Sayfa 522/1009 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,169 - 4,176 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Avrupa QE yapmaya devam ettiği halde Tiyatro ile DXY düşürülüyor. Arz Talep kanunu aynı Yer Çekimi kanunu gibidir.

FED yeni bir QE yapmadığı sürece DXY nin değerlenmesi devam edecek büyük resimde. FED eğer QE yaparsa o zaman zaten Dolar$ ın yerini Phoenix in pipisinin alma zamanı gelmiş demektir.
    Bilgisayar ekranında Dolar görünümlü Yen'ler, Euro'lar, Chf'ler var ama..

Zaten Yen'in çekilmeye niyeti yokta, ''taper''la Euro'lar çekilmeye başlarsa sistem topallamaya başlar şeklinde düşünüyorum..o yüzden benim tahminim Draghi'nin taper yapmasının zor olduğu..yaparsada zamanla sonucuna katlanılır..

2. ECB bırak TAPER yapmayı sürekli QE yapmaya devam ediyor.

FED 2014 ortasından bu yana QE yapmıyor. İleride Dolar şahlanırken, ultra mega Dolar kıtlığı olmalı ve FED i yeni QE yapmaya zorlamalı. O noktada zaten bütün kağıt paralar çöp olacak ve Phoenix in pipisi gelecek 2018 içinde bir zamanda. Yaşarsak göreceğiz.

Bunu yapmamak için tiyatro oynuyorlar.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bilgisayar ekranında Dolar görünümlü Yen'ler, Euro'lar, Chf'ler var ama..

Zaten Yen'in çekilmeye niyeti yokta, ''taper''la Euro'lar çekilmeye başlarsa sistem topallamaya başlar şeklinde düşünüyorum..o yüzden benim tahminim Draghi'nin taper yapmasının zor olduğu..yaparsada zamanla sonucuna katlanılır..

3. doların haftalikta bollinger alt bandın da altında kapatması çok fazla olagelen bir şey degil. İki haftadır altında kapatıyor. iki türlü de yorumlanabilir.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    ECB bırak TAPER yapmayı sürekli QE yapmaya devam ediyor.

FED 2014 ortasından bu yana QE yapmıyor. İleride Dolar şahlanırken, ultra mega Dolar kıtlığı olmalı ve FED i yeni QE yapmaya zorlamalı. O noktada zaten bütün kağıt paralar çöp olacak ve Phoenix in pipisi gelecek 2018 içinde bir zamanda. Yaşarsak göreceğiz.

Bunu yapmamak için tiyatro oynuyorlar.
    Evet, QE ''infinity'' yapan ECB ve BOJ olacaksa, bir noktada şu anki tiyatro biter..

Fakat sistem QE infinity yapmazsada bitecek..her yol Roma gibi gözüküyor..

Ancak bir çıkış yolu daha var; hükümetlerin bol enflasyonlu, mali tedbirlere başvurması..

Not:Bu tahvil alımınında bir sonu var..ECB seneye AB'deki bir takım ülkelerin tahvilini almak istesede bulamayacak..artık nasıl bir çözüm üretirler bilemiyorum..

5.  Alıntı Originally Posted by mme Yazıyı Oku
    usdtry haftalıkta yukarı dönüş sinyalleri veriyor. Bu olumlu. Diğer taraftan, aylık bakıldığında ise benzer süreçlerde(2002, 2009, 2012, 2014, 2016 yılları) smoothed moving average indiktörüne hep değmiş (bugün itibariyle 3.417). Bu ise olumsuz yanı. Ne dersiniz?)

YTD.
    20 Ağustosta yazmışım. smoothed moving average a değdik. Mevcut durumdaki değeri 3.4086.

6. Japon Merkez bankası gibi Hisse Senedi alırlar.

Alman tahvillerine hücum devam ediyor. Eksi faize rağmen alıyorlar. Euro zone komple çökerse en kötü Deutsche Mark ile exchange ederiz beklentisi ile. Diğer ülkeler zaten batık durumda.

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Evet, QE ''infinity'' yapan ECB ve BOJ olacaksa, bir noktada şu anki tiyatro biter..

Fakat sistem QE infinity yapmazsada bitecek..her yol Roma gibi gözüküyor..

Ancak bir çıkış yolu daha var; hükümetlerin bol enflasyonlu, mali tedbirlere başvurması..

Not:Bu tahvil alımınında bir sonu var..ECB seneye AB'deki bir takım ülkelerin tahvilini almak istesede bulamayacak..artık nasıl bir çözüm üretirler bilemiyorum..

7. This morning Trump tweeted: "We are the highest taxed nation in the world - that will change."

Baloney. The most meaningful measure is taxes paid as a percentage of GDP. As you can see from the graph below, the U.S. has the 4th lowest taxes of any major economy. (Only South Korea, Chile, and Mexico ranking lower.)

And the wealthiest 1 percent in the U.S. pay the lowest taxes as a percent of their income and total wealth of any country anywhere – and lower than they’ve ever paid even in the U.S.

Once again, Trump and the Republicans are dealing with a non-problem, while ignoring the biggest problems.
    What do you think?

Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Bende sizin gibi yaptığım işlemi yazmak istiyorum.. Daha önce 3,47 TL den USD almaya başladığımı yazmıştım. Bugün sabah 3,4071 TL den portföyümün %10 u nu kadarını da USD a aktarmış bulunuyorum. Şu an 3,43 TL ortalama ile %95 USD dayım.. Kalan %5 TL portföyümü 3,39 TL den kademelendirerek 3,34 TL de %100 USD a geçmiş olacağım. Bu durumda sanırım 3,34 den alım ile 3,42 TL ortalamayı yakalayabilirim...

3,34 TL altı olmaz mı? Kimbilir?

Olursa; o da sizin ve Tuğberk Çitilcinin olsun...

TL de ki riskler;

--------Siyasi iktidarın, hemen hemen herkesi hatta ana muhalefeti ve üyelerini, muhalefet yapıp eleştirdiği anda dahi, terörist suçlamasında bulunması?
    -------- KGF nun büyüklüğü..
    -------- Verilen Yüksek Faiz sonucunda; Yüksek Enflasyon Sarmalına Girilmesi..
    -------- Türkiye ekonomisinin diğer %50 sinin TL ye asla güvenmemesi...
    ---------TCMB sının enflasyon hedefi %5 iken TEFE ile TÜFE arasındaki farkın %6 olması
    ---------15 aydır sıkı duruşa rağmen inmeyen bilakis yükselen enflasyon..
    ---------Sıkı duruş iyi güzelde bir esnafın, çiftçinin boğazı nereye kadar sıkılır?

USD daki avantajlar

--------Herşeyden önce USD bazlı bankaların verdikleri %4,25 faiz oranı..
    --------Dünya para birimi olması
    --------Enflasyona yenilmemesi
    --------Bir sürü olumsuz data ya rağmen ağır ağır inerken; bir tane verinin olumlu gelme ihtimaline dahi en az 5 kademe zıplaması
    Sn. Selka doğru yolu bulmuş gibisiniz(neyse espriydi, keşke almak zorunda kalmasaydık)..

3-5 ay önceydi sanırım..%50-%50 TL-Dolar geceleri rahat uymak için iyi olur diyordunuz..benim mantığımda bu gibiydi yıllardır(döviz daha düşük ama)..ancak size göre faz farkıyla 2016'da TL'leri dolar yapmak zorunda kalmıştım..selamlar..

Nerede erisin..

Sayfa 522/1009 İlkİlk ... 22422472512520521522523524532572622 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •