Sayfa 59/215 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon
Arama sonucu : 1719 madde; 465 - 472 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın kurtonder ;

Topiğinizin linkini bloğumda vermiştim :

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...-analiz-3-0-2/

Bu arada izin verirseniz şunu ekleyeyim : Formül yatırımında zaman stopu kullanıyoruz çünkü 3 ay dolduğunda portföy yenilemek kurallardan biri.

Bu yöntemi nasıl öğrendiğinizi ve hisse seçiminde nasıl bir program ya da yol izlediğinizi de paylaşır mısınız bir mahsuru yoksa ?
    sn. drizm; 3 aylık süreniz dolduğunda portföydeki hisselerden biri yada birkacı farzımisal 2,5 aydır yatayda olsalar ve son hafta yeni

yeni çıkışa başlamış olsa ve büyük olasılıkla yükselişine devam edeceği anlaşılsa bile portföy yenilemesi yapar mısınız?

yada bunu bile bile kendinizi bu kurala uymak zorunda mı hissedersiniz?

ben olsam sanki iyi olanlarla yola devam eder diğerleriyle sisteme uymak adına satış yapar ve sistemin belirlediği hisselere

geçerdim.. yani böyle yapmak matematiksel olarak getiri maximizasyonu anlamında daha mantıklı görünüyor..

2.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Konu basliginizi takipteyim
    Teşekkür ederim.

Sayın kurtonder ;

Topiğinizin linkini bloğumda vermiştim :

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...-analiz-3-0-2/

Bu arada izin verirseniz şunu ekleyeyim : Formül yatırımında zaman stopu kullanıyoruz çünkü 3 ay dolduğunda portföy yenilemek kurallardan biri.

Bu yöntemi nasıl öğrendiğinizi ve hisse seçiminde nasıl bir program ya da yol izlediğinizi de paylaşır mısınız bir mahsuru yoksa ?
    Teşekkür ederim.Bu yöntemi Yaşar Erdinç'ten aldığım derste duymuştum.Queenstock'u ise uzun süredir biliyorum ama ben kullanmıyorum,gerek te duymuyorum.Matriks işlerimi halletmemde yeterli oluyor..TV ve ana rasyolar ile ilgili sıralamayı matrikste de yapabiliyorum sonuçta.Kendime göre kriterler ekledim ve bunu şimdilik açıklamayı doğru bulmuyorum.(Ama temel olarak tv ve fk oranı ağırlıklı olduğunu söyleyebilirim)..Ben de 3 ayda bir değişiklik ile yola çıktım ama sonra bunu değiştirdim.Örneğin aldığımda tv makul durumda olan Ecılc'ı ,fiyat şişince 3 ay sonunu beklemeden değiştirdim.Yani yöntemi daha esnek kullanıyorum diyelim..Bu arada hiçbir iddiam yok.Belki de başarısız olacağım.:-)

3.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    sn. drizm; 3 aylık süreniz dolduğunda portföydeki hisselerden biri yada birkacı farzımisal 2,5 aydır yatayda olsalar ve son hafta yeni

yeni çıkışa başlamış olsa ve büyük olasılıkla yükselişine devam edeceği anlaşılsa bile portföy yenilemesi yapar mısınız?

yada bunu bile bile kendinizi bu kurala uymak zorunda mı hissedersiniz?

ben olsam sanki iyi olanlarla yola devam eder diğerleriyle sisteme uymak adına satış yapar ve sistemin belirlediği hisselere

geçerdim.. yani böyle yapmak matematiksel olarak getiri maximizasyonu anlamında daha mantıklı görünüyor..

Sayın cennetyolu ;

yazdıklarınız tabii ki uygulanabilir, zaten aşağıda sayın kurtönder de benzer değişiklikler içeren uygulamasını anlatmış :

Alıntı Originally Posted by kurtonder Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.Bu yöntemi Yaşar Erdinç'ten aldığım derste duymuştum.Queenstock'u ise uzun süredir biliyorum ama ben kullanmıyorum,gerek te duymuyorum.Matriks işlerimi halletmemde yeterli oluyor..TV ve ana rasyolar ile ilgili sıralamayı matrikste de yapabiliyorum sonuçta.Kendime göre kriterler ekledim ve bunu şimdilik açıklamayı doğru bulmuyorum.(Ama temel olarak tv ve fk oranı ağırlıklı olduğunu söyleyebilirim)..Ben de 3 ayda bir değişiklik ile yola çıktım ama sonra bunu değiştirdim.Örneğin aldığımda tv makul durumda olan Ecılc'ı ,fiyat şişince 3 ay sonunu beklemeden değiştirdim.Yani yöntemi daha esnek kullanıyorum diyelim..Bu arada hiçbir iddiam yok.Belki de başarısız olacağım.:-)
    Ama şunu gözden kaçırmayalım :

Formül uygulamaya karar veren yatırımcı prototipi ;

1- Borsada yatırım yapmaya karar vermiş ama teknik-temel analiz öğrenecek zamanı-isteği olmayan, tüm gününü ekran karşısında geçirmek, borsa programlarına para vermek ve haber izlemek-takip etmek İSTEMEYEN, tüm bunlara kafa yormaktan daha önemli işleri olduğundan pratik bir yöntem arayışında olan ;

ya da

2- Yıllardır borsada olup çabalarının karşılığını alamadığını ve bunun yanında sağlığından, dostlarından, ailesiyle olan ilişkilerinden ödün vermekten sıkılan ve minimum çabayla maximum kazancı arayan, ekran izlemekten sıkılmış, alım-satım kararı vermekten yorulmuş, haber takip etmekten bitkin düşmüş; geldiği noktada parasını bir endeks fonuna ya da faize de koymak istemeyen biridir.

Prototip yatırımcımız sadece kuralları uygular, ne eksik ne fazla. Ama gerçek hayatta uygulayıcı borsaya ne kadar yakın olmak istediğine göre sizin önerinizi de uygulayabilir, teknik analiz de yapabilir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    “Basit karmaşıktan daha zor olabilir. Bir şeyi basit hale getirebilmek için düşüncelerinizi netleştirmek adına çok sıkı çalışmanız gerekir.” Steve Jobs

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Sayın cennetyolu ;

yazdıklarınız tabii ki uygulanabilir, zaten aşağıda sayın kurtönder de benzer değişiklikler içeren uygulamasını anlatmış :

Ama şunu gözden kaçırmayalım :

Formül uygulamaya karar veren yatırımcı prototipi ;

1-Borsada yatırım yapmaya karar vermiş ama teknik-temel analiz öğrenecek zamanı-isteği olmayan, tüm gününü ekran karşısında geçirmek, borsa programlarına para vermek ve haber izlemek-takip etmek İSTEMEYEN, tüm bunlara kafa yormaktan daha önemli işleri olduğundan pratik bir yöntem arayışında olan ;

ya da

2-Yıllardır borsada olup çabalarının karşılığını alamadığını ve bunun yanında sağlığından, dostlarından, ailesiyle olan ilişkilerinden ödün vermekten sıkılan ve minimum çabayla maximum kazancı arayan, ekran izlemekten sıkılmış, alım-satım kararı vermekten yorulmuş, haber takip etmekten bitkin düşmüş; geldiği noktada parasını bir endeks fonuna ya da faize de koymak istemeyen biridir.

Prototip yatırımcımız sadece kuralları uygular, ne eksik ne fazla. Ama gerçek hayatta uygulayıcı borsaya ne kadar yakın olmak istediğine göre sizin önerinizi de uygulayabilir, teknik analiz de yapabilir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    �Basit karmaşıktan daha zor olabilir. Bir şeyi basit hale getirebilmek için düşüncelerinizi netleştirmek adına çok sıkı çalışmanız gerekir.� Steve Jobs
    Ben bugün 2000 TL gibi sembolik bir rakamla başladım .biliyorum çok az ama 3 ayda bir 2000 TL eklemeyi düşünüyorum.yalniz DRİZM üstat 3 ay içinde paramiz dahi olsa alım yapmıyor muyuz?

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Ben bugün 2000 TL gibi sembolik bir rakamla başladım .biliyorum çok az ama 3 ayda bir 2000 TL eklemeyi düşünüyorum.yalniz DRİZM üstat 3 ay içinde paramiz dahi olsa alım yapmıyor muyuz?

Sayın human01 ;

Cesaretinizden dolayı sizi kutlarım.

Formülü o şekilde tasarladım : temettüler hesaba yattığı gün, yeni eklenecek para ise portföy yenileme sırasında eklenmeli. Ama yatırım tecrübenize göre kendi yönteminizi de uygulayabilirsiniz.

Bol kazançlar dilerim. Umarım tecrübelerinizi bizimle paylaşmaya devam edersiniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Sayın human01 ;

Cesaretinizden dolayı sizi kutlarım.

Formülü o şekilde tasarladım : temettüler hesaba yattığı gün, yeni eklenecek para ise portföy yenileme sırasında eklenmeli. Ama yatırım tecrübenize göre kendi yönteminizi de uygulayabilirsiniz.

Bol kazançlar dilerim. Umarım tecrübelerinizi bizimle paylaşmaya devam edersiniz.
    Teşekkür ederim

7. Sayın DRİZM,
    bu topiği oluşturduğunuz ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Bayram sonrası çocukların bayram paralarıyla 1200 liralık ilk portföylerini oluşturdum.
    Aslında borsanın yükseliş sürecinin sonuna doğru geldiğini,borsaya girmek için iyi bir zaman olmadığının farkındayım.
    Buradaki asıl amacım kendi psikolojimi yenerek,uygun görünmeyen bir zamanda dahi yatırıma devam etmek konusunda adım atmış olmak.
    Her ne kadar uzun vadede TV öneriyor olsanız da,ek olarak farklı rasyolar ve vadeler kullanıldığında kısa zamanda daha yüksek getiri sağlanabileceği dikkatimi çekti.
    Belki küçük miktarlardaki paralar için 3 ay değişimli TV'den farklı stratejiler uygulanabilir.Ancak para miktarı büyüdükçe önemli bir kısmını TV stratejisine kaydırmak gerektiği açık.
    Alım konusunda piyasa kuralları çerçevesinde kalabilmek için, bir takım fikirler geliştirilebilir diye düşünüyorum. Örneğin benim yapmak istediğim alım hissenin günlük hacminin %1-1,5'unu geçerse veya şirketin tamamının belli oranını geçerse uyarı verecek veya portföy oluşumunda bunu dikkate alacak bir yazılım olursa sığ hisselerde daha güvenlikli alımlar yapılabilir.
    Benim beceremediğim ve burada hiç konuşulmayan bir konu Quenn Stocks'da tekniz analiz kriterlerinin kullanımı. Bu konuda tecrübesi olanların paylaşımını bekliyorum.
    Herkese iyi hafta sonu dileklerimle.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by sakinadam6 Yazıyı Oku
    Sayın DRİZM,
    bu topiği oluşturduğunuz ve tecrübelerinizi bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Bayram sonrası çocukların bayram paralarıyla 1200 liralık ilk portföylerini oluşturdum.
    Aslında borsanın yükseliş sürecinin sonuna doğru geldiğini,borsaya girmek için iyi bir zaman olmadığının farkındayım.
    Buradaki asıl amacım kendi psikolojimi yenerek,uygun görünmeyen bir zamanda dahi yatırıma devam etmek konusunda adım atmış olmak.
    Her ne kadar uzun vadede TV öneriyor olsanız da,ek olarak farklı rasyolar ve vadeler kullanıldığında kısa zamanda daha yüksek getiri sağlanabileceği dikkatimi çekti.
    Belki küçük miktarlardaki paralar için 3 ay değişimli TV'den farklı stratejiler uygulanabilir.Ancak para miktarı büyüdükçe önemli bir kısmını TV stratejisine kaydırmak gerektiği açık.
    Alım konusunda piyasa kuralları çerçevesinde kalabilmek için, bir takım fikirler geliştirilebilir diye düşünüyorum. Örneğin benim yapmak istediğim alım hissenin günlük hacminin %1-1,5'unu geçerse veya şirketin tamamının belli oranını geçerse uyarı verecek veya portföy oluşumunda bunu dikkate alacak bir yazılım olursa sığ hisselerde daha güvenlikli alımlar yapılabilir.
    Benim beceremediğim ve burada hiç konuşulmayan bir konu Quenn Stocks'da tekniz analiz kriterlerinin kullanımı. Bu konuda tecrübesi olanların paylaşımını bekliyorum.
    Herkese iyi hafta sonu dileklerimle.
    merhaba, payklaşımlarımızı özeldende sizinle konuşmak isterim. burdada yazalırz tabi...bende yeni oluşturdum portföyü.

Sayfa 59/215 İlkİlk ... 949575859606169109159 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •