Sayfa 174/580 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274 ... SonSon
Arama sonucu : 4636 madde; 1,385 - 1,392 arası.

Konu: YATAS - Yataş

Alıntı Originally Posted by tascene Yazıyı Oku
    Sn cok400, paylaştıklariniza teşekkürden önce uzun bir zamandan sonra sizi burada tekrar görmek daha iyi oldu. Teşekkürler

SM-T365 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
     Alıntı Originally Posted by Fizikcoz Yazıyı Oku
    Sn cok400 emeğinize sağlık. Ben de teşekkür ediyorum.
     Alıntı Originally Posted by slm333 Yazıyı Oku
    ortak her ne sebeple olursa olsun tekrar aramıza hoş geldin
    nazik sözleriniz için teşekkür ederim güzel kardeşlerim.

bir teşekkür de, katkılarından dolayı sn borsacı34 için. yerinde/güzel/faydalı görüş ve yazılarını okuyor ve çok istifade ediyorum. bizlerle paylaştığı bilgisi için ve nezaketli üslubu için teşekkürler kendisine.

Alıntı Originally Posted by borsaci34 Yazıyı Oku
    Elinize saglik, vakit ayirip guzel analizler yapmissiniz. Ama bu F/K ve fiyat grafik karsilastirmasi oldukca yaniltici. Birincisi, Kazanc (yani net kar) 3 ayda bir aciklaniyor, hisse fiyati ise borsanin acik oldugu her gun degisiyor. Haliyle grafikte karsilastirdiginiz hisse kapanis fiyati ile F/K, 3 aylik donemler haricinde tamamiyle hisse fiyati ile orantili olarak degisiyor. O nedenle yuvarlak daire icine aldiginiz donemler haric grafigin pek bir anlami yok.

Ikinici ise, F/K oranina gecmis 12 aylik kara gore degil, gelecek 12 aylik kara gore bakmak daha dogru. Is Yatirim'in vermis oldugu 21TL hisse fiyati 2017 sene sonu tahmini olan 51milyon TL olan net kara gore hesapladilar. Bu kara gore 21TL hisse fiyati, 17 F/K'ya denk geliyor. 25 F/K ile 51milyon TL net kar uzerinden fiyat hesaplarsaniz 30TL hisse fiyati bulursunuz.

Diger konu ise yabanci orani. Yatas'in %5.98'ine sahip olan Axa Fundsz elindeki hisseleri 2017 icinde satti, o nedenle yabanci orani dusmus gibi gorunuyor. Axa, elindeki hisseleri yaklasik 3 sene once 2.x'li fiyatlardan almisti. Adamlar yeteri kadar kar elde ettigini dusundugu icin satip cikti.
    sn borsaci34, o grafikte daire içine aldığım kısımlardan sadece en sağdaki elips bölgesindeki tuhaf görüntüye dikkat çekmek istemiştim. yoksa elbette f/k ile fiyatın uyumlu gitmesi gerekir. orada sadece 1-2 gün için oluşan gariplik, hala garibime gidiyor.

bir de işyatırımın kar beklentisi olan 51milyon gerçekleşir mi gerçekleşmez mi bilemiyorum. kuşkusuz işyatırımdaki o raporu hazırlayan analist benden daha çok piyasa bilgisine sahip ve analiz hususunda benden daha çok tecrübeye sahiptir. ama yine de ben 2017 yıl sonunda o kadar kar beklemiyorum. kar bekletim max 45 milyon (aslında 40-45milyon arası). gerçi tahmin konusunda çok başarılı değilim. hatta 2017-1Ç karı için 8,5-9milyon tahmin ediyordum ve karı 6,6milyon geldi ve benim tahmin çuvalladı ve tahmin yapma hususundaki motivasyonumu da azalttı. ha 51milyon veya civarı kar gerçekten olursa yıl sonunda, buna hiç itiraz etmem bilakis memnun olurum elbette. ama ben yine de biraz daha temkinli olmayı ve beklentimi yüksek tutmamayı tercih ediyorum.

axa fundsz konusuna gelince. axa fundsz tam ne zaman satmıştı elindeki hisseleri bilemiyorum ama yataşın geçmiş finansal raporlarına baktım şimdi.

2016-3Ç raporu sf 36 da axa nın payları gözüküyor:

ama 2016 yıl sonu raporu sf 43 te sıfırlanmış görünüyor:

buna göre axa paylarını 2016 ekim-kasım-aralık aylarında bir zamanda elinden çıkartmış olmalı. bunları şunun için söylüyorum: yataştaki yabancı payları en yüksek %63e 2017 haziran başında ulaşmış idi. şu an %52,5 civarı yani yabancı payları 2017 haziranından beri 10,5 puan azaldı ve bunda axanın elinden çıkarttığı payların katkısı yok gözüküyor raporlarda (yanılıyor da olabilirim).

sn borsaci34, yayınlanan raporlarda bir tutarsızlığı fark ettim.

aşağıdaki görüntü 2016 yıl sonu raporundan ve "31/12/2016" itibariyle axa payı sıfır görünüyor:

ama 2017-1Ç raporunda ise durum şöyle gözüküyor:

son görüntüye göre "31/12/2016" tarihinde axa nın bu payları var gözüküyor.

şimdi kafam karıştı: 31/12/2016 tarihinde axa nın payları var mı yok mu? ilk rapor 31/12/2016 tarihinde yok; ikinci rapor var diyor. hangisi doğru bilemedim şimdi.
    Son düzenleme : cok400; 10-09-2017 saat: 16:23.

4. Geçen hafta ipeke'ye geçmek için elimde kalan tüm yataşları da satarak yıllar sonra ilk defa Yataşsız bir portföy oluşturmuştum ki Temel ve Teknik analizi çok iyi harmanladığını bildiğim Sn. cok400'ün tekrar hisseye döndüğünü öğrenmiş bulunuyorum. Sanıyorum bu hafta tekrar hisseye dönmek için en uygun şartları bekliyor olacağım. Hoşgeldiniz sn. cok400...

Alıntı Originally Posted by boga_ayi Yazıyı Oku
    Geçen hafta ipeke'ye geçmek için elimde kalan tüm yataşları da satarak yıllar sonra ilk defa Yataşsız bir portföy oluşturmuştum ki Temel ve Teknik analizi çok iyi harmanladığını bildiğim Sn. cok400'ün tekrar hisseye döndüğünü öğrenmiş bulunuyorum. Sanıyorum bu hafta tekrar hisseye dönmek için en uygun şartları bekliyor olacağım. Hoşgeldiniz sn. cok400...
    nazik sözleriniz için içten teşekkürler sn boga_ayi.

malumunuz benim yataş maceram 2015 başında mel'un fetöcülerin kaybedeceğine inanmamla başlamıştı. 30bin lot 1,7X ortalama maliyet ile.
    1-2 ay sonra sonra ev peşinatı için tüm portföyü boşaltırken diğer hisselerle birlikte yataşları da 1,6X ortalama ile zararına zorunlu olarak satmakla sonlanmıştı maceram. ardından geçen seneki mel'un 15 temmuz darbesinden sonra 1,5 yılda yapabildiğim mütevazi tasarrufumla tekrar başlamıştı 3,3X ortalama maliyet ile. geçen sürede 3-4 kez yataşları satıp başka hisselere daldım ve sonuncusu hariç hepsi beni pişman etti ve hep tekrardan yataşa dönmek zorunda kaldım. tabi maliyetimi artırarak bir de zaman zaman iç çekiyorum; başlangıçtaki lotlarım dursaydı şimdi orta halli 2 tane ev parası olurdu diye beri taraftan o evin borcunu taksit taksit hala ödemeye devam ediyorum ne yapalım kısmetim böyleymiş diye hiç üzülmüyorum.

geçmiş geçmişte kalır diye düşünüyorum. yataş son 1 yıldaki performansı ile geçen yılki mütevazi tasarrufuma ciddi katkı yaptığı için şükrediyorum. ayrıca herzaman inanrım ki, 1 (bir), 0 (sıfır)dan daima büyüktür. yani pek az da olsa hiç yoktan iyidir.

bir de zaman zaman foruma yazarken hep endişe ediyorum. acaba yazdıklarım "al" veya "sat" manasına geliyor mu diye tekrar tekrar okuyorum yazdıklarımı. açıkçası, yönlendirici şeyler yazmak istemiyorum; çünkü vebali olduğuna kesin inanıyorum.

son olarak yataş hisse fiyatının bunca primine rağmen (9/9/2016 da 3,72 imiş, şimdi 17 yani son 1 yılda yaklaşık %357 prim yaptı. örnek verecek olursam: 1 yıl önce 1000 liralık yataş alıp bekleyenin parası 4500 liraya veya 10bin liralık alanınki yaklaşık 45bin liraya çıktı. rakamlar gerçekten müthiş), firmanın potansiyeline hala inandığım için yataştan bir türlü ayrılamıyorum. inşallah firmayı yönetenler yanlış ticari adımlar atarak bu potansiyeli heba etmezler. hayırılısı olur inşallah diyerek beklemeye devam ediyorum kendi adıma.
    Son düzenleme : cok400; 10-09-2017 saat: 17:26.

6.  Alıntı Originally Posted by cok400 Yazıyı Oku
    sn borsaci34, yayınlanan raporlarda bir tutarsızlığı fark ettim.

aşağıdaki görüntü 2016 yıl sonu raporundan ve "31/12/2016" itibariyle axa payı sıfır görünüyor:

ama 2017-1Ç raporunda ise durum şöyle gözüküyor:

son görüntüye göre "31/12/2016" tarihinde axa nın bu payları var gözüküyor.

şimdi kafam karıştı: 31/12/2016 tarihinde axa nın payları var mı yok mu? ilk rapor 31/12/2016 tarihinde yok; ikinci rapor var diyor. hangisi doğru bilemedim şimdi.
    Guzel yakalamissiniz. Ben 31.03.2017 tarihli rapora bakmistim, en son tarihli raporu dogru kabul etmek daha mantikli sanirim. Bir de Yatas, o kadar buyuyor, degerine deger katiyor, hala ismini duymadigim bir bagimsiz denetci sirketi kullaniyor. Umarim yakinda, 4 buyuklerden bir tanesi ile calismaya baslar, raporlarda boyle hatalar olmaz.

aşağıdaki fiyat grafiği mynetin teknik analiz sayfasından aldım. tüm zamanların dolar bazlı grafiği. aslında 2000 yılı öncesi de olması lazım ama sanırım mynetin veri tabanında 2000 yılı öncesi veriler yok.

bu yılın başından itibaren sırasıyla 1 nolu 2 nolu ve 3 nolu zirveleri 2-3 ay gibi oldukça kısa sürede geçti. 4 nolu zirveyi (tam olarak $3,4229 olarak görünüyor grafikte) "uçuk-kaçık" bulurdum ama onu da geçti hisse. ne denir ki, "maşallah" demekten başka. 4 nolu zirveyi "uçuk-kaçık" bulma sebebim bu zirve tarihinin 17/01/2000 olmasındandır. benim gibi yaşı müsait olanlar 17/01/2000 gününü kesinlikle iyi hatırlar. bu tarihe kadar son 1 ay içinde borsadaki nerdeyse tüm kağıtların günlerce/haftalarca tavan-tavan gittiği (o zamanlarda her seansın tavanı ayrı ayrı %10 idi. yani 1 günde 2 tavan. şimdi 1 günde %20 tek tavan uygulaması var) ve tüm ülkede borsa çılgınlığının yaşandığı hatta çaycıların/kapıcıların bile (küçümseme amacında değilim kesinlikle. sadece en ilgisiz diye düşündüklerimizin bile ilgisini çektiği manasında) borsaya daldığı o çılgın günlerin son günüydü 17/01/2000. ve 17/01/2000 den sonra borsada uzun soluklu bir çöküş başlamış, takip eden yıl meşhur şubat 2001 krizi patlak vermiş ve çokca kimsenin evini/arabasını borsada kaybetmesine neden olan sürecin şahikası idi 17/01/2000. dolayısıyla 17/01/2000 tarihindeki 4 nolu zirveyi "uçuk-kaçık" bulmam bu yüzdendir. (17/01/2000 tarihini yaşamamış olanlar için şöyle izah edeyim: 2 ay içinde endeks 6binden 20bine çıkmıştı. yani 2 ayda endeks %233 artmıştı. 17/01/2000 tarihinden 1 ay sonra 13bine düşmüş idi. yani 1 ayda %35 kayıp. 17/01/2000 tarihinden 1 yıl sonra endeks 7bine kadar düşmüş idi. yani 1 yılda endeks %65 değer kaybetmişti. bu süreç aslında akpartiyi ülkemiz siyasetine hazırlayan süreç olarak ta tarihe geçmiş oldu.)

grafikteki numaralı zirveleri görünce aklıma sn ualkaya geldi. onunla bu forum sayfalarında dolar zirvelerini tartışır (olumlu manada tartışma tabiki) idik o vakitlerde. sn ualkaya 1 nolu zirve geçilince "1inci çinko", 2 nolu zirve geçilince "2inci çinko" demiş ama 3 nolu zirve geçilince 3üncü çinko demek yerine tombala deyip ayrılmıştı hisseden. şimdi başka hisselerde olmalı. kendisine bol-hayırlı kazançlar dilerim. inşallah 3 nolu zirveden sonraki kaçırdığı karı başka hisselerden telafi ediyordur.
    Son düzenleme : cok400; 10-09-2017 saat: 20:48.

8. Değerli arkadaşlar; Doğtaş'ı 1-2 sene önceki Yataş'a benzetiyorum. Elimde olmadığını belirtmek isterim. Sadece aynı sektörde olduğumuz için aranızda incelemiş olan varsa görüş alabilir miyim? (özelden de yazabilirsiniz) Teşekkürler...

Sayfa 174/580 İlkİlk ... 74124164172173174175176184224274 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •