Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 442/1014 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542942 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,529 - 3,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    İşin alternatif maliyet kaybına girmiyorum bile , adam daha kazık yediğinin farkında değil 6 aylık faiz kaybını da maliyetine ilave et diye nasıl söyleyeceksin...
    42.5 TL'den 10.000 sertifika alan birinin fiyatın aynı kaldığı her gün (cumartesi pazar dahil) *günde* 150TL net zarar edeceğini söylesek belki daha açıklayıcı olabilir. Fiyat düşüşünü düşünmek bile istemezdim, zira yaşlandırılmış maliyetle 35TL'ye düşen fiyatın *günlük* zararı orta ve uzun vadede 300TL'ye kadar çıkacaktır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Mütahitler niye TV lere gazetelere bu kadar reklam verip masraf yapıyorlar ki.
    konutların beklemesin de sorun yok ki çünkü konut bekledikçe değeri artacak. bu sene 500 olan 3 sene sonra 1 milyon 3 sene sonra 2 milyon olacak.mütahitin parası hep değerlenecek (üstelik F/K süper) bir kaybı olmayacak
    şimdi mütahit ben kazanmayayım sen kazan diye bu konutu bana satacak.
    Hülasa mütahit altın yumurtlayan tavugunu bana ucuza satacak.Neden?
    Sektörü bilmediğiniz belli ,500K satılan evin muthayit maliyeti en fazla 100k.Daha önemlisi ,daireyi hemen satmali ki diğer projesine finansmanı sağlasın.Yani kazancını geometrik olarak katlasın.İstisna elbette olabilir ancak geneli bu şekilde.

3.  Alıntı Originally Posted by etnaxy Yazıyı Oku
    Sektörü bilmediğiniz belli ,500K satılan evin muthayit maliyeti en fazla 100k.Daha önemlisi ,daireyi hemen satmali ki diğer projesine finansmanı sağlasın.Yani kazancını geometrik olarak katlasın.İstisna elbette olabilir ancak geneli bu şekilde.
    satamadıktan sonra neyin projesi

4. 100 -----> 500

500 -----> 1000

1000 ---->1500

ilginç
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    walla cambazlığa itirazı olan derdini gidip IMF'ye anlatır, hesap IMF'nin..

bu arada mahfi hoca nasıl 'iyi' bi cevap vermiş anlamak zor- IMF'nin bu satınalma gücü paritesine dayalı hesabının teorik ve pratik olarak doğru olduğunu yazmış.. ve demiş ki, dünyanın bir yerinde bir satış ihalesi yapılırken ben kendi sagp paritesine dayalı doları mı versem olur mu ? vs vs.. demagoji, boş laf..

sagp bakınca doğal olarak her türden EM ekonomisi daha büyük görünüyor, çünkü aynı 100 dolar londra, zürich, tokyo gibi yerlerde alabildiği şeyden daha fazlasını alabiliyor istanbul, moskova, rio, delhi falan gibi yerlerde.. eeeee ?? zaten önemli olan belirleyici olan kriter bu değil mi ? sen 2000 dolar maaşla londra'da sürünen bir paryasın, aynı 2000 dolarla istanbul'da yada delhi'de kralsın.. ikisi de aynı 2000 dolardır mı diyeceğiz ?
    Ben hayatımda bu kadar omurgasız yonetici sürüsü görmedim...sagp, kişi bası milli gelir vs..,bunların hepsinin bir dayanağı var, artısı eksisi var.

Mevzu hangisi iyi hangisi kötü mevzusu değil...30 senedir ekonomiyi az çok takip ederim...şimdiye kadar sagp e göre dünyada şu sıradayız dendiğini duymadım..utanma diye bir kavram yok..,zamanı geldiğinde, gelirimizi 25000 usd yapacağız dedik, ve yaptık da diyebilirler...nasılsa halk salak, ne atarsan yiyor, ve bu işi savunacak yandaş sürüsü de hazır kıta bekliyor...propaganda yapmak için taktikte bekliyor.

yıllardır bu forumdayım...18 sene oldu....özellikle yandaş sürüsü uçtuk kaçtık, çok iyi büyüdük dediğinde ben de şunu derim...sen büyüdün de, millet yerinde mi saydı..herkes büyüdü, az çok herkes gelişti...önemli olan sıralamada kaçıncı olduğun...80 lerde, 90 larda 16-20 arasindaydin...yıl 2017 hala 17. Sin...böyle giderse 2018 de 19-20 olma riskin var...nerde büyüdün, nerde geliştin????

Şimdi çıkacak bu kurnaz siyasetçi, ve yandaş tayfası dünyada 13. Büyük ekonomiyiz diyecek, sagp ye göre diyecek...bir süre sonra sagp demeyecek, sadece 13. Vs diyecek...kişi bası 10.xxx değil, 24.xxx diyecek...bir süre sonra sagp hiç geçmeyecek, artık 24.xxx ler kullanılır olacak.

Bunlar çok kurnaz ya, böyle salak bir topluma, böyle şark kurnazı siyasetçi yakışır zaten.

6. Ses var görüntü yok... TOKİ, 21 binden fazla davayı kaybetti
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...aybetti/195659

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Ses var görüntü yok... TOKİ, 21 binden fazla davayı kaybetti
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...aybetti/195659
    Her yerde hırsızlık var ama hem polis hem savcı hem hakim aynı ellerde olunca üstüne milletin belli bir kesimide bu işe payanda olunca adama derdini YALOVA kaymakamına anlat derler. Zaten ne derlerse desinler %50 nato kafa nato mermer olduktan sonra değişen fazla bir şeyde olmaz ve bence TOKİ den yedikleri kazık bunlara az bile...

8. Tapulu dairelerine borç çıkarılınca şoke oldular: Henüz haberi olmayan çok sayıda vatandaş var.

İzmir'in Buca İlçesi Çamlıpınar Mahallesi'nde oturanlara 14 yıl sonra, Milli Emlak Müdürlüğü'nden, evlerini üzerine yaptıkları arsalarına 'Hazine fazlalığı' bedeli ödemeleri için tebligat geldi. Halktan arsalarının büyüklüğüne göre 30- 70 bin TL arasında değişen bedeller istendi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/t...andas_var.html

Sayfa 442/1014 İlkİlk ... 342392432440441442443444452492542942 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •