Alýntý Originally Posted by enki Yazýyý Oku
Sn. Selka doðru yolu bulmuþ gibisiniz(neyse espriydi, keþke almak zorunda kalmasaydýk)..

3-5 ay önceydi sanýrým..%50-%50 TL-Dolar geceleri rahat uymak için iyi olur diyordunuz..benim mantýðýmda bu gibiydi yýllardýr(döviz daha düþük ama)..ancak size göre faz farkýyla 2016'da TL'leri dolar yapmak zorunda kalmýþtým..selamlar..

Nerede erisin..
Sn.Enki hala ayný düþüncedeyim. Rahat olup hayatý yaþayabilmek için %50 USD %50 TL derim.. Yalnýz; 3,50 altýna gelen kur beni tahrik etti. 3,47 TL de dayanamadým. Almaya baþladým. 3,45 de sert alýmlarda bulundum... En son 3,4071 TL yi görünce gen aldým. Þu an tekrar hesabýmý yaptým. %93 USD %7 TL deyim... Ýner mi? Sanki momentum iner gibi diyor. Pazartesi büyüme rakamý bence önemli.. Takip edip izlemek gerek...

3,31 TL ler bir teknik olarak mümkün ama ben 3,31 TL altýný pek olasý bulmuyorum. Hatta 3,30-3,35 bandýnda en fazla bir kaç gün içinde yeniden 3,35-3,40 bandýna yerleþir diyorum...

Yakalayan olursa...

3,31 altý olmaz mý? olabilir.. O da onlarýn olsun.. Ne diyeyim ki..

Alýntý Originally Posted by eksina Yazýyý Oku
Varlik fonuda batti gibi is goremez oldu. Hatta batti diyorlar....
Varlýk fonunun karlarý nerelere rücuu edildi? Bilmek isterdim.. Daha doðrusu Sn.CB nýmýz varlýk fonunda hedeflenen amaca bir türlü ulaþamadýk dedi..

Doðrusu her gün her saat piyasalarý takip eden birisi olarak bu varlýk fonu ile ne hedeflenmiþti ben bilmiyorum.

Varlýk fonunun bu denli hýrpalanýp, ortada kalmasý hoþ deðil..

Alýntý Originally Posted by selka Yazýyý Oku
Deðerli arkadaþlar TCMB mýz son 30 iþ günüdür sabah saat 11 gibi döviz depo ihalesine çýkýyor.. Amaç burada bankalrýn TL ve YP miktarýnna ayar vermek sanýrým...

Sanýrým bu sefer ki ihaleye 980 milyon USD teklif gelmiþ... Bunu nasýl yorumlamak gerekir? Bankalar MB sýna TL verip YP mý istemiþ yoksa TL isteyip YP mý satmýþ þeklinde mi anlamak gerekir?

Teþekkürler...
Benim bu soruya kimse cevap yazmamýþ...