Alıntı Originally Posted by renkly1i Yazıyı Oku
Arkadaslar forumda bi İşYat fanatizmi gidiyor. İşyat ne kazandırmış ben hala çözemedim. Kendimi bildim bileli 0.90-1 arası gider gelir. Şu an kaç bilmiyorum. Bende almıştım zamanında 2 yıl tuttum hiç bi hayrını görmedim. Fırsat maliyeti büyüktür bu kağıdın. Son bir yılda bist100 %60 gitmiş. Koç grubu, oyak grubu hisseleri hatta iş grubunun diğer hisseleri %100 ü geçmiş. Yıllar önce Sayın Dudu nun evladiyelik hissesi ttkom du. Şu an işyat konuştuğuna göre orada aradığını bulamamış olsa gerek

MX5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fanatizm' doğru tanımlama

temettü veriyor ya, 12 kuruş temettüsü var her sene.. ama fiyat aynı fiyat borsa %40 gitmiş, isyat aynı fiyat, milim değer kazanmamış.. mevduat yapsan yada devlet tahvili alsan o temettüden aldığınla aynı getiri var.. ama portföyü özel sektör tahvillerinden oluşan isyat alarak o tahvillerin riskini almış oluyorsun gereksiz yere..

portföy aktif değerine göre- borsa fiyatında iskonto var ciddi ölçüde.. ama o iskonto geçen sene de vardı, 3 sene önce de vardı, 10 sene önce de vardı- o iskontoya güvenerek pozisyon almak doğru bir strateji olamaz..