Eur/usd icinde 1.30-1.35 bekliyormus Tugberk Citilci
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eur/usd icinde 1.30-1.35 bekliyormus Tugberk Citilci
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın Selka,belki onlar haklı çıkabilir,şu anki gelişmeler o yönde görünüyor,ama iç ve dış politik gelişmeler her şeyi her an değiştirebilir diye düşünüyorum...
Ben de 2.20 bekliyorum.
Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Euro'yu yukarıda tuttular... Bana öyle geliyor ki ; Euro 4 tl.ye geldiğinde doları 3.30 'a çekecekler..Euro 3.90.....dolar 3.20.... Euro 3.80 .... Dolar 3.10 gibi böyle böyle doları 3.10 lara çekecekler.. Gidişat bunu gösteriyor.. Dolayısıyla paritede 1.18- 1.20- 1.22 gibi gezecek... Zaten dragi biz pariteyi 1.18 gibi bekliyorduk dedi.
TL. de faizi düşürürlerse belki başka bir durum oluşur ama merkezin faiz düşürmeye niyeti olmadığı gibi gerektiğinde de yükseltirim havası var.. Ve para girişi devam edeceğe benziyor 1-1,5 yıl daha... Borsa hiç bir şeyi tınlamıyor... Freni boşalmış kamyon gibi 120-130 binlere giderim yol boşken diyor.. Allah sonumuzu hayır eylesin. bindik bir alamete gidiyoz kıyamete der gibi bir şey oluyor son tahlilde..
FED güvercin, ECB şahin..olduda bitti maşallah..bütün sebep bu mu 1.30-1.35 için..
Yaw adamlar - 0,4 faiz için bile faizleri arttıracağız diyemediler..zaten ''taper'' yapmak dedikleri 20-30 milyar Euro dilimler halinde 9 ay felan daha uzatsak mı derdinler..
Belli olmaz 1'er milyar Euro ile 96 ay daha uzatırlar..
İşin esprisi, ECB ilk yarı sonlarında başta Alman tahvili, bazı ülkelerin tahvilini bulamayacakmış..yani zorunlu bir kesiş olabilir ama şartlar elverirse..
Şartlar elverir ve ECB kesebilirse havuza su akıtan tek çeşme kalır, oda BOJ..zaten bu para bolluğunda pati çekiyor borsalar..ECB kesecek borsalar uçacak, haydi hayırlısı..
Diğer faktör..AB içeriden büyüyor..dış satımla değil..koşullar sıkılaşmaya başlayınca iç tüketimde ölmeye başlar..ECB çok şahin olacak ya..ondan sonra gelsin deflasyon..ayıkla pirincin taşını..
Zaten Dünya 2 muslukla idare ediyor..biri daha kesildimi..kimse rahat duş alamaz söyliyeyim..
Kısaca sentral bankerlerin QE'leri sadece piyasaları rahatlatmaya, ayakta tutmaya yarıyor..
Havuza dolduran suyun birini daha kestin mi, sistem topallamaya başlar..sonra tekrar başa..
Son söz, kanaatim..Euro 1.30-1.35'e gidebilir..ancak USD/JPY 100 ve altını görmek şartıyla..böyle bir durumun zaten ECB'nin şahinliğiyle felan alakasının olmayacağı açıktır..selamlar..
YTD..
Ahmak neden 3 - 5 bin TL maaşa talim edip milletin ağız kokusunu çekiyormuş.
Bu kadar emin olsam heykelimi diktirirdim İstanbul da. Bunu bilecek adamın heykelini dikerler. Belki Medyum MEMİŞ ya da KETO olsa neyse. Ama o da yaşlılar hatırlar ana avrat düz giderdi kekeme kekeme. Neyse.
Yemin ederim böyle adamlar size 3.80 - 3.90 dan USDTRY aldırdılar.ben değil. Şimdi sorsan o günleri hatırlamazlar ama şöyleydi ama böyleydi.
Şimdi de Dolarınızı satın düşecek diyorlar aynı adamlar.
Aynı adamlar ALTIN onsu 1050$ iken kırarsa 500$ hedef diyorlardı, size ALTIN ı en ucuzundan aldırmadılar.![]()
Ben 3.35 - 3.45 için USDTRY risk free buy zone dedim. Dediğimin de arkasındayım. Kendim bu bölgeden kademeli kaldıraçsız alıcıyım. Yapmadığı işlemi yazan bunlar gibi olsun. Yılsonunda ise satarım aldıklarımı.
MIT li (MİT li değil) arkadaş beni özellikle düzeltsin diye Risk Free Buy Zone yazdım tekrar.
![]()
Yer İmleri