Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 440/1014 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540940 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,513 - 3,520 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hmm ! 3 yıl sonra bitirileceği söylenen şu anda sadece hayal olan bir proje olduğundan dolayı olmasın sakın. !... Toki güvencesi ne kadar sağlam acaba !... O yüzden mi Toki habire gerçekleşmeyen, bitirilmeyen güvencesi ! olduğu projeler için tazminat ödüyor . Neyse biz baştan uyarımızı yapalımda 3 yıl sonra dediydik ama siz laftan anlamadınız layığınızı buldunuz derken kimsenin söyleyecek lafı olmasın. Ha! umarım hayalciler kazanır bizde dediklerimizle kalırız zaten bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil... Birde dip not düşmekte fayda var , ne tesadüftür ki ilk GMS için AK partili bir müteahhit projesi seçilmiş tamamen tesadüf olsa gerek.
    Projeyi Ruhsatı, Değerlendirme Raporunu vs. incelerseniz ( https://www.toki.gov.tr/izahname-seti) görürsünüz. Burada bahsettiğiniz türden bir sorun yaşanma olasılığı diğer Toki güvencesi olan veya olmayan projelerden çok daha az. Çünkü hem Yüklenici firma hem Toki, Hem Spk tarafından denetleniyor.

Söylediğim gibi keşke cazip bir fiyat örn 35.000 üzerinden arz edilse idi. GMS ile bundan sonra da konut sertifikaları satılabilmiş olacaktı. ayrıca 3 yıl boyunca finansman maliyetine de alıcılar katlanmamış olacaklardı.

Ben bu yöntemin doğru bir uygulama olduğunu, ama ilk arzdaki hatalar ve oluşan olumsuz algı yüzünden ilginin az olacağını düşünüyorum.

Tabiki siyasi değerlendirmelerle işe farklı da bakabilirsiniz bu sizin tercihiniz

Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    Projeyi Ruhsatı, Değerlendirme Raporunu vs. incelerseniz ( https://www.toki.gov.tr/izahname-seti) görürsünüz. Burada bahsettiğiniz türden bir sorun yaşanma olasılığı diğer Toki güvencesi olan veya olmayan projelerden çok daha az. Çünkü hem Yüklenici firma hem Toki, Hem Spk tarafından denetleniyor.

Söylediğim gibi keşke cazip bir fiyat örn 35.000 üzerinden arz edilse idi. GMS ile bundan sonra da konut sertifikaları satılabilmiş olacaktı. ayrıca 3 yıl boyunca finansman maliyetine de alıcılar katlanmamış olacaklardı.

Ben bu yöntemin doğru bir uygulama olduğunu, ama ilk arzdaki hatalar ve oluşan olumsuz algı yüzünden ilginin az olacağını düşünüyorum.

Tabiki siyasi değerlendirmelerle işe farklı da bakabilirsiniz bu sizin tercihiniz
    Makro inşaat kim bir bakın ve sonra işin siyaset boyutu var mı yok mu ona göre sertifikanın doğru yada yanlış yönlerini konuşalım. GMS işi şimdi bulunmuş bir yandaş destekleme finansmanı değil , yıllar önce ANAP döneminde ortaya atılmış bir sistem. O zamanla bu zaman arasında tek fark var, ANAP döneminde HALKALI TOPLU KONUT projesi sertifikaları borsada işleme açılmamıştı, her 6 ayda bir memur maaş artışı kadar değerlendiriliyor ve bu fiyattan Emlak bankasına istenilen zaman geri satılabiliyordu. En azından aldığın ilk günkü fiyat üzerinden bir fiyata satıyordunuz. Tam olarak enflasyon farkını karşılamasanızda şimdiki gib eksi fiyattan , o da borsada alıcı bulursanız satmak zorunda kalmıyordunuz. Fakat görünen şu ki ANAP ın tohumları işi şimdilerde farklı bir boyuta taşıyıp milleti daha iyi kerizlemenin yolunu bulmuşlar . Neyse benim görüşüm bu, geçmişte olanlar bana gelecek için hep ayna tutar , benim işim geçmişteki deneyimlerimi paylaşmak ama herkesin kendi aklı fikri var nereye ne şartlarda yatırım yapmak istiyorsa buyursun yapsın.

Tabi birde şu saçmalık var, bir iş doğru ise o işin doğru olduğunun kanıtları olmalı, sen 42.5 Tl den halka IRZ yap aradan geçen 6 ay sonra 35 Tl de BIST de almayanı dövsünler. `Deveye sormuşlar niye boynun eğri demişki nerem doğru ki !...`

42.5 Tl den halka arz yerine 35 Tl den edilse daha doğru olurmuş... Niye 35 Tl den de 30 Tl den değil mesela !... Değerlendirmeyi neye göre yapmak doğru olur ? Betonun gözde olduğu dönemde ne fiyata satarsam KERİZ bulurum dönemi olsa hadi diyeceğim ki 35 Tl den alan iyi kar edeecek ama o dönem çoktan bitti fakat çakallar hala kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar ve bir şekilde bunu birilerine yediriyorlar.

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    42.5 Tl den halka arz yerine 35 Tl den edilse daha doğru olurmuş... Niye 35 Tl den de 30 Tl den değil mesela !... Değerlendirmeyi neye göre yapmak doğru olur ? Betonun gözde olduğu dönemde ne fiyata satarsam KERİZ bulurum dönemi olsa hadi diyeceğim ki 35 Tl den alan iyi kar edeecek ama o dönem çoktan bitti fakat çakallar hala kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar ve bir şekilde bunu birilerine yediriyorlar.
    Allahın kayabaşında m2 si 5000 Tl den daire alacağım eee ! sonra hangi kerize 10 binden satacağım ?

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Tabi birde şu saçmalık var, bir iş doğru ise o işin doğru olduğunun kanıtları olmalı, sen 42.5 Tl den halka IRZ yap aradan geçen 6 ay sonra 35 Tl de BIST de almayanı dövsünler. `Deveye sormuşlar niye boynun eğri demişki nerem doğru ki !...`
    o zaman şu saçmalığa bir cevabınız olmalı neden hala m2 3600 borsadan almak varken m2 4700 proje ofisinden satış yapılıyor.

7. bölgeyi bildiğim için söylüyorum şu anda proje ofisinde fiyatları m2 3700 e indirsinler 1 ay içerisinde daire kalmaz. Ama bu borsada olduğu için satılmıyor.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Allahın kayabaşında m2 si 5000 Tl den daire alacağım eee ! sonra hangi kerize 10 binden satacağım ?
    yatırım için alacaklara bende tavsiye etmiyorum.

Sayfa 440/1014 İlkİlk ... 340390430438439440441442450490540940 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •