Alıntı Originally Posted by sakinadam6 Yazıyı Oku
Sayın DRİZM,
bu topiği oluşturduğunuz ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Bayram sonrası çocukların bayram paralarıyla 1200 liralık ilk portföylerini oluşturdum.
Aslında borsanın yükseliş sürecinin sonuna doğru geldiğini,borsaya girmek için iyi bir zaman olmadığının farkındayım.
Buradaki asıl amacım kendi psikolojimi yenerek,uygun görünmeyen bir zamanda dahi yatırıma devam etmek konusunda adım atmış olmak.
Her ne kadar uzun vadede TV öneriyor olsanız da,ek olarak farklı rasyolar ve vadeler kullanıldığında kısa zamanda daha yüksek getiri sağlanabileceği dikkatimi çekti.
Belki küçük miktarlardaki paralar için 3 ay değişimli TV'den farklı stratejiler uygulanabilir.Ancak para miktarı büyüdükçe önemli bir kısmını TV stratejisine kaydırmak gerektiği açık.
Alım konusunda piyasa kuralları çerçevesinde kalabilmek için, bir takım fikirler geliştirilebilir diye düşünüyorum. Örneğin benim yapmak istediğim alım hissenin günlük hacminin %1-1,5'unu geçerse veya şirketin tamamının belli oranını geçerse uyarı verecek veya portföy oluşumunda bunu dikkate alacak bir yazılım olursa sığ hisselerde daha güvenlikli alımlar yapılabilir.
Benim beceremediğim ve burada hiç konuşulmayan bir konu Quenn Stocks'da tekniz analiz kriterlerinin kullanımı. Bu konuda tecrübesi olanların paylaşımını bekliyorum.
Herkese iyi hafta sonu dileklerimle.
merhaba, payklaşımlarımızı özeldende sizinle konuşmak isterim. burdada yazalırz tabi...bende yeni oluşturdum portföyü.