Sayfa 229/784 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon
Arama sonucu : 6269 madde; 1,825 - 1,832 arası.

Konu: SNGYO - Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    yav ne sallıyosun be ya ceko. 6 tl olması demek piyasa değerinin 3.6 milyar tl olması demek. neyle yapacak bunu? anca çıkar 50-60 kuruş temettü açıklayacam der o zaman belki. o da mümkün değil. senin gibiler çok geldi geçti, %5-10 görüp satıp gideceksin yeme bizi. 3 kuruş para için değmez
    uşağım, 6 tl yazınca hemen yarın değil elbet, uzun vadeli anlamında,

faaliyet raporundaki değerlemeleri bilanço varlıklarında göstermemişler halbuki hepsi yeni değerlemeler, suç aslında, bildiğin suç ne bu kardeşim sadece bina, proje ve arsa porföyünün değeri 2.300 milyar, alacaklar vs yok bu rakamda yani, ama bilançoda toplam varlıklar 2.284 milyar, ben anlamadım bu işi bilen anlatsın

2.  Alıntı Originally Posted by HilmoCeko Yazıyı Oku
    [B][I][COLOR="#B22222"]

faaliyet raporundaki değerlemeleri bilanço varlıklarında göstermemişler halbuki hepsi yeni değerlemeler, suç aslında, bildiğin suç ne bu kardeşim sadece bina, proje ve arsa porföyünün değeri 2.300 milyar, alacaklar vs yok bu rakamda yani, ama bilançoda toplam varlıklar 2.284 milyar, ben anlamadım bu işi bilen anlatsın
    ceku ne diyon türkçe konuş. kurduğun cümleyi anlayacak babayiğit gelmedi dünyaya

3. Kısa vadeli stok+uzun vadeli stok+yatırım amaçlı gayrimenkuller=1.610 gibi. diyor arkadaş. Halbuki ekspertiz değeri bunların 2.300 diyor. Bu aradaki fark ancak yasal düzenleme ile özkaynağa eklenebilir. Bu da hissenin pd/dd oranının etkiler. Hisse yi daha ucuz hale getirir. Reel de bu tabloya göre gerçekten daha da ucuz hale geliyor.

Ama içinizde müsait olan varsa şirketin yatırımcı ilişkilerini arayıp şunu sorsa hepimize yardımcı olmuş olur;"Vergi dairesine verilen gelir tablosunda altı aylıkta satışlar 310 milyon civarı ama spk ya verilen gelir tablosunda satışlar 220 milyon civarı. Bu da karı çok etkiliyor. Sebebi nedir?

Araştırmam lazım ama vaktim yok. Büyük ihtimalle spk senet karşılığı yapılan satışları yani teslim öncesi satışları kabul etmiyor, lakin vergi kanuna göre bunlar satış kabul ediliyor. Fark burdan kaynaklanıyor.

Ama sorup öğrenmekte fayda var.

Vergi dairesine verilen satış rakamına dolayısıyla gelir tablosundaki kara bakılınca şirketin 6 aylıkta gerçek zararı 27 milyon civarında. Ağustosun başındaki arsa satışından kar ise 20 milyon civarında. O zaman 6 aylıkta gerçek zarar 53 milyon değil 6-7 milyon.

Bu 9 aylıkta kara geçme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Teslimler var deniliyor eylül ayında ayrıca.

Bir soran olursa hepimize yardımcı olmuş olur.

4.  Alıntı Originally Posted by beyazkartal Yazıyı Oku
    Kısa vadeli stok+uzun vadeli stok+yatırım amaçlı gayrimenkuller=1.610 gibi. diyor arkadaş. Halbuki ekspertiz değeri bunların 2.300 diyor. Bu aradaki fark ancak yasal düzenleme ile özkaynağa eklenebilir. Bu da hissenin pd/dd oranının etkiler. Hisse yi daha ucuz hale getirir. Reel de bu tabloya göre gerçekten daha da ucuz hale geliyor.

Ama içinizde müsait olan varsa şirketin yatırımcı ilişkilerini arayıp şunu sorsa hepimize yardımcı olmuş olur;"Vergi dairesine verilen gelir tablosunda altı aylıkta satışlar 310 milyon civarı ama spk ya verilen gelir tablosunda satışlar 220 milyon civarı. Bu da karı çok etkiliyor. Sebebi nedir?

Araştırmam lazım ama vaktim yok. Büyük ihtimalle spk senet karşılığı yapılan satışları yani teslim öncesi satışları kabul etmiyor, lakin vergi kanuna göre bunlar satış kabul ediliyor. Fark burdan kaynaklanıyor.

Ama sorup öğrenmekte fayda var.

Vergi dairesine verilen satış rakamına dolayısıyla gelir tablosundaki kara bakılınca şirketin 6 aylıkta gerçek zararı 27 milyon civarında. Ağustosun başındaki arsa satışından kar ise 20 milyon civarında. O zaman 6 aylıkta gerçek zarar 53 milyon değil 6-7 milyon.

Bu 9 aylıkta kara geçme ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor. Teslimler var deniliyor eylül ayında ayrıca.

Bir soran olursa hepimize yardımcı olmuş olur.
    ohoo o da birşey mi bunların birde ellerinde mevcut olup da yıllardan beri fiyatı doğru düzgün artmayan arsaları var. marmariste 7 yıl önce 100 küsurken şimdi 150 mi ne. 7yılda marmaristeki arsanın 5e 10a katlaması lazım. o 2300dende fazla aslında. zamanında spkya değerlemeleri şikayet etmiştim dalga geçer gibi elinizde kanıt varsa gönderin araştıralım demişlerdi.yani anca gidersin dediler

5. https://emlakkulisi.com/resim/dosyal...j-87175pdf.pdf

2012de 180 milyon değerleme yapılmıştı. 2016da 216 milyon. marmariste deniz kenarında 170 dönüm arazi 5 senede 36 milyon değer kazanabilmiş sadece...

https://sinpasgyo.com/PublicDocument...2281916888.pdf

6. Kısa vadeli stok+uzun vadeli stok+yatırım amaçlı gayrimenkuller=1.610 gibi. diyor arkadaş. Halbuki ekspertiz değeri bunların 2.300 diyor. Bu aradaki fark ancak yasal düzenleme ile özkaynağa eklenebilir. Bu da hissenin pd/dd oranının etkiler. Hisse yi daha ucuz hale getirir. Reel de bu tabloya göre gerçekten daha da ucuz hale geliyor.
    evet bunu diyorum, yasal düzenleme derken onu anlamadım ama, nasıl bir engelleyici hüküm var bu konuda mevzuatta hocam, yani resmen belgelenmiş değerleme yerine bilançoda farklı bir veri kullanmak ???

tamam burası türkiye burda herşey olurda bu epey garip bir durum

7. spk ve vergi dairesi arasındaki fark yazdığınız gibi, amortisman vs. kalemlerdede bazı ufak tefek farklılklar var, ve bu 2 başlılık hem patronlar hemde spekler tarafından çok güzel kullanılır zaman zaman, çözemediler gitti bu rezilliği

Sayfa 229/784 İlkİlk ... 129179219227228229230231239279329729 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •