cok daha ucuz ve bol. Ama gdo lu ici agir metal dolu fakat sonucta uretim bol. Artik tarimin suratina bakan yok

Dun ozdere pazarinda 8 misir 5 tl idi. Artik nasil ilac ve hormon kullaniyorlarsa
    Şimdi Özdere de 8 mısır 5 tl ise
    Al goturuver abi
    Amerikada sat para kazan
    Yaliniz tarım teknolocisi gelismedi
    Toprağın yapısını bozan kimyevi gubrelee vaa
    Şimdi otuz yıl iyi verim aliyon sonra torpagin biokimyasal yapısı degisiyo hiç ürün alamiyon
    Allahtan guresel ısınma var
    Bari verimsiz donuk yerlerde tarım hayata gecivercek sonracima bi yirmi yıl daha gider
    Sonrası zate sıkıntı yok
    Ben olmuş olurum o vakit
    Kalan sağlar düşünsün
    Son düzenleme : Moruk; 31-08-2017 saat: 08:27.

8. Mısır çok rafine bi örnek
    Dünya uluslari
    Ay zayiflatiyo
    Fleyks yedirelim şunlara desende
    Mısır asla buğday patates yerini alamaz
    Ha buğday patateste dolgu ürünleri
    Kimsede 3 vakit et yiyecek para yok
    Olsa her öğün herkes bonfile yer zaten
    Şimdi siyah uzum diyelim anca pazarda 4 tl den alırsın kiloyu
    Markette 5 ten aşağı yok
    Tabi doyucam diye
    Sürekli buğday patates mısır yerseniz
    Böyle garip yazılar yazarsıniz Hahahaha
    Yani demem o ki
    Sırf biz değil
    Cayna banglades Pakistan bilimum yer
    Tarım yerine sanayiiyi tercih etti
    Şimdi hem para yok hem açlık var
    Uzun görmek lazım bazı şeyleri
    Yoksa teknolojiyi gelistiremeyene patent uretemeyene sanayi Lüküs . Sanayi ardında patent desteği olmadan bi hictir
    Hatta bana kalsa patent al sat
    Hiç sanayi dahi kurma
    Patentten yidigin paranın bereketi hec bişi de yoh
    Ha sanai de Olmalı mı belki olmalı ama bi tarım kadar değil
    Tarım candir ya
    başta yaş meyve sebze en para eden şeyler
    Sonra bunların kurulari
    Kuru üzüm kuru kayısı gibi
    Yoksa mısır sıralamada en sonuncu sırada zaten
    Üstelik Mısırda lider amerikaki ucsuz bucaksız heryer mısır tarlası yani o bile tarıma bakiyo kastım o
    Son düzenleme : Moruk; 31-08-2017 saat: 09:44.

Sayfa 452/1009 İlkİlk ... 352402442450451452453454462502552952 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •