Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 441/1014 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,521 - 3,528 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. ayrıca toki park mavera da olduğu gibi lüks segmentte olmayan yeni bir satış ilanı yayınladı. http://kayasehiristanbul.net/toki-ka...fiyat-listesi/ buraya gelecek talep gösterge olacaktır. yayınlanan satış ilanında ortalama m2 fiyatlarının 3600 olduğu görülüyor. sizin ölçülerinize göre 1 kişi bile talep etmemeli sonuçlara hep birlikte bakalım. değerlendirmeler değilde (siyasi yada ekonomik) arz ve talep cevap versin olur mu ?

Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    o zaman şu saçmalığa bir cevabınız olmalı neden hala m2 3600 borsadan almak varken m2 4700 proje ofisinden satış yapılıyor.
    Ofisten bu fiyattan satış yapılması ve alıcı bulması 42.5 Tl den halka IRZ edilip geçen 6 ayda 35 Tl den borsada işlem görmesine ve bu fiyatın ucuz olması iddiasına dayanak mıdır ? Siz emlak tan anlıyorum diyorsunuz ve fiyat ucuz diyorsanız niye bu sertifikalara yatırım yapmıyorsunuz ? Sizinde buna bir cevabınız varsa bizde burada bu sertifikaya niye yatırım yapmadığınızı öğrenip bir çıkarım yapabiliriz belki.

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Tabi birde şu saçmalık var, bir iş doğru ise o işin doğru olduğunun kanıtları olmalı, sen 42.5 Tl den halka IRZ yap aradan geçen 6 ay sonra 35 Tl de BIST de almayanı dövsünler. `Deveye sormuşlar niye boynun eğri demişki nerem doğru ki !...`
    TL için ciddi yüksek bir faizin olduğu bir ortamda 6-7 ay önceki 42.5TL nin şu anki değerinin 45.5-46 TL olduğunu varsayarsak şu anki 35 TL'lik fiyattaki zarar ciddi boyutlarda gözüküyor. Türkiye'de borsada işlem gören bu tür kağıtlar yüksek faiz ortamından dolayı uzun vadede kazançlı olamazlar. Zaten kazançlı olsaydı yani faizi yenebilecek bir proje olsaydı, ya sermayedar ya da hiç olmadı banka bu işi kaçırmaz hemen kredilendirirdi. Bankaların neye burun çevirdiklerine bakın ve o alana paranızı yatırmayın, en son bankalar kredi vermek istemedikleri özel sektör şirketlerini ÖST adı altında özel sektör tahvili'ne yönlendirdiler. Bu tahvillerden yapılan tahsilatlarla kendilerine olan kredileri kapattırdılar, sonrası malum......
    Orada büyük sermaye dururken neden bunu halka devretsinler, çok ince eleyip sık dokumak gerekli
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Bekara karı boşamak kolay derler, ilginç...

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    TL için ciddi yüksek bir faizin olduğu bir ortamda 6-7 ay önceki 42.5TL nin şu anki değerinin 45.5-46 TL olduğunu varsayarsak şu anki 35 TL'lik fiyattaki zarar ciddi boyutlarda gözüküyor. Türkiye'de borsada işlem gören bu tür kağıtlar yüksek faiz ortamından dolayı uzun vadede kazançlı olamazlar. Zaten kazançlı olsaydı yani faizi yenebilecek bir proje olsaydı, ya sermayedar ya da hiç olmadı banka bu işi kaçırmaz hemen kredilendirirdi. Bankaların neye burun çevirdiklerine bakın ve o alana paranızı yatırmayın, en son bankalar kredi vermek istemedikleri özel sektör şirketlerini ÖST adı altında özel sektör tahvili'ne yönlendirdiler. Bu tahvillerden yapılan tahsilatlarla kendilerine olan kredileri kapattırdılar, sonrası malum......
    Orada büyük sermaye dururken neden bunu halka devretsinler, çok ine eleyip sık dokumak gerekli
    İşin alternatif maliyet kaybına girmiyorum bile , adam daha kazık yediğinin farkında değil 6 aylık faiz kaybını da maliyetine ilave et diye nasıl söyleyeceksin...

6. Bir dairem var. Bunun dışında yatırım için daire alınmasına (çok özel durumlar dışında) karşıyım. Fakat dairem olmasa değerlendirebilirdim.

7.  Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    ayrıca toki park mavera da olduğu gibi lüks segmentte olmayan yeni bir satış ilanı yayınladı. http://kayasehiristanbul.net/toki-ka...fiyat-listesi/ buraya gelecek talep gösterge olacaktır. yayınlanan satış ilanında ortalama m2 fiyatlarının 3600 olduğu görülüyor. sizin ölçülerinize göre 1 kişi bile talep etmemeli sonuçlara hep birlikte bakalım. değerlendirmeler değilde (siyasi yada ekonomik) arz ve talep cevap versin olur mu ?
    Mütahitler niye TV lere gazetelere bu kadar reklam verip masraf yapıyorlar ki.
    konutların beklemesin de sorun yok ki çünkü konut bekledikçe değeri artacak. bu sene 500 olan 3 sene sonra 1 milyon 3 sene sonra 2 milyon olacak.mütahitin parası hep değerlenecek (üstelik F/K süper) bir kaybı olmayacak
    şimdi mütahit ben kazanmayayım sen kazan diye bu konutu bana satacak.
    Hülasa mütahit altın yumurtlayan tavugunu bana ucuza satacak.Neden?

8.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Mütahitler niye TV lere gazetelere bu kadar reklam verip masraf yapıyorlar ki.
    konutların beklemesin de sorun yok ki çünkü konut bekledikçe değeri artacak. bu sene 500 olan 3 sene sonra 1 milyon 3 sene sonra 2 milyon olacak.mütahitin parası hep değerlenecek (üstelik F/K süper) bir kaybı olmayacak
    şimdi mütahit ben kazanmayayım sen kazan diye bu konutu bana satacak.
    Hülasa mütahit altın yumurtlayan tavugunu bana ucuza satacak.Neden?
    Bu toplum diğer yatırım araçlarına çok uzak (borsa, faiz, türev piyasalar vs.) Halkın genelinin bildiği birkaç yatırım var, birisi altın o da sınırlı miktar için(fazlasını taşımanın riski var) diğeri döviz bir diğeri ise bildiğiniz üzere gayrimenkul.

Uzun yıllar boyunca gayrimenkule yatırım yapıp ciddi paralar kazananlar oldu. projeden daireye girip bir miktar ödeyip karı ile birlikte satıp devredenler oldu son 15 yıl boyunca genel trend bu idi. Bu işin böyle gideceği anlamına gelmiyor. Son yıllarda talepte daralma olduğu aşikar. Zaten konut endekslerinde ve diğer göstergelerde bu trendin durma ve gerileme noktasına geldiği görünüyor.

3. defadır tekrar etmek zorunda kalıyorum. Bende daire yatırımının diğer alternatiflere göre tercih edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Oturmak için alanlar istisna.

Fakat, bu ülkede genç nüfus olduğu sürece, 2002 öncesi konut stoğu var olduğu sürece (kimse, bile bile yıkılacak bir binada oturmak istemez, fırsatı olan daire alır) ve İstanbul global bir merkez olmaya başladığı (farklı değerlendirmeler olabilir saygı duyarım)sürece bir şekilde konuta talep olacaktır.

Sadece spesifik bir konuda projeyi bölgeyi cari fiyatları bildiğim için değerlendirmede bulundum

Saygılar.

Sayfa 441/1014 İlkİlk ... 341391431439440441442443451491541941 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •