Sayfa 89/935 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon
Arama sonucu : 7473 madde; 705 - 712 arası.

Konu: Dolar/TL 'nin geleceği

Faizlerde aşağı yönlü bir ivme var
    BDDK Başkanı Akben, kullanılan KGF kredilerinden para dönmeye başladığını belirterek, "Likiditeleri de arttıkça faizleri biraz aşağıya indirmeye başladılar. Yani şu anda faizlerde aşağı yönlü bir ivme var" dedi.
    https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-381137

.....

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Zügürt tesellisi. Arabesk yaklaşım.

Çalışıp işini yap sonra işi Allah'a havale et.

İslamiyet öyle değil. Adam gibi çalış üret sonra Allah'a havale et. De ki ben elimden geleni yaptım, Leylek gibi laklakmadım kahve köşelerinde TV karşısında pineklemedim, Ağustos böceği gibi olmadım, Karınca gibi oldum, Arı gibi oldum. O zaman tamam. Mevladan iste verir. Yoksa nah verir!

Bu mesajı attığı telefon iPhone mu Android li telefon mu tablet mi? Onu bile Amerika olmasa kullanamıyor oluyorsun farkındaysan.

Adam SWIFT sistemini kilitlese yarın tüm ekonomiye kilit vurursun.

Cebindeki kredi kart kimin? AMEX MASTERCARD VISA. istese sana alışveriş bile yaptırmaz. Ekonomi iptal olur.
    Bunu bende dusunmustum

Ama Rusya nin Swift sistemini kitlemedi amerika

nedendir bilinmez

3.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Faizlerde aşağı yönlü bir ivme var

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-381137

.....
    Şimdi bu KGF kredilerinden para dönüyorda, o dönen para nereden geliyor?, Aynı likidite havuzundan gelmiyor mu?

İhracat ithalatı geçti de havuzdaki su seviyesi mi artıyor?

KGF kredilerinin geri dönüşünün parayı bollaştırdığını iddia etmek yerine , uygulanan sıkı para politikasından dolayı ithalat ile ihracat arasındaki farkı yani cari açığı kapatıp üstüne fazla verdiren bir sıcak para girişi var demek daha doğru değil mi?

Bu sıcak para faizlere aşağı yön verir mi?.

Evet sıcak para girişinden dolayı bir rahatlama var ama bunu faizleri düşürücü bir gücü olması için ülkenin üretim çıktısına bağlı iç dinamiklerinden gerçekleşmesi gerekmez mi?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Kafam bozuldu siz benim dediğimi yapmıyorsunuz, sizin için sistemi kilitledim derlerse, diğer ülkelerin de güvenini kaybederler. Alternatif arayışlarına gidilir. Dolar yerine Yuan ile para transferi artar...
    Çin ve Rusya para transfer sistemi kuracaklar diye haberler vardı. Bilmiyorum kurdular mı?
    ABD eldeki kazları kaçırır. Adamlar hazır para transferlerini de görüyorlar onu da göremezler artık. Hem para transferlerini de bedavaya yapmıyorlar herhalde....
    Yaparlar mı? Yaparlar ama, kafam bozuldu sistemin dışına attım demek de zor olsa gerek.

Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    ABD hazinesi yüksek faiz ile borçlanarak mı düzlüğe çıkar, düşük faiz ile borçlanarak mı?

Borç 20 trilyon doların kapısını çalmış!...

http://www.usdebtclock.org/

Bu borç yüksek faiz ile döndürülmeye başlanırsa başı göğe ermez mi?
    Başı göğe ereceği kadar ermiş zaten. Bence göğü deler geçer!....

Yukarıdaki yorumu 13-06-2017 günü göndermişim....

ABD'nin borcu şu anda;

http://www.usdebtclock.org/

........

Bir aylık sürede 20 milyar dolardan fazla artış olmuş...
    Bu borç nasıl kapanacak?

.....

Sondaki yorumu da 14-07-2017 günü göndermişim. O zaman ABD'nin kamu borcu 19.962.775.974 dolarmış.

Şimdi ise;

dolar olmuş....

2 ayda borç 201.795.171.000 dolar artmış.....
    15-20 gün önce 19 trilyon 980 milyar dolarlar civarındaydı.
    Borçlanma tavanının aşılması sorunu vardı.
    Trump kongreden borçlanma tavanının askıya alınmasını geçirtmişti.
    Demek ki hemen yüklüce borçlanma yapmışlar...

Bu ABD'nin borcu nasıl ödenecek? Faizler yükselince kartopu daha da büyümeyecek mi?

Son borçları nerden aldılar acaba? Piyasaya mı borçlandılar? FED tahvil alımını durdurmuştu.
    Acaba!.....

Trump'a ucuz değil beleş para lazım....

.....

Sondaki yorumu da 14-07-2017 günü göndermişim. O zaman ABD'nin kamu borcu 19.962.775.974 dolarmış.

Şimdi ise;

dolar olmuş....

2 ayda borç 201.795.171.000 dolar artmış.....
    15-20 gün önce 19 trilyon 980 milyar dolarlar civarındaydı.
    Borçlanma tavanının aşılması sorunu vardı.
    Trump kongreden borçlanma tavanının askıya alınmasını geçirtmişti.
    Demek ki hemen yüklüce borçlanma yapmışlar...

Bu ABD'nin borcu nasıl ödenecek? Faizler yükselince kartopu daha da büyümeyecek mi?

Son borçları nerden aldılar acaba? Piyasaya mı borçlandılar? FED tahvil alımını durdurmuştu.
    Acaba!.....

Trump'a ucuz değil beleş para lazım....
    aynı şekilde carry-tadeci,sıcak paracıların sayesinde dolar bazında bizim borç kurdaki düşüş ve ARTI yürüyen faizle katlanarak yılbaşından bu yana dolar bazında % 16,5 civarında artış oldu ?

Peki biz bu borcu nasıl ödeyeceğiz ?

Borç bütün ülkelerin sorunu.

Kamu borcunun GSYİH'ye oranı ABD'de &100'ü aşmış, euro bölgesinde %90'na yaklaşmış, Japonya'da %250'yi aşmış. Almanya'da bile %70'e dayanmış....
    Türkiye'nin ise %30 civarlarında. Kamu borcu açısından son teşvik paketlerine rağmen Türkiye çok daha rahat...

Sistem borç üretiyor....
    Ekonomik sistem = Borç makinesi

cds 2014 yılı aralık ayı seviyelerine inmiş...

Sayfa 89/935 İlkİlk ... 3979878889909199139189589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •