Gunaydin
LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gunaydin
Bende topigi okudum sayın Drizm'e tesekkur ediyorum, kıymetli bilgileri için . Diğer arkadaşlara da tabii.Bir sorum olacak , iki programdan birini seçmek zorunda kalırsak hangisini seçmeliyiz ?
Ben yapabilirim 3 sene robotlara parayi emanet ettim hala daha parayi robot yonetiyor.
Robotunuza guvenmeden dayanabilmek cok cok zor.
Bu yuzden once guven lazim
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
eğer kullanacağınız program queenstocks, fasweb, stockeys hatta matriks ise hepsi verilerini finnetten aldığı için aynı sonuçları alırsınız, ama ideali bilmiyorum.
Queenstocks un avantajı kendi fikirlerinize göre formül oluşturup geçmiş getiriler hakkında önemli istatistik bilgileri vermesi. Yoksa iş yatırım sitesinden ücretsiz olarak ta verileri bulabilirsiniz.
Sn.DRİZM....Ben de benzer bir yöntemi (kendimce farklı kriterler eklenmiş haliyle) bir süredir şurada http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=2431&page=18 deneme amaçlı uyguluyorum..Mümkün olduğunca yaptığım işlemleri de paylaşmaya çalışıyorum...Şansıma endeksin yükseldiği döneme denk geldi bu uygulama...Totalde ya endeks kadar ,ya da azıcık üstünde getirim vardır sanırım..Burada getiriden çok bu işe ne kadar süre ile sabredeceğimi merak ediyorum..Çünkü bu iş sabır ve disiplin istiyor..Örneğin disiplinli olmasaydım endeksin yükselişine hiç katılmayan Boluc hissesini çoktan satmış olmalıydım..Sırf sisteme uymak adına satmıyorum...Fakat endeks düşüşe geçtiğinde ne yapacağımı hakikaten bilmiyorum..O anki psikoloji nasıl olacak yaşayıp göreceğiz..Çünkü bu sistemde stop yok..Sırf deneme amaçlı ,portföyümün küçük bir bölümü ile başladığım bir iş...Yaşayarak göreceğiz ,öğreneceğiz bu tür yöntemlerin ne kadar uygulanabilir olduğunu..
Sayın kurtonder ;
Topiğinizin linkini bloğumda vermiştim :
http://www.formulanaliz.com/2017/08/...-analiz-3-0-2/
Bu arada izin verirseniz şunu ekleyeyim : Formül yatırımında zaman stopu kullanıyoruz çünkü 3 ay dolduğunda portföy yenilemek kurallardan biri.
Bu yöntemi nasıl öğrendiğinizi ve hisse seçiminde nasıl bir program ya da yol izlediğinizi de paylaşır mısınız bir mahsuru yoksa ?
Yer İmleri