Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 59/217 ÝlkÝlk ... 949575859606169109159 ... SonSon
Arama sonucu : 1730 madde; 465 - 472 arasý.

Konu: Temel Analiz 3.0

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Dünyanýn merkezi Ýstanbul
    Gönderi
    1,837
     Alýntý Originally Posted by DRÝZM Yazýyý Oku
    Sayýn kurtonder ;

Topiðinizin linkini bloðumda vermiþtim :

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...-analiz-3-0-2/

Bu arada izin verirseniz þunu ekleyeyim : Formül yatýrýmýnda zaman stopu kullanýyoruz çünkü 3 ay dolduðunda portföy yenilemek kurallardan biri.

Bu yöntemi nasýl öðrendiðinizi ve hisse seçiminde nasýl bir program ya da yol izlediðinizi de paylaþýr mýsýnýz bir mahsuru yoksa ?
    sn. drizm; 3 aylýk süreniz dolduðunda portföydeki hisselerden biri yada birkacý farzýmisal 2,5 aydýr yatayda olsalar ve son hafta yeni

yeni çýkýþa baþlamýþ olsa ve büyük olasýlýkla yükseliþine devam edeceði anlaþýlsa bile portföy yenilemesi yapar mýsýnýz?

yada bunu bile bile kendinizi bu kurala uymak zorunda mý hissedersiniz?

ben olsam sanki iyi olanlarla yola devam eder diðerleriyle sisteme uymak adýna satýþ yapar ve sistemin belirlediði hisselere

geçerdim.. yani böyle yapmak matematiksel olarak getiri maximizasyonu anlamýnda daha mantýklý görünüyor..

2.  Alýntý Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazýyý Oku
    Konu basliginizi takipteyim
    Teþekkür ederim.

Sayýn kurtonder ;

Topiðinizin linkini bloðumda vermiþtim :

http://www.formulanaliz.com/2017/08/...-analiz-3-0-2/

Bu arada izin verirseniz þunu ekleyeyim : Formül yatýrýmýnda zaman stopu kullanýyoruz çünkü 3 ay dolduðunda portföy yenilemek kurallardan biri.

Bu yöntemi nasýl öðrendiðinizi ve hisse seçiminde nasýl bir program ya da yol izlediðinizi de paylaþýr mýsýnýz bir mahsuru yoksa ?
    Teþekkür ederim.Bu yöntemi Yaþar Erdinç'ten aldýðým derste duymuþtum.Queenstock'u ise uzun süredir biliyorum ama ben kullanmýyorum,gerek te duymuyorum.Matriks iþlerimi halletmemde yeterli oluyor..TV ve ana rasyolar ile ilgili sýralamayý matrikste de yapabiliyorum sonuçta.Kendime göre kriterler ekledim ve bunu þimdilik açýklamayý doðru bulmuyorum.(Ama temel olarak tv ve fk oraný aðýrlýklý olduðunu söyleyebilirim)..Ben de 3 ayda bir deðiþiklik ile yola çýktým ama sonra bunu deðiþtirdim.Örneðin aldýðýmda tv makul durumda olan Ecýlc'ý ,fiyat þiþince 3 ay sonunu beklemeden deðiþtirdim.Yani yöntemi daha esnek kullanýyorum diyelim..Bu arada hiçbir iddiam yok.Belki de baþarýsýz olacaðým.:-)

3.  Alýntý Originally Posted by cennetyolu Yazýyý Oku
    sn. drizm; 3 aylýk süreniz dolduðunda portföydeki hisselerden biri yada birkacý farzýmisal 2,5 aydýr yatayda olsalar ve son hafta yeni

yeni çýkýþa baþlamýþ olsa ve büyük olasýlýkla yükseliþine devam edeceði anlaþýlsa bile portföy yenilemesi yapar mýsýnýz?

yada bunu bile bile kendinizi bu kurala uymak zorunda mý hissedersiniz?

ben olsam sanki iyi olanlarla yola devam eder diðerleriyle sisteme uymak adýna satýþ yapar ve sistemin belirlediði hisselere

geçerdim.. yani böyle yapmak matematiksel olarak getiri maximizasyonu anlamýnda daha mantýklý görünüyor..

Sayýn cennetyolu ;

yazdýklarýnýz tabii ki uygulanabilir, zaten aþaðýda sayýn kurtönder de benzer deðiþiklikler içeren uygulamasýný anlatmýþ :

Alýntý Originally Posted by kurtonder Yazýyý Oku
    Teþekkür ederim.

Teþekkür ederim.Bu yöntemi Yaþar Erdinç'ten aldýðým derste duymuþtum.Queenstock'u ise uzun süredir biliyorum ama ben kullanmýyorum,gerek te duymuyorum.Matriks iþlerimi halletmemde yeterli oluyor..TV ve ana rasyolar ile ilgili sýralamayý matrikste de yapabiliyorum sonuçta.Kendime göre kriterler ekledim ve bunu þimdilik açýklamayý doðru bulmuyorum.(Ama temel olarak tv ve fk oraný aðýrlýklý olduðunu söyleyebilirim)..Ben de 3 ayda bir deðiþiklik ile yola çýktým ama sonra bunu deðiþtirdim.Örneðin aldýðýmda tv makul durumda olan Ecýlc'ý ,fiyat þiþince 3 ay sonunu beklemeden deðiþtirdim.Yani yöntemi daha esnek kullanýyorum diyelim..Bu arada hiçbir iddiam yok.Belki de baþarýsýz olacaðým.:-)
    Ama þunu gözden kaçýrmayalým :

Formül uygulamaya karar veren yatýrýmcý prototipi ;

1- Borsada yatýrým yapmaya karar vermiþ ama teknik-temel analiz öðrenecek zamaný-isteði olmayan, tüm gününü ekran karþýsýnda geçirmek, borsa programlarýna para vermek ve haber izlemek-takip etmek ÝSTEMEYEN, tüm bunlara kafa yormaktan daha önemli iþleri olduðundan pratik bir yöntem arayýþýnda olan ;

ya da

2- Yýllardýr borsada olup çabalarýnýn karþýlýðýný alamadýðýný ve bunun yanýnda saðlýðýndan, dostlarýndan, ailesiyle olan iliþkilerinden ödün vermekten sýkýlan ve minimum çabayla maximum kazancý arayan, ekran izlemekten sýkýlmýþ, alým-satým kararý vermekten yorulmuþ, haber takip etmekten bitkin düþmüþ; geldiði noktada parasýný bir endeks fonuna ya da faize de koymak istemeyen biridir.

Prototip yatýrýmcýmýz sadece kurallarý uygular, ne eksik ne fazla. Ama gerçek hayatta uygulayýcý borsaya ne kadar yakýn olmak istediðine göre sizin önerinizi de uygulayabilir, teknik analiz de yapabilir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    “Basit karmaþýktan daha zor olabilir. Bir þeyi basit hale getirebilmek için düþüncelerinizi netleþtirmek adýna çok sýký çalýþmanýz gerekir.” Steve Jobs

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Sayýn cennetyolu ;

yazdýklarýnýz tabii ki uygulanabilir, zaten aþaðýda sayýn kurtönder de benzer deðiþiklikler içeren uygulamasýný anlatmýþ :

Ama þunu gözden kaçýrmayalým :

Formül uygulamaya karar veren yatýrýmcý prototipi ;

1-Borsada yatýrým yapmaya karar vermiþ ama teknik-temel analiz öðrenecek zamaný-isteði olmayan, tüm gününü ekran karþýsýnda geçirmek, borsa programlarýna para vermek ve haber izlemek-takip etmek ÝSTEMEYEN, tüm bunlara kafa yormaktan daha önemli iþleri olduðundan pratik bir yöntem arayýþýnda olan ;

ya da

2-Yýllardýr borsada olup çabalarýnýn karþýlýðýný alamadýðýný ve bunun yanýnda saðlýðýndan, dostlarýndan, ailesiyle olan iliþkilerinden ödün vermekten sýkýlan ve minimum çabayla maximum kazancý arayan, ekran izlemekten sýkýlmýþ, alým-satým kararý vermekten yorulmuþ, haber takip etmekten bitkin düþmüþ; geldiði noktada parasýný bir endeks fonuna ya da faize de koymak istemeyen biridir.

Prototip yatýrýmcýmýz sadece kurallarý uygular, ne eksik ne fazla. Ama gerçek hayatta uygulayýcý borsaya ne kadar yakýn olmak istediðine göre sizin önerinizi de uygulayabilir, teknik analiz de yapabilir.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    �Basit karmaþýktan daha zor olabilir. Bir þeyi basit hale getirebilmek için düþüncelerinizi netleþtirmek adýna çok sýký çalýþmanýz gerekir.� Steve Jobs
    Ben bugün 2000 TL gibi sembolik bir rakamla baþladým .biliyorum çok az ama 3 ayda bir 2000 TL eklemeyi düþünüyorum.yalniz DRÝZM üstat 3 ay içinde paramiz dahi olsa alým yapmýyor muyuz?

MI MAX cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.

5.  Alýntý Originally Posted by human01 Yazýyý Oku
    Ben bugün 2000 TL gibi sembolik bir rakamla baþladým .biliyorum çok az ama 3 ayda bir 2000 TL eklemeyi düþünüyorum.yalniz DRÝZM üstat 3 ay içinde paramiz dahi olsa alým yapmýyor muyuz?

Sayýn human01 ;

Cesaretinizden dolayý sizi kutlarým.

Formülü o þekilde tasarladým : temettüler hesaba yattýðý gün, yeni eklenecek para ise portföy yenileme sýrasýnda eklenmeli. Ama yatýrým tecrübenize göre kendi yönteminizi de uygulayabilirsiniz.

Bol kazançlar dilerim. Umarým tecrübelerinizi bizimle paylaþmaya devam edersiniz.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
    Sayýn human01 ;

Cesaretinizden dolayý sizi kutlarým.

Formülü o þekilde tasarladým : temettüler hesaba yattýðý gün, yeni eklenecek para ise portföy yenileme sýrasýnda eklenmeli. Ama yatýrým tecrübenize göre kendi yönteminizi de uygulayabilirsiniz.

Bol kazançlar dilerim. Umarým tecrübelerinizi bizimle paylaþmaya devam edersiniz.
    Teþekkür ederim

7. Sayýn DRÝZM,
    bu topiði oluþturduðunuz ve tecrübelerinizi bizimle paylaþtýðýnýz için teþekkür ederim.
    Bayram sonrasý çocuklarýn bayram paralarýyla 1200 liralýk ilk portföylerini oluþturdum.
    Aslýnda borsanýn yükseliþ sürecinin sonuna doðru geldiðini,borsaya girmek için iyi bir zaman olmadýðýnýn farkýndayým.
    Buradaki asýl amacým kendi psikolojimi yenerek,uygun görünmeyen bir zamanda dahi yatýrýma devam etmek konusunda adým atmýþ olmak.
    Her ne kadar uzun vadede TV öneriyor olsanýz da,ek olarak farklý rasyolar ve vadeler kullanýldýðýnda kýsa zamanda daha yüksek getiri saðlanabileceði dikkatimi çekti.
    Belki küçük miktarlardaki paralar için 3 ay deðiþimli TV'den farklý stratejiler uygulanabilir.Ancak para miktarý büyüdükçe önemli bir kýsmýný TV stratejisine kaydýrmak gerektiði açýk.
    Alým konusunda piyasa kurallarý çerçevesinde kalabilmek için, bir takým fikirler geliþtirilebilir diye düþünüyorum. Örneðin benim yapmak istediðim alým hissenin günlük hacminin %1-1,5'unu geçerse veya þirketin tamamýnýn belli oranýný geçerse uyarý verecek veya portföy oluþumunda bunu dikkate alacak bir yazýlým olursa sýð hisselerde daha güvenlikli alýmlar yapýlabilir.
    Benim beceremediðim ve burada hiç konuþulmayan bir konu Quenn Stocks'da tekniz analiz kriterlerinin kullanýmý. Bu konuda tecrübesi olanlarýn paylaþýmýný bekliyorum.
    Herkese iyi hafta sonu dileklerimle.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Adana
    Gönderi
    11,215
     Alýntý Originally Posted by sakinadam6 Yazýyý Oku
    Sayýn DRÝZM,
    bu topiði oluþturduðunuz ve tecrübelerinizi bizimle paylaþtýðýnýz için teþekkür ederim.
    Bayram sonrasý çocuklarýn bayram paralarýyla 1200 liralýk ilk portföylerini oluþturdum.
    Aslýnda borsanýn yükseliþ sürecinin sonuna doðru geldiðini,borsaya girmek için iyi bir zaman olmadýðýnýn farkýndayým.
    Buradaki asýl amacým kendi psikolojimi yenerek,uygun görünmeyen bir zamanda dahi yatýrýma devam etmek konusunda adým atmýþ olmak.
    Her ne kadar uzun vadede TV öneriyor olsanýz da,ek olarak farklý rasyolar ve vadeler kullanýldýðýnda kýsa zamanda daha yüksek getiri saðlanabileceði dikkatimi çekti.
    Belki küçük miktarlardaki paralar için 3 ay deðiþimli TV'den farklý stratejiler uygulanabilir.Ancak para miktarý büyüdükçe önemli bir kýsmýný TV stratejisine kaydýrmak gerektiði açýk.
    Alým konusunda piyasa kurallarý çerçevesinde kalabilmek için, bir takým fikirler geliþtirilebilir diye düþünüyorum. Örneðin benim yapmak istediðim alým hissenin günlük hacminin %1-1,5'unu geçerse veya þirketin tamamýnýn belli oranýný geçerse uyarý verecek veya portföy oluþumunda bunu dikkate alacak bir yazýlým olursa sýð hisselerde daha güvenlikli alýmlar yapýlabilir.
    Benim beceremediðim ve burada hiç konuþulmayan bir konu Quenn Stocks'da tekniz analiz kriterlerinin kullanýmý. Bu konuda tecrübesi olanlarýn paylaþýmýný bekliyorum.
    Herkese iyi hafta sonu dileklerimle.
    merhaba, payklaþýmlarýmýzý özeldende sizinle konuþmak isterim. burdada yazalýrz tabi...bende yeni oluþturdum portföyü.

Sayfa 59/217 ÝlkÝlk ... 949575859606169109159 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •