Sayfa 490/1009 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 3,913 - 3,920 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    ehhh o zaman enflasyonun nedeni faiz olduğuna göre..faizler düşmelidir değil mi?

özellikle londra'ya ödenen faizler..

esasen geçen sene tüm tl'yi dolara çevirirken dedim ki, en kötü reis bu işin nihai garantisi..hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olur..izlemeye devam edelim bakalım..bu faizlerle beton sektörü zor gider..
    sadece beton değil ekonomi stop yapar çünkü bu kadar faiz ödeyip te kimse yatırım yapmaz.eninde sonunda yaptırırlarsa faizin üstünde bir enflasyon ortaya çıkar.bu da paranın değer kaybıdır.şimdi taşıma su değil ama bağlanan göl (kgf) kuruyacaktır.bu kgf nin en basit açıklaması bugün yediğiğimiz hurmalar yakında bizi tırmalayacaktır olur.işler in sıkıntıya düşmesi için daha zaman var 3-6 ay arası.fakat cansuyu yetiştirme hızına ve büyüklüğüne göre bu derin veya saman altından kendini belli edecek.sadece şu kadarı kesin ki bu günleri arayacağız.benim görüşüm budur.zamanla doğru yanlış ortaya çıkar.kimseye yatırım tavsiyesi değildir.

2. faizin üstünde enflasyon deyimi şudur.yanlış anlaşılmasın.enflasyon arttıkça faiz faiz arttıkça enflasyon artacaktır.eski günlerdeki gibi.sonra da sistem kendini çeviremez hale gelip fişi çeker.yada birileri bunu görür ve politika değiştirir. bu da büyük bir deval demektir.kartopu daha çekirdek aşamasında.hele bir etraftan kar toplamaya başlasın.uyanmalar işler büyüdüğünde olacak.eskiden fişi çekeni de çekmeyip te günü kurtarayım diyenide süpürmüştü.ytd.

Alıntı Originally Posted by lowdown Yazıyı Oku
    sadece beton değil ekonomi stop yapar çünkü bu kadar faiz ödeyip te kimse yatırım yapmaz.eninde sonunda yaptırırlarsa faizin üstünde bir enflasyon ortaya çıkar.bu da paranın değer kaybıdır.şimdi taşıma su değil ama bağlanan göl (kgf) kuruyacaktır.bu kgf nin en basit açıklaması bugün yediğiğimiz hurmalar yakında bizi tırmalayacaktır olur.işler in sıkıntıya düşmesi için daha zaman var 3-6 ay arası.fakat cansuyu yetiştirme hızına ve büyüklüğüne göre bu derin veya saman altından kendini belli edecek.sadece şu kadarı kesin ki bu günleri arayacağız.benim görüşüm budur.zamanla doğru yanlış ortaya çıkar.kimseye yatırım tavsiyesi değildir.
    %100 haklısınız ancak dün bir arkadaştan alıntıladığım kısımı buraya yapıştırıyım..

Timothy Ash

Mevcut küresel ortamın yatırımcıların Türk lirasına yönelmesini sağladığını kaydeden Ash, "Bu durum, yatırımcıların yüksek faiz oranına sahip ülkelerde sabit getirili varlıklara olan talebini artırabilir. Türkiye, halihazırda Türk lirasında yaklaşık yüzde 11-12 seviyesinde getiri sunuyor. Bu da yabancı yatırımcılar için çekici." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin portföy yatırımlarından artan bir şekilde yararlandığını belirten Ash, bu yılın ilk yarısında Türkiye'ye net portföy akışının toplam 17,8 milyar ABD dolarına ulaştığını, bu rakamın, geçen yılın ilk yarısında 8,9 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu kaydetti.
    Zor oyunu bozar diye bir laf vardı..Zor değil ama artık para oyunu bozuyor..bugünkü ortamda görüldüğü gibi kendi benzerlerin arasında en yüksek faizi verirseniz, dünyanın getiriye aç yatırımcılarını buraya çekmeniz zor olmuyor..o bakımdan neyin ne zaman olacağı çok belli olmaz görüşündeyim..saygılar..

4. iyi de bu şimdilik böyle.daha bu seviyeden ne kadar faiz verebiliriz.batarız.bu sürdürülemez.gelen para enflasyon yapıyor çünkü para zaten yatırım yapmak için otomotik zamlı.zamanla gelen parayı kimse takmaz çünkü astarı yüzünden pahalıya gelir.kısacası yakında işletmeler gelenin gideni arattığını görecek.sonra sı malum.ytd.

Alıntı Originally Posted by lowdown Yazıyı Oku
    iyi de bu şimdilik böyle.daha bu seviyeden ne kadar faiz verebiliriz.batarız.bu sürdürülemez.gelen para enflasyon yapıyor çünkü para zaten yatırım yapmak için otomotik zamlı.zamanla gelen parayı kimse takmaz çünkü astarı yüzünden pahalıya gelir.kısacası yakında işletmeler gelenin gideni arattığını görecek.sonra sı malum.ytd.
    Çok detay bilmiyorum ama alım gücü içeride iyice düşer, o faiz yine ödenir..siyaset, yönetim ne olur, orası ayrı konu..tabiki yinede bir sınırı olacaktır, en azından borç verenler açısından..ayrıca gelen para niye enflasyon yapsın..turizmde gelen paralar enflasyon mu yaratıyor..MB gereğini yapıyor olmalı diye düşünüyorum..saygılar..

6. 9eylul kkorenin kuruluşuymus, yine birtakım füze denemeleri olabilir deniyor

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. gelen paranın faiz yükü sırasıyla aktarılır son kullanıcı bunu enflasyon olarak görür.ayrıca para çoğaldıkça mala karşı değeri düşer yani malın değeri artar.diğer bir anlamıda diğer paralara karşı değer kaybettiğidir.teori de şu an uyguladığımız politikanın sonucu bellidir.fakat zaman aralığını işi bilenler kendi pastalarını artırmak için kullanıyorlar.süre dolana kadar algıyla baskı ve yönlendirme ile bunu başarmaya çalışacaklar.hatta süre dolduğunda biraz daha zaman kazanacak adım isterler istedikleri hedef için.ama bunun da sınırı var ve o süre zannımca 6 ay.yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Çok detay bilmiyorum ama alım gücü içeride iyice düşer, o faiz yine ödenir..siyaset, yönetim ne olur, orası ayrı konu..tabiki yinede bir sınırı olacaktır, en azından borç verenler açısından..ayrıca gelen para niye enflasyon yapsın..turizmde gelen paralar enflasyon mu yaratıyor..MB gereğini yapıyor olmalı diye düşünüyorum..saygılar..
    Memur-emekli zamları ortada..kümülatif %6'ya mı geliyordu?..oysa enflasyon, oda resmi enflasyon %10 civarında(geçmiş enflasyonda olsa)..alım gücü gittikçe düşecek gibi gözüküyor..önemli olan büyüme..bizim büyüme rakamları ne kadar gerçeği yansıtıyorsa artık..

Sayfa 490/1009 İlkİlk ... 390440480488489490491492500540590990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •